3měsíční kolika

4706
7.6.10 10:24

3měsíční kolika

ahoj,,chtěla bych se jen zeptat, jestli je normální, že měsíční miminko, které teda nekojím, má stolici jenom jednou denně, bolí jí bříško, nemůže se vykadit. používáme Nutrilon comfort i kapičky prot nadýmání a mastičku pupík..ale nevim jak je to s tou stolicí a co s tim můžu dělat. díky moc… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
7.6.10 10:30

Ahoj, prvni byl taky nekojenec a kadil i jednou za 3 dny. Kapicky jsou na prdiky, takze ty na zacpu asi moc nepomuzou, mozna probiotika a cvicit. obcas i ta rektalni rourka nebo ja kdyz uz sem z toho byla hodne nervozni, pouzila teplomer a vykadil se. Ale Mates asi zadnej problem nemel s bolavym briskem, proste jenom kadil min casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.6.10 10:31

Řekla bych, že je to běžné a bohužel normální, s tím asi nic neuděláš, jak dlouho nekojíš? třeba je to tím, než si na mlíčko zvykne, malej měl šílenou zácpu asi po 14-ti dnech, co jsem začala Nutrilon dávat, dokonce došlo i na glycerinový čípek (poradila mi doktorka dát malému jen 1/4, protože jak tlačil a nešlo mu to, tak mu i začala z konečníku téct krev). Ale malému byly už 3,5měs. Ještě mi poradila naředit švestkovou šťávu od Hippu s převařenou vodou a dát mu lžičku, ale Tvoje miminko je asi ještě moc maličké. Kdyžtak zavolej doktorce a poraď se s ní. Ještě můžu poradit pytlíček s třešňovými peckami, prodávají v DM, nahřeje se v mikrovlnce a položí na bříško a taky probiotické kapky, u nás se můžou od 1.měs. myslím, v lékárně jsou moc drahé, ale na mimibazaru je seženeš do 350,–. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.6.10 10:45

Bacha na probio kapky z mimibazaru a z netu vubec, musej bejt uchovavany v chladu takze postou je to docela na prd, bacily v nich vychcipaj a jsou na nic. Od mesice jsou laktobaciliky baby, je to prasek, takze ten neni tak nachylnej na teplotu. A jsou levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.6.10 12:37

Ahoj, Jára byl kojenej částečně a Jindra teda plně. A je fakt, že Jarda měl co se týče prdíků větší problémy. Zabíralo nám chování do klubíčka (tlačit nožičky proti bříšku), teploměr v zadečku, masáž bříška, kapičky, olejíčky. Ale bývaly dny, kdy si prostě pořval a měla jsem pocit, že nezabírá vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
7.6.10 13:24

Taky bereme Laktobacilky baby a predtim jsme braly i kapicky BioGaia a doporucuju oboje, Zuzce pomahalo jak jedno, tak druhy :wink: Nam teda ty kapicky poslali v chladici folii a byly OK :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
7.6.10 13:25

Jinak predtim jsme marne davali Sab Simplex, masticky na pupik, nahrivaci polstarky, klubickovali, a spoustu jinych hovadin a mala rvala a rvala (temer mesic v kuse, od rana do vecera), pomohla az probitika, takze jednoznacne doporucuju probiotika, jakykoli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.6.10 13:42

Ahojky, chtěla bych se zeptat: mám 2 měsíční miminko. Kojila jsem necelých 14 dnů, poté jsem přešla na Nutrilon. Vyhovuje nám víc, než Sunar. Dopoledne je malý v pohodě, ale většinou odpoledne a navečer má koliky, kroutí se, svíjí, dost pláče. Doktorka nám předepsala kapky Sab Simplex. Dáváme 10 - 15 kapek - do každé lahvičky s pitím (pije 5 - 6× denně). Snad po 3 měsících koliky opravdu odezní. No a taky ho trápí prdíky. Prdí denně a pořád! Dost mě ale štve, že malý nekaká denně, ale obden! Stolice není tuhá, ale není denně. Nevadí to? A moje další otázka je: když tedy nekojím a dávám pouze Nutrilon, kolik mililitrů by 2 měsíční miminko mělo denně vypít dětského čaje??? (Byl mi doporučen heřmánkový a fenyklový.) Třeba by kakal líp, kdyby vypil víc čaje??? Občas strkáme i rourku. Prosím, poraďte! Děkuji! PS: Koupila jsem i kapičky Baby Calm. Jen nevím - dávat je 2 měsíčnímu miminku na lžičku, anebo se ty kapičky můžou přidávat do láhve s Nutrilonem nebo čajem? Jak je dáváte vy? Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.6.10 16:50

Petule Sab simplex i babycalm, jsou na prdiky, odpenuje to mliko, babycalm je prirodni. mam dve deti, ale do ted mi neni jasny, co to je kolika, jestli zacpa, zarazeny prdy nebo co vlastne :nevim: K sunaru ani jiny UM neni nutny davat caj, starsi ho vubec nechtel, jenom v tech nejvetsich vedrech si trochu cucnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.6.10 18:45

IMI, děkuji! Jj, Sab Simplex to mléko úplně zbaví pěny. Tak já mu to teda budu kapat do Nutrilonu. Ty koliky - to je, když se ti miminko po napití kroutí, má břišní křeče, pláče. Prostě břišní potíže, hlavně se kroutí a vzpíná, pláče. Doktorka mi taky říkala, že mu mám dávat čaj hlavně až budou venku horka, ale z každé strany slyším něco jiného!!! - někdo říká dávat čaj a docela dost, někdo, že stačí si jen cucnout, někdo nedává vůbec, tak sama nevím, jestli mu stačí jen to mléko - ať mi z něj úplně nezatuhne!, nebo ať není dehydratovaný! Mívá suché rtíky. Někdy se napije víc, někdy míň, ale zatím nevypil za den víc, než těch 60 ml. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.6.10 20:02

Petule Davat se nemusi ale muze. mladsi taky cajiky pije, tak kdyz je horko tak mu dam. I kdyz je jinak kojenej. Kroutit se muze i z prdiku. Ono to prejde. Cvic a masiruj brisko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
7.6.10 20:28

děkuji, jsem moc ráda, řže jsem našla tenhleten portál.. mám první mimi a nevim si někdy rady,,žádnou ženskou tady v praze neznám a babičku žádnou malá nemá… dávám kapičky i mastičku a pravda je, že ty masáže pomáhaj.. je to fain, neřve už tolik jako před ccatýdnem a už se dá rozpoznat proč pláče.. ale bylo to náročny.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
8.6.10 09:30

Ahojky! Co nám pomáhá z 99% proti kolikám - co je vždycky vyžene - je ENERGICKY miminko HOUPAT! Ne nějak moooc rychle – to zase ne, ale dát si miminko do zavinovačky a houpat jej o něco rychleji, než ho houpe babička!!! :-) Takhle ho několik minut energicky v rukách pohoupu a koliky jsou do 10 minut úplně pryč! Musím zaklepat – nikdy se mi ještě nepoblinkal. Znovu píšu – ne nějak moooc rychle! Přestane při houpání plakat a kroutit se. Taky je dobré ho houpat a chodit s ním při tom po bytě – ať si prohlíží kytky na stěnách, obrazy – prostě ho rozptýlit, ať zapomene na bolest bříška, nebo pak houpat a dělat na něj „ššššš“, mluvit na něj. Fakt to zabírá (alespoň nám)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
8.6.10 09:47

Petule Jo tohle funguje, ale to je taky duvod, proc na koliky moc neverim. :lol: Prdy, zacpa - dobry. ale myslim, ze kdyz miminko rve bez zjevny priciny, rekne se, ze je to kolika. Jenze oni jsou vycuranci, takhle sme Matyska nosili od 5-9 hodin vecer, pac kricel, ze ma koliku. Jo prd, jednou to proste neslo, brecel v lehatku, ale po pul hodine bylo po „kolice“ a bobanek usnul. a kvuli tomu, ze mi nikdo neni schopnej vysvetlit, jakej je rozdil mezi zacpou (zarazenyma prdama) a kolikou, nebo co to vlastne je, co se v tom brisku deje, tak na koliku neverim a plac prisuzuju spis testovani schopnosti dostat rodice tam, kde je mimco chce mit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
8.6.10 10:13

Jj, to je pravda! Oni jsou - krom potíží s bříšky - taky dost vyčůraní! :-D Chtějí se nosit a taky nechtějí být sami! Našemu se nelíbí, když ho položím do postýlky. Nechce tam být sám. Chvilku všechno pozoruje, pak se začne nudit a jakoby „štěkat“ (je to takový naštvaný pláč) a pak začne plakat. Musím ho z té postýlky vzít a nosit ho po bytě, aby bylo ticho! Anebo ho houpat, dokud ho neuspím.

Když se kroutí, šponují, napínají, řvou - jsou to ty břišní koliky, křeče. Já to už rozeznám - je to trošku jiný pláč, než ten, u kterého se chce nosit a nechce být sám! :-D
No a zácpu mimi má, když málo kaká, nebo kakání je dost tuhé, není řídké, popř. jsou v kakání maličké kuličky.
A zaražené prdíky - to je, když tlačí, v obličeji rudne a nejde mu to, ale po chvíli si pak stejně prdne, když potlačí víckrát, a je po problému.

No a když se chce pořád nosit a nekroutí se, nemá problémy s bříškem a já zrovna nemám čas na nošení, tak prostě položit a nechat ho vyřvat. On do půlhodiny přestane. A usne. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí