Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hmarilla píše:
já jsem si troufla dceři dávat polštářek od jejích deseti měsíců, ted nám bude za chvíli 1 rok. před měsícem jsme byli v nemocnici a tam jí dávali na spaní polštářek normálně… ale asi se to liší oddělení od oddělení… na chirurgii jen takové tenké nic a na hematologii normální polštářek.
Taky jsem dala polštářek, ale to je piditenkej polštář, prodyšnej. V Motole dostala těžkej polštář přes půlku postele:-)
hofka píše:Hmarilla píše:
já jsem si troufla dceři dávat polštářek od jejích deseti měsíců, ted nám bude za chvíli 1 rok. před měsícem jsme byli v nemocnici a tam jí dávali na spaní polštářek normálně… ale asi se to liší oddělení od oddělení… na chirurgii jen takové tenké nic a na hematologii normální polštářek.já jí ten těžší budu muset sehnat, spala na něm klidněji.
Taky jsem dala polštářek, ale to je piditenkej polštář, prodyšnej. V Motole dostala těžkej polštář přes půlku postele:-)
Ted jsem to zkoukla…no na Kiedroňovou mam trochu rozporuplny nazory. V některych věcech ma pravdu, ale v některych je dost mimo. Třeba s tou autosedačkou, jak si jako představuje, že se to ditě tam zapáše? V jedné z knížek má i obrázek miminka v klasické zavinovačce v autosedačce. Asi jí uniká smysl autosedačky, nebo nevím.
Takhle malemu ditěti bych polštářek nedávala, bála bych se, že se otočí, už nezvedne hlavu a zadusí se. Já na tohle byla trochu citlivá.
zkusila bych spací pytel a ať si cestuje dle libosti.
My dáváme asi od roka, ale když ho náhodou nemá, změny nepozoruju. Dnes jsem sama slovo vzatádoma viděla taky a nějak jsem nesouhlasila s tím peřím, ale paní je odbornice za slovo vzatá ![]()
já dávala polštář až teď s velkou postelí = 2,5 roku. Ale ptala jsem se na to ortopedky a ta mi řekla že polštář ano, výška by měla být jako když leží na boku tak aby jí to vyplňovalo prostor od ramene po hlavičku a neměla by spát celými zády na polštáři ale jen tou hlavou. Ale to stejně nezařídíš. A navíc moje malá si pod hlavu rve plyšového krtka takže si to stejně udělá po svém.
tomikadze píše:
My dáváme asi od roka, ale když ho náhodou nemá, změny nepozoruju. Dnes jsem sama slovo vzatádoma viděla taky a nějak jsem nesouhlasila s tím peřím, ale paní je odbornice za slovo vzatá
no s tím peřím nejdřív mluvila jako by tu alergii úplně popírala ![]()
ježiši, udusí se…!
většina dětí se otáčí ze strany na stranu cca kolem 3měsíců, to dítě má i nějaký insinkty, takže se nebojím, že se nezvládne otočit na polovysypaném polštáři z čehokoli, není to igelitovej pytel, má okolo sebe místo. To jsou zase katastrofický scénáře.
To je jak se vším. Polovina řekne polštář v žádným případě! udusí se.
Druhá polovina řekne, tenkej polštář je v pohodě. Pak chtěj radu. ![]()
Dej na selskej rozum a na to, jak to cítíš ty ![]()
lys píše:
ježiši, udusí se…!většina dětí se otáčí ze strany na stranu cca kolem 3měsíců, to dítě má i nějaký insinkty, takže se nebojím, že se nezvládne otočit na polovysypaném polštáři z čehokoli, není to igelitovej pytel, má okolo sebe místo. To jsou zase katastrofický scénáře.
Dej na selskej rozum a na to, jak to cítíš ty
Druhá polovina řekne, tenkej polštář je v pohodě. Pak chtěj radu.
No se směj
, ja z toho fakt byla nesva, proste jsem se bala SIDS, co je na tom? ![]()
Péřový polštářek 4,5 měsíčnímu dítěti?
To je dobrý úlet…
Já bych nedala, ani náhodou. Pocit jistoty, měkkosti, hebkosti, to se dá miminku zajistit i jinak - zavinovačkou, omezením prostoru, spacím pytlem, podle potřeby…
Paní Kiedroňová má úžasné zkušenosti ohledně manipulace s miminky - ale v některých věcech má poněkud „zvláštní“ názory.
Ahoj,mě říkala moje mamka že polštář určitě ne.No nakonec si ho vzala malá ve 2 letech sama.Ale pokud ho nepotřebuje nevidím důvod proč ho dávat.
Ahojky,díky za názory.Naše malá vyloženě nesnese spací pytel ani zavinovačku.To mám už vyzkoušené.Proto mě napadl ten polštářek.Dneska jsme jí ho zkusila dát a usnula mi během 20 minut místo jindy hodinového řvaní.Takže paráda,ale většina z vás se tu shoduje,že by polštářek nedala natož péřový.Takže teď až to dopíšu,jdu jí ho pomalu zase vzít.Možná máte pravdu,aby se neotočila a ještě nestal malér.To bych si v životě neodpustila.Doufám,že ji nevzbudím,ale její bezpečnost je pro mě na prvním místě.Ještě jednou díky za názory
![]()
Tak se mi podařilo jí ten polštářek vyndat aniž bych jí vzbudila.Jen se zachrula a spinká dál
![]()
tak super Pája ![]()
já ho nechtěla dávat, bála jsem se aby se mi neudávil
a vůbec ho stejně nepotřebuje, celou noc cestuje po postýlce takže by mu tam akorát při tom překážel
lys píše:
ježiši, udusí se…!většina dětí se otáčí ze strany na stranu cca kolem 3měsíců, to dítě má i nějaký insinkty, takže se nebojím, že se nezvládne otočit na polovysypaném polštáři z čehokoli, není to igelitovej pytel, má okolo sebe místo. To jsou zase katastrofický scénáře.
Dej na selskej rozum a na to, jak to cítíš ty
Druhá polovina řekne, tenkej polštář je v pohodě. Pak chtěj radu.
Sdílim stejný názor…