Polštářek: ano nebo ne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
97
17.2.12 15:13

Polštářek: ano nebo ne

Ahoj maminy,
mám 4,5 měsíční holčičku a poslední týden se mi začala v postýlce otáčet dokola a tím pádem je neustále odkrytá a také spí na peřince.V pořadu Sama doma mluvila paní Eva Kiedroňová o tom,že se už malým miminkům může dát pod hlavičku péřový polštářek,že do něj mimi krásně zapadne.Položit na polštářek hlavičku až po ramínka.Chtěla bych to vyzkoušet na malé,ale zase bych ji nerada nějak poškozovala páteř - aby ji neměla křivou.Mám k dispozici jak péřový,tak z dutého vlákna.Jaký na to máte názor???? Děkuji za odpovědi :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1254
17.2.12 15:16

My dali polštářek včera a malej se mi vzbudil :roll: Usnul až jsme dali polštář pryč. Měl přes to teda ještě zavinovačku, tak to možná bylo horší tím.. Ale jinak zatím nedáváme, myslím, že to ještě není důležité ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
17.2.12 15:18

Já bych nedávala. Myslím, že na rovném se dětem lépe spí, pokud teda nemají rýmu. A jesti ti v postýlce cestuje, tak ji stejně bude polštářek naprd… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.2.12 15:23

Malej má 2,5,a spí stále bez polštáře.
V dohledné době ani není v plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
17.2.12 15:23

naše malá spí od narození na bříšku, vyždycky se odkopala a lehla si na tu deku :( …tak jsme asi v 10měs dali polštářek - cca 60×20 cm a „tlustý“ je tak 2 cm, ale hodně moooc se slehne…já tomu ani neříkám polštář ;) no a přestala se tolik odkopávat, když jí přikryju když jdu spát (kolem půlnoci), tak jí ráno najdu přikrytou a s hlavou na polštáři :pankac:

Příspěvek upraven 17.02.12 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
17.2.12 15:24

Ahojky,já jsem dceři dala poprvé polštář před měsíce takže v 17m.I tak se mi do toho moc nechtělo ale když usla třeba u nás v posteli tak pořád lehala na polštář a říkala hají.Tak jsem usoudila,že je čas dát polštář.Takhle malému dítku bych asi polštář nedala.Samozřejmě je to o názoru.Jinak co se týče péřového polštářu,tak ten by u nás být nemohl,já jsem silnej alergik na peří a kdykoliv spím v péřovým polštářu začnu se dusit.Moji rodiče to nemají ani jeden tuhle alergii,takže nevím po kom ji mám já.Každopádně u dcery bych to neriskovala už jen kvůli tomu,že já alergička jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
17.2.12 15:25

o páteř bych strach neměla, ta se vyvíjí především pohybem. Polštářek dle naší zkušenosti může uklidnit neklidné spaní. Na cestování po postýlce ale polštář nepomůže, vlastně mě ani nenapadá, co by pomohlo :think: možná spací pytel…? u nás se cestovalo do té doby, než začala být moc dlouhá na to, aby se v posteli otočila. Teď už se točí jen z boku na bok. Ale to my dospělí taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
17.2.12 15:25

Polštářek jsem dávala jen při rýmě, jinak ne. Dřív než ve třech letech se u nás neujal ani u jednoho. I já spím radši bez polštáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
17.2.12 15:32

Já bych polštářek nedávala.Malá má 18 měsíců a stále ho nemá.Spí na břiše a měla by v něm zabořený obličej.
Zkusila bych malou dát do spacáčku aby teda odkrytá nebyla.Malá ale v něm nechtěla být stejně jako v zavinovačce a v ničem jiném, jen pod peřinkou.

• Citovat
  • Upravit
24837
17.2.12 15:35

Holky /1 a 2roky/ spí bez polštáře ;) Dala bych nejdřív v roce, klidně i později 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.2.12 15:38

Takhle malému dítěti bych nedala žádný polštářek, natož péřový. Skrz duté vlákno se dá aspoň dýchat, ale takhle bych měla docela strach, že se udusí. Náhodou se přetočí a nepůjde jí to se přetočit zpátky, zůstane zabořená hlavou v polštáři a je vymalováno :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
17.2.12 15:42

Já dala polstarek asi v půl roce, nee, pockat dyl, ale nevim presne kdy :) Ale jen takovej skoro nic, z Ikei, perovej ale neni. A malej s nim nema problem..zatim ani se zady, ale jak rikam - to je jak kdyby pod hlavou nemel nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
17.2.12 15:50

Mě se po přečtení Kiedroňové osvědčila deka - píše, že miminkům se dobře spí ve vysypané peřince, přišlo mi zbytečný ji pořizovat. Přeložila jsem její povlečenou deku na půl a dala jí do postýlky (zabere v podstatě skoro celou postýlku). Malá byla od malička hodně velká dráždivka a v měkkém se jí líp spinká - cestuje až teď, ale ne během spánku, vždycky až po probuzení. Do 3 měsíců jsem jí na noc volně zavinula do rychlozavinky a přikryla lehkou fleece dekou, teď už na zavince (a pod ní deka) jen spinká a přikrývám jí dvěma fleece dekama, protože se mi odkopává (spací pytel nefunguje, má z něj hysterák - nesnese nic co ji omezuje v pohybu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.2.12 15:58

Jo, taky jsem na to dneska koukala. Ono je to myšleno dobře, mimi má kolem sebe pelíšek, v kterým je mu příjemně. A ukazovala tam, že po zalehnutí ten polštářek je tenký, ale kolem sebe má právě pelech:-) Když už sebou mele, tak to asi chce nějaký úpravy radši. Mě se teda moc nelíbilo jak tam ukazovala - dávat i do autosedačky mimino s tou péřovou zavinkou. Se nedoporučuje ani dávat v kombinéze, že to není bezpečné a tohle mi zrovna dvakrát bezpečný nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
17.2.12 16:05

já jsem si troufla dceři dávat polštářek od jejích deseti měsíců, ted nám bude za chvíli 1 rok. před měsícem jsme byli v nemocnici a tam jí dávali na spaní polštářek normálně… ale asi se to liší oddělení od oddělení… na chirurgii jen takové tenké nic a na hematologii normální polštářek. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí