Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, kdy na vás bylo vidět druhé těhotenství? Já měla bříško už ve druhém měsíci a teď jsem jak ve 4. Může to být tím, že se docela cpu??? Mám obavy, že budu za chvilku vypadat jak hroších.
koukám, že jsem to špatně umístila, chtěla jsem to šoupnout do těhotenství. ![]()
Já mám za sebou zatím jenom jedno těhotenství a naopak musím říct, že mě docela štvalo, že se mi bříško začalo kulatit až koncem 7. měsíce. Vůbec to na mě nikdo nepoznal a navíc jsem furt hubla. Tak buď ráda, že jsi pořádná „mamina“ ![]()
Ahoj, mě teď bříško vyskočilo hrozně brzo, panikařila jsem, že to určitě musí být dvojčata
Fakt, kolem 6. týdne už to na mě bylo vidět (když jsem byla nahalatá), těhugatě jsem vytáhla o 3 měsíce dříve než s Tobíčkem
… tohle těhu mám oproti Tobíčkovi posunuté o měsíc a půl, tak se mi to celkem dobře srovnává…
Teď začínám 4. měsíc a je to opravdu znatelný rozdíl, tak doufám, že se to časem srovná, jinak nechci vidět, jak budu vypadat na konci ![]()
Ahoj, poprve jsem nosila normalni kalhoty temer do pateho mesice. Ted jsem tehotenske poridila uz v druhem, od te doby je nosim porad a ted uz shanim vetsi. Mam jen vetsi bricho, pribiram zatim o trosku mene nez poprve. Takze ja v tom taky vidim znacny rozdil( bricho uz je zrejme vytahanejsi a svaly uz nejsou, co to byvalo)
Jsem v 12 TT a bricho mam desny, ale jsem hlavne nejak nafouknuta, nebo co. Doufam, ze jsem tolik neztloustla, deloha je jeste malicka. na zacatku tehu jsem zhubla 6 kg (nervy z krvaceni) a už jsem 3 Kg nabrala - slo mi to asi hlavne do bricha. Ale opravdu mivam hlavne pocit, ze je to bricho takove natlakované, tvrdé - než měkké, jak bývá ze sádla.
Derido, řekla bych, že je to v pořádku, jak psaly holky, bříško už není, co bývalo před těhotenstvím… Užij si je a přeju pohodové těhotenství. Jo, mimochodem, po 4.dítku vypadám pořád jako ve 4měsíci
M.
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama
já už si říkala, že je to určitě tím jak se cpu, protože s malým mi bříško bylo vidět až ve 4.měsíci. Když jsem otěhotněla tak jsem vážila 52kg a teď už mám 3,5 navíc, což je docela rychlost. U malého jsem začala přibírat až koncem 4.měs.
Fragolo, klobouk dolů 4 děti, já vyhrožuji manželovi, že když to bude kluk, tak jdeme do třetího, ale ten nechce ani slyšet. Jak se to dá zvládnout 4 děti???? Já měla malého docela uplakaného, tak jsem se 3 roky z toho vzpamatovávala.
Derido, zvádnout se to dá
Věrka - naše 1.dítě byla taky uplakánek, teda spíš uřvánek
První 3 měsíce s ní byly psycho, to jsme si mysleli, že si možná na stará kolena pořídíme druhý, ale pak jsme se rozhoupali poněkud dřív
Ani nevíš, jak jsme se s manželem klepali, jestli se bude David stejný, jako Věrka. No, naštěstí nebyl, jinak už jsme s manželem šediví a hrbatí ![]()
Držím pěsti, ať máš hodné miminko. M.
Já myslím že hoodně moc záleží na výchozím stavu svalů na bříšku. V prvním těhotenství se u hubených lidí vyklene břísško malinko později, ale naopak pak to druhé je patrné vážně už od 2-3měsíce.
Já mám opačnou zkušenost. Mám tak tlustý břicho, že na mě je těhotenství poznat až tak v 7-8.měsíci. Dřív si každý myslí, že jsou to ty moje „svaly“
![]()
Holky a je pravda, že se po druhém mimi to bříško horší dává do původního stavu??? Mně u malého to trvalo určitě tak 9 měsíců než jsem se vrátila do původního stavu.
Fragolo, jestli druhé bude jako první, tak do třetího se určo nedokopeme. Ještě teď mám v živé paměti ty probdělé noci, kdy malej řval 2 hodiny v kuse, pak se uklidnil, ale jak jsem ho položila, tak to začalo znovu ![]()
já mám spíš pocit, že se moje bříško do původního stavu už nedostane nikdy. I když jsem byla holka krev a mlíko odjakživa, tak břicho jsem měla téměř plochý, teď mi tam visí vak, takový převis kůže co se už asi nikdy nestáhne, leda na plastiku a to nemám za potřebý, však manekýna už ze mě asi nikdy nebude ![]()
Jo jinak První mimin taky prořval prvních 5měsíců, ale Tomínek byl a je andílek hodnej, takže se zbytečně neboj oni ti druzý totiž mají tu výhodu, že už mají na co koukat, ten sourozenec tam prostě je a tím je „baví“