Společné spaní v posteli, zkušenosti

1433
18.2.12 09:38

společné spaní v posteli zkušenosti

Ahoj, máme 18 měsíčního prcka v létě se nám narodí další. Spinká s námi v posteli, stále ho kojím, po porodu budu obě děti kojit tandemově. Nechce se mi ho vyhánět do postýlky, kvůli sourozenci, máte někdo zkušenost spát se dvěma dětmi, obzvlášť když je jedno malinké?Přemýšlím jestli se třeba nebudou v noci navzájem budit a tak? :nevim: Nebo má zkusit naučit spát staršího v postýlce? Ale jak?Večer u kojení usíná,jedině že bych ho potom ještě přesunula do postýlky (má ji otevřenou vedle nás ale z boku z té užší strany) jenže to když se k ránu probere na kojo tak bych ho zas musela vstát a přesunout ho stejně k sobě.Díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
18.2.12 09:49

Tak zkušenost víc než čerstvá, akorát ji tedy nekojím, je jí už pět. Z postele vyhnat nejde, pláče, že je to její postel, že ona je tam doma, její slova :mrgreen: , tím pádem mrně do postle nemůže, starší sebou hrozně mele, malinká samozřejmě pláče, hlavně večer, čímž budí tu starší, ta pak brečí, že nemůže spát, prostě rodeo, už mě to vyčerpává. miminko spí zásadně v postýlce, do postele ji neberu, což mě ale mrzí, že my spíme v posteli, ona je opuštěmá, jsem cvok. Ale skloubit to jde složitě a to fakt nemusím obě kojit. Vypadá to, že já s miminem se budu stěhovat z ložnice do pokojíku a starší zůstane s tatínkem v naší posteli, která je prý její domov. Mohla bych důsledně zavelet, že takhle ne, ale už takhle má těch změn až až, tak ji nechci brát ještě její domov :mrgreen: :mrgreen: ikdyž je to moje postel. Ale mimino k 18-ti měsíčnímu není extra dobrý nápad, může ho praštit, kopnout, leda spát mezi nimi, aby ale zase nespadl jeden nebo druhý z postele :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
18.2.12 09:50

Tak jestli to bude jako u nás,časem ho ještě rádi dáte do postýlky.Náš syn má sice už rok a půl,ale vždy když s námi spí na posteli,kope,spí na šířku a my pomalu padáme z postele :,( Teď mám 2týdenní miminko a musím dávat velké pozor,aby mu nechtě nic neudelal-třeba si na něj nelehl,nekopl ho..Tvůj syn má sice jen 10 měsíců,ale čím bude starší,tím bude pohyblivější a vám i miminku v posteli nebezpečný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
18.2.12 09:51

Starší dítko jsem nechala ve velké posteli a novoška v postýlce.

• Citovat
  • Upravit
20662
18.2.12 09:53

Po porodu druhého dítka jsem se s ním musela odstěhovat do dětského pokoje,protože první dva měsíce jen řval,takže nehrozilo,aby byli v jedné místnosti.Jednou spolu spali v posteli,já mezi něma,aby starší miminku neublížil a byl to děs,nespala jsem ani minutu.Takže já bych se jen modlila at je miminko hodnoučké a spavé.A kojíš staršího v noci mockrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usta2
18.2.12 09:55

naše děti se mnou spávaly v posteli větší nebo menší část noci nejenom dokud jsem kojila, ale v podstatě dokud se nenarodilo další, tak 2 roky. vždycky pár měsíců před narozením sourozence dostaly „dospěláckou“ postel v pokojíčku s ostatními sourozenci, a většinou se poměrně rychle naučily spávat tam. ovšem ani toto nezabraňuje nočnímu stěhování do mé postele, takže sama spávám na manželské posteli, ptž se nezřídka ráno probudím obložená všemi třemi dětmi. taky čekáme miminko a taky si nedokážu představit, jak to vyřešíme. jedinou útěchou je to, že čím jsou starší, tím míň do mé postele lezou. za pár let mi to bude chybět.
ad 2 děti v posteli - pokud nebude miminko extrémně nespavé, tak se budit nebudou. nám to společné spaní funguje proto, že spím sama v manželské posteli, takže děti mají dost prostoru a moc se neutlačují.

• Citovat
  • Upravit
69235
18.2.12 09:56

To mě taky napadlo, staršímu budou v létě skoro dva roky, v noci už bych přeastala dávat prso. Ale na to dotaz nebyl. Já nedávalo v noci prso od roka, přes den klidně stokrát, pak dostala večer a ráno, v noci ne, stačilo dva dny a spali jsme najednou celou noc :mrgreen: i tahle malá má v noci prso do roka, pak jí ho seberu :mrgreen: jsem krkavčí matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.2.12 09:59
To my máme letiště ze tří postelí, nač se tísnit, že, ložná plocha 270×200cm, dcera spí uprostřed, stejně k ní mimino vzít nemůžu, jak se mele, a mimčo ji budí, ikdyž je celkem hodné. Bohužel.
usta2 píše:
naše děti se mnou spávaly v posteli větší nebo menší část noci nejenom dokud jsem kojila, ale v podstatě dokud se nenarodilo další, tak 2 roky. vždycky pár měsíců před narozením sourozence dostaly „dospěláckou“ postel v pokojíčku s ostatními sourozenci, a většinou se poměrně rychle naučily spávat tam. ovšem ani toto nezabraňuje nočnímu stěhování do mé postele, takže sama spávám na manželské posteli, ptž se nezřídka ráno probudím obložená všemi třemi dětmi. taky čekáme miminko a taky si nedokážu představit, jak to vyřešíme. jedinou útěchou je to, že čím jsou starší, tím míň do mé postele lezou. za pár let mi to bude chybět.
ad 2 děti v posteli - pokud nebude miminko extrémně nespavé, tak se budit nebudou. nám to společné spaní funguje proto, že spím sama v manželské posteli, takže děti mají dost prostoru a moc se neutlačují.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
18.2.12 10:08

Tak že spadnou to se nebojím, dali jsme prozíravě na zem jen matrace a spíme na nich.Asi bude hodně záležet na tom jestli miminko bude tak hodné a spavé jak jeho bráška nebo ne. Jinak kojím ho večer při usínání a pak až třeba někdy k ránu kolem páté, šesté jak venku začnou štěkat psi a kokrhat kouhouti :D no a on pak ještě zabere do těch půl osmé.Ale někdy spinká až do rána…doufám že čím bude starší tím to bude lepší.Napadlo mě že bych staršího taky dávala do té postýlky co máme hned vedle aspoň na část noci, no a k ránu už bysme to nějak zvládli. Jinak díky za rady, cením si vašich názorů.Jen piště dál, třeba mě budou napadat nové možnosti :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.2.12 10:23

Barush, ono se to vyvrbí, uvidíš, až se miminko narodí,když vám nemůžou spadnout, přihodíte na zem ještě matraci a bude. jen aby mrňousek spinkal, naše kamilka tak funí a heká u toho kojení, to jsou hrozný zvuky, takže ikdyž nepláče, tak starší deceru budí, musím s ní chodit na kojení do jiné místnosti, naštěstí vstává jen jednou v noci a pak ráno kolem šesté, ale sedím v tom obýváku a usínám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
18.2.12 10:28

já spím s klukama v pokojíčku, jeden má 3,5 roku a druhý 6 měsíců :-) navzájem se naštěstí vůbec nebudí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
18.2.12 11:07

Příspěvek upraven 20.03.12 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
18.2.12 11:13

My spime tiez vsetci v jednej miestnosti,k manzelskej posteli sme prisunuli este jednu vacsiu „valendu“,vyskovo si rovnake. A ja som na tej prisunutej so synom,dcerka s ockom na manzelskej a ked nakojim syna,on zaspi-prejdem sa pritulit k dcerke,a potom zase naspat k synovi.
Zvykli sme si na nase „nocne zvuky“,nebudime sa navzajom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
18.2.12 11:16

nechpu te!deti do postele nepatri a to uz z toho duvodu,ze je pak mimino ohrozeno sids. pro manzelske souziti to ale taky neni to prave orechove… ja mam deti 5 a vim o cem mluvim-jak by se nas ,celkem 7 asi do ty postele veslo? o kojeni nemluve-proc kojit tak velke dite,to ho chces mit porad upoutanyho na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
18.2.12 11:50

maltik-a preco si myslis ze zrovna tvoj sposob je spravny? Preco si nemoze kazdy zit po svojom? A na SIDS zomreli bohuzial aj deticky vo svojej „bezpecnej“ postielke v detskej izbe…
A kojit moze kazda maminka tak dlho ako chce-nemysli? Ja som kojila dcerku do 3,5 roka a synceka chcem kojit tak dlho ako mu bude chutit… Nie je to nahodou moja vec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí