Netradiční jména

20
7.6.10 09:50

netradiční jména

Ahoj měla bych takovou prosbičku…Vymýšlíme jméno pro holčičku (něco netradičního) na netu jsem nic moc nenašla takže bych uvítala každý váš návrh…ať máme ž čeho vybírat…děkuji moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
7.6.10 09:54

ahoj,

znam holcicku, ktera se jmenuje Anisu. Je to jmeno mongolskeho puvodu a mne se to moc libilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
7.6.10 09:54

http://babynames.com/girl-names/
Nevím, jestli by ti u nás všechny z nich dovolila matrika zapsat, ale pro inspiraci dobré :wink:
Případně z českých netradičních http://krestni-jmena.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
7.6.10 10:01

Kup si knížku od Knappové „Jak se bude vaše dítě jmenovat“ a tam si třeba i vybereš. Jsou tam na konci i jména arabská, turecká apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
7.6.10 10:09

Ahoj, nevím, jestli jsou zrovna netradiční, ale mně se hrozně líbí Ema a Ella. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.10 10:18

To ta móda ještě nepřešla??? Předhánění rodičů o co nejexkluzivnější jméno jejich miminka … jako kdyby to bylo trapný dát českýmu dítěti normální český jméno :-D Asi že pak ty jejich Kevinkové, Eliotové, Luisinky či Parisky budou lepší … hlavně aby byly všude za exoty, co? Chudinky děti :-) No a největší chudinky jsou ty dětičky s těma hogofogo jménama, jejichž rodiče nemají žádný bombasticky exotický jméno … když třeba Klementýnka nebo Arnó maji za mamču Maruš a taťuldu Pepu, to aby si to šly hodit :mrgreen:
Nejlepší jsou pak k tomu ty český příjmení … Madonna Nováková aspol.
S tou honbou za extra jménama jsou fakt lidi nědky až směšný. Omlouvám se za názor a za anonym, ale tady radši …

• Citovat
  • Upravit
7.6.10 10:22

:lol: tak to mě pobavilo :palec:
No já jsem taky raději pro ty české klasické jména, jsou naše a je tam spoustu krásných jmen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.6.10 10:26

Také jsem za česká jména. Ale i ta mohou být neobvyklá. Anonymka mě povavila. Ale proč ten anonym? Vždyť je to názor a nemusíš se za něj stydět.

• Citovat
  • Upravit
12154
7.6.10 10:26
Anonymní píše:
To ta móda ještě nepřešla??? Předhánění rodičů o co nejexkluzivnější jméno jejich miminka … jako kdyby to bylo trapný dát českýmu dítěti normální český jméno :-D Asi že pak ty jejich Kevinkové, Eliotové, Luisinky či Parisky budou lepší … hlavně aby byly všude za exoty, co? Chudinky děti :-) No a největší chudinky jsou ty dětičky s těma hogofogo jménama, jejichž rodiče nemají žádný bombasticky exotický jméno … když třeba Klementýnka nebo Arnó maji za mamču Maruš a taťuldu Pepu, to aby si to šly hodit :mrgreen:
Nejlepší jsou pak k tomu ty český příjmení … Madonna Nováková aspol.
S tou honbou za extra jménama jsou fakt lidi nědky až směšný. Omlouvám se za názor a za anonym, ale tady radši …

A není to fuk? Každý ať si dá svému dítku jméno jaké chce, ne? Proč to rozčilování?
Mně se taky nelíbí spousta věcí, ale nemám potřebu to nikomu „otřískávat o hlavu“ stylem, já jsem Čech a vy jste pitomí, že to nebo ono… :roll: .
Mně se třeba líbí Josefínka. Taky netradiční, dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janusova
7.6.10 10:31

Jezis uz se tady zase objevuje ta ceska zavistiva povaha!! v dnesni dobe si snad muze dat kazdy jmeno jaky chce ne! a posmivat se budou leda takovyhle chytraci co to budou ucit i svoje deti!

• Citovat
  • Upravit
10054
7.6.10 10:31

A co myslíš, pod tím netradiční? Moji holčičí favoriti: Rozálie, Antonie, Anastázie, Emílie.
Nevím jestli jsou netradiční, ale Rozárku mám doma, když jsme to jméno dávali, byli v republice toho roku snad jen čtyři. Dneska je to jméno už asi tradiční :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.6.10 10:34

Kamarádka má holčičku Aileen a další Miu (1. pád Mia)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.6.10 10:36

Ja chtěla hezký český Vojtěch a v Brně na matrice mi z něj udělali Vojtecha. A pak že maj problém zapsat zvlaštní jména :pocitac: Doufam, že to pujde opravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.10 10:43

já mám sestru Reinu, znám Theu. Bráchu mám Diega a nebyl problém na matrice :nevim: a moje holčička bude Linda nebo Kiara (kjára) z francouzkého seriálu, kerej sem milovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
7.6.10 10:45

:lol: :lol: nejvíc mě baví, když někdo „anonymní“ tady kritizuje - opravdu hrdinské - navíc jak píše raduna - je to každého věc, jaké jméno dá SVÉMU DÍTĚTI!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí