3měsíční kolika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IMI
2766
8.6.10 10:23

Petule no tak to i pres to, ze mam dva kluky a meli by trpet na koliku vic, tak ani jeden ji nemel. Prvni trpel na zacpy, po dvou dnech uz ho pupik bolel, tak pomoh teplomer, ale nebobkoval, nic tuhyho. A druhej si obcas zakopal a pak si splouchnul do trenek a bylo. Prvni nekojenec, druhej kojenec, zeru co mi pride pod ruku, nejradsi mam bublinkovy vody a do vseho cesnek, a malej je asi splachovaci, problem mu to nedela :wink: Ja to fakt nezazila asi. V postylkach usinaji skoro od narozeni sami, nekdy si porvou, podavame dudlicky, ale usnou do hodinky vzdycky, nebo aspon ztichnou a hrajou si az se uhrajou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
8.6.10 10:31

Musím zaklepat - malý ty bobky taky nemá - naštěstí! - pouze jsem o nich četla - jak vypadá zácpa a špatné kakání u miminek. Ale kaká nám dobře, i když většinou obden. Málokdy denně. :-?
Ty koliky nás trápí - řekla bych - pravidelně: vždycky začnou kolem té čtvrté hodiny odpolení, pak pohoupeme, tak přestanou, pak se po čase napije znovu a zase koliky. Ale má je zhruba do těch 8 hodin, půl deváté večer. Pak usne a spí dlouho. Přes den naštěstí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
8.6.10 10:33

Petule Ono to prej bejva takhle navecer. Prave z toho mam pocit, ze mimco je uz utahany, rozmrzely, chce se chovat a uz nema energii snazit se prdet a poradit si samo. A pak je tak zniceny, ze nemuze samo usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monika25
16.8.13 09:38

Ahoj maminy prosím o radu… Mám 2,5 měsíční holčičku a už víc jak 14 dní se nemůže vykadit. Když už je nejhůř tak ji pomůžu rourkou, ale bez ní už se nevykadi. Ze začátku má stoličku tuhou, ale nakonec z ní jde jen obarvená voda. Myslíte, že už bych ji mohla dát třeba lžiku švestkové šťávičky? Nebo nemáte někdo nějaký recept jak bych ji mohla pomoct? Už jsem změnila um z nutrilonu na sunar complex, ale včera tak čekáme..

• Citovat
  • Upravit
598
16.8.13 23:41
@monika25 píše:
Ahoj maminy prosím o radu… Mám 2,5 měsíční holčičku a už víc jak 14 dní se nemůže vykadit. Když už je nejhůř tak ji pomůžu rourkou, ale bez ní už se nevykadi. Ze začátku má stoličku tuhou, ale nakonec z ní jde jen obarvená voda. Myslíte, že už bych ji mohla dát třeba lžiku švestkové šťávičky? Nebo nemáte někdo nějaký recept jak bych ji mohla pomoct? Už jsem změnila um z nutrilonu na sunar complex, ale včera tak čekáme..

Šmankote, švestkovou šťávu 2,5 měsíční? Neblbni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monika25
20.8.13 07:06

Tak to bylo opravdu nutrilonem.. dáváme sunar a kakame ukázkově:-D

• Citovat
  • Upravit
Lulito18
26.8.13 21:29

Lepší než rourka jsou glycerinové čípky pro nejmenší, maximálně do hodiny je tam fakt nálož. Ta šťáva je sice od 4. měsíců, ale já jsem ji taky dávala dřív. Ředila jsem ji půl napůl s kojeneckou vodou a moje doktorka mi na to řekla, že se alespoň dobře vykaká. Je to lepší než aby trpěl. A pak jsem si ve čtyřech měsících prosadila u doktorky příkrmy. Zatím dáváme jen jednou denně skledníčku ovocného od hami, ale kakáme od té doby pravidelně min imálně jednou děnně. Výjmečně i dvakrát denně. Naši rodiče nás taky nezabili a to nám dávali takovejch věcí.

• Citovat
  • Upravit
monika25
30.8.13 11:11

Ja jsem tu šťávičku nakonec taky dala zředěnou vodou a kràsně nàm to pomohlo.. Neni to samozřejmě tak, že bych ji dala celou lahvičku, ale jen lžičku.

• Citovat
  • Upravit
914
30.8.13 11:21
@monika25 píše:
Ja jsem tu šťávičku nakonec taky dala zředěnou vodou a kràsně nàm to pomohlo.. Neni to samozřejmě tak, že bych ji dala celou lahvičku, ale jen lžičku.

Jo jo, mě to dokonce doporučila doktorka. Jednu lžičku švestkový štávy. A to malýmu byly 2 měsíce a taky nám to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.1.14 20:42

:zed: zdravim maminky,
ctu tady nejruznejsi problemy s detskou kolikou…
mam 3mesicni dvojcatka-holcicku a kluka-skoro 3 tydny ho trapila silna kolika, nevedeli jsme si rady, cely den probrecel a porad se v noci budil pak byl samozrejme protivnej jak z nevyspani tak kvuli boleni briska…doktori nam rekli ze to musi samo prejit ze to nekdo tak ma..porad jsme patrali cim mu pomoct-podotykam ze je od zacatku na flasce vyskouseli sme rzny mlika ale skoro po vsem mel hlad az sme presli na Sunar-bylo to dobry ale po3tydnech ho prave chyla kolika-reseni nam poadili v lekarne-davat Nutrlon anti coliks-po 2.krmeni jsme meli doma zase vesele miminko bez boleni :D samozrejme pridavam kapky espumisan nebo biogaja. obcas pridam svestkovou stavu a vsechno klape jak ma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
13.1.14 21:52

Kdybych před půl rokem znala tymiánovou mastičku od Justu, tak věřím, že jsem si ušetřila mraky proplakaných nocí. Pomáhá dokonale. Doporučuji. Malá má téměř 8 měsíců a když jí trápí prdy, namažu a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
17.1.14 09:17
@simisekkk píše: :zed: zdravim maminky,
ctu tady nejruznejsi problemy s detskou kolikou…
mam 3mesicni dvojcatka-holcicku a kluka-skoro 3 tydny ho trapila silna kolika, nevedeli jsme si rady, cely den probrecel a porad se v noci budil pak byl samozrejme protivnej jak z nevyspani tak kvuli boleni briska…doktori nam rekli ze to musi samo prejit ze to nekdo tak ma..porad jsme patrali cim mu pomoct-podotykam ze je od zacatku na flasce vyskouseli sme rzny mlika ale skoro po vsem mel hlad az sme presli na Sunar-bylo to dobry ale po3tydnech ho prave chyla kolika-reseni nam poadili v lekarne-davat Nutrlon anti coliks-po 2.krmeni jsme meli doma zase vesele miminko bez boleni :D samozrejme pridavam kapky espumisan nebo biogaja. obcas pridam svestkovou stavu a vsechno klape jak ma :palec:
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky