Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Už jsem zde na jiných diskusích řešila, že můj mimin spí denně cca 30 min dohromady (většinou po 10 minutách). Až tady na diskusi mi tak nějak docvaklo že to asi není úplně dobře. Moje MUDra mi říkala at to neřeším že prostě některé děti tolik spánku nepotřebují. Ale ve 3 měsících spát tak málo ve dne asi opravdu nebude úplně ono pro prcka.
Takže jsem začala pozorovat jakékoliv náznaky únavy nebo ospalosti a začla uspávat. Což se nedařilo vůbec. Prostě ikdyž si mne oči tak jak ho položím tak je má jak tenisáky. Takže jsem sundala kolotoč, spirálu, hračky, všecko, ale čučí teda vyvaleně na strop nebo na svoje ruce.
Tak jsem ho dala do sedačky a povozila autem pak přendala do postýlky a byl z toho 3 hodinový spánek. Takhle 2× denně. Pak stačilo do sedačky a nastartovat a zase odnést do postýlky. BOhužel se ale nemůžu posunout dál. Nechce usnout v kočáru za žádnou cenu, v šátku usne, ale jakmile ho chci vyndat tak konec. „Normální“ uspávání přes den nefunguje. PROSÍM o radu - mám to řešit když nechce spát? Mám se o to pořád snažit?
Přitom večer není problém s uspáváním vůbec žádný.
Ahojky, tak mě, je nám teď 8. měsíců, spí tak asi 3× denně po půl hoďce - včetně kočárku, a máme to tak už od malička, hlavně sem ho do nějakých 5 měsíců uspávala pořád v náručí…vypozorovala sem, že když si s nim lehnu a leží u mě tak vydrží i hodinku někdy hodinku a půl, ale to by člověk vůbec nic neudělal, tak to máme jen výjimečně, takže to máme po těch půl hoďkách…no a řekla bych že mu to stačí, je to teda divoch, tak sem si taky myslela že by moh naspat něco líp, teď se mu občas podaří i třeba třičtvrtě hodinky, ale to je zázrak a v noci? To my začal spát tepr teď jakž takž, ale taky to zatím stojí za prd. No asi sem ti moc neporadila, ale já bych teda rozhodně ze sebe nedělala otroka a nelítala do auta a pak zase do postýlky atd…
Malej má 10 týdnů a už tak měsíc jsou dny, kdy přes den nespí vůbec. Běžně naspí max.2hodiny. A neřešim to. Uspávání u nás nefunguje, ale je spokojenej, tak ho přece nebudu nutit spát násilím.
Ahoj, taky mám 3 měsíční mimi…přes den se nám taky špatně usíná…ale většinou se nám to podaří, když je klid, přikryju ji larysou - udělám kolem ní takové hnízdo, i kolem hlavicky a pres obličej přehodím plenečku…dudlík do pusy a skoro pokaždé se podaří…pak už zbývají jenom ruce a huštat…
Malej taky spí v noci 7-8 hodin v kuse. Tak asi to přestanu hrotit. Vyloženě unaveně nevypadá, ale někdy jde vidět že by i spal, ale zkrátka neusne. Dudlík u nás nehrozí a plínka přes obličej ee - zuří.
Moje malá má taky tři měsíce a denně spí tak 3-4× půl hodiny,občas si dá hoďku a půl v kočáře.Uspávání - když vidím,že je unavená (šmrdlá si obličej,očíčka,nos),šoupnu jí do košíku nebo do postýlky,pustím z mp3 zvuk vysavače,občas chviličku pláče,ale tak do 5ti minut je tuhá.Pokud se rozbrečí víc,vyndavám a zkouším to třeba za půl hodiny znovu,že asi není tak unavená,jak se tvářila
Ten bílej šum nám zabírá a myslím,že u vás by mohl taky,když píšeš,že při jízdě autem usíná hned po nastartování ![]()
Jinak jsem se naučila to její spaní přes den nehrotit,ukládám jí fakt jen když vidím,že je unavená.A někdy je to třeba i jen jednou denně
Hlavně že spí dobře v noci ![]()
ahoj, máme tři a půl měsíce a taky neusne, zívá,mne si oči, ale neusne, brečí i v kočárku cca patnáct minut.. doma to máme přes den tak, že jsem koupila hacu , je zavěsená ke stropu a tam jí uhoupu. dopoledne klidně tam spí i dvě hodiny. večer to bohužel musím řešit bilým šumem a zavinutím do deky.. jinak není šance.. ale zjistilaj sem, že od té doby, co nespí od páté hodiny odpoledne, tak pak v osm krásně usne do deseti minut a většinou už bez breku. ale přes den ti doporučuju koupit tu haku.
Ahoj, malá mi taky přestala spát přes den… Neusne ani v kočárku… Teda usne, ale za dvacet minut už se na mě zase tlemí
Ale večer vytuhne tak kolem té osmé, pak začne hejkat po desáté, ani oči neotevře a dostane prso a spí dál… Pak jí krmím ještě když jdu spát já (takže po půlnoci) protože vím, že pak tak vydrží až do sedmi do rána… Je to to samé krmení, saje ale oči zavřený… Takže vlastně spí 11 hodin skoro nonstop, tak jí to asi stačí
uspávání přes den jsem už skoro vzdala, když si s ní lehnu a hladím jí, tak usne, ale fakt tak jen na čtvrthodinku…
Ahoj, mela jsem temer shodny problem. Nakonec jsem maleho vzdycky tak hodinku az hodinku a pul po jidle polozila k nam do postele. Dala mu hajika nebo plenu prez oci. Podle toho co ma radsi. U nas vede hajik. A pridrzela mu ruce u tela. Taky jsme meli pusteny kolotoc nebo nejakou pohadku aby nebylo ticho. Do peti minut usnul. Ze zacatku to vypadalo jako muceni, ale za par dnu stacilo lezet vedle nej. Po dalsich par dnech usinal sam. Pak jsme ho timhle zpusobem prenaucili do jeho postylky. A dnesa si usina temer sam. Jinak pred tim spal tak hodinku za cely den. A jinak rval a byl protivny. Vecer nemohl usnout a rval az do pulnoci. Ted si to sam upravil na cca 7 vecer.