Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
7.6.10 10:45
Anonymní píše:
To ta móda ještě nepřešla??? Předhánění rodičů o co nejexkluzivnější jméno jejich miminka … jako kdyby to bylo trapný dát českýmu dítěti normální český jméno :-D Asi že pak ty jejich Kevinkové, Eliotové, Luisinky či Parisky budou lepší … hlavně aby byly všude za exoty, co? Chudinky děti :-) No a největší chudinky jsou ty dětičky s těma hogofogo jménama, jejichž rodiče nemají žádný bombasticky exotický jméno … když třeba Klementýnka nebo Arnó maji za mamču Maruš a taťuldu Pepu, to aby si to šly hodit :mrgreen:
Nejlepší jsou pak k tomu ty český příjmení … Madonna Nováková aspol.
S tou honbou za extra jménama jsou fakt lidi nědky až směšný. Omlouvám se za názor a za anonym, ale tady radši …

Hele co mas proti Luise???
Ja myslim ze je to normalni jmeno, mne zase prijde trapne, kdyz nekdo nema fantazii a pojemnuje sve dite jako dalsich x lidi okolo, prase aby se v tech Kubikach, Honzikach, Anickach a Terezkach vyznalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.6.10 10:51

Me se libi Josefina, Rozarka, Tonicka… proste starocesky jmena, v dnesni dobe hodne netradicni bych rekla :wink:

Jinak bych asi taky vybirala tak aby aspon trosku jmeno sedelo s prijmenim. Treba u holcicky je fakt, ze je to fuk, ale predstava ze bych mela treba Isadoru a ona si vzala Vomacku mi prijde legracni :wink: A znam osobne jednu Emanuelu, ale ta je z cejlonu, vzala si tu Vokurku a prijmeni si nechala svoje, pac by to znelo fakt smesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.6.10 10:55
hanucha píše:
Anonymní píše:
To ta móda ještě nepřešla??? Předhánění rodičů o co nejexkluzivnější jméno jejich miminka … jako kdyby to bylo trapný dát českýmu dítěti normální český jméno :-D Asi že pak ty jejich Kevinkové, Eliotové, Luisinky či Parisky budou lepší … hlavně aby byly všude za exoty, co? Chudinky děti :-) No a největší chudinky jsou ty dětičky s těma hogofogo jménama, jejichž rodiče nemají žádný bombasticky exotický jméno … když třeba Klementýnka nebo Arnó maji za mamču Maruš a taťuldu Pepu, to aby si to šly hodit :mrgreen:
Nejlepší jsou pak k tomu ty český příjmení … Madonna Nováková aspol.
S tou honbou za extra jménama jsou fakt lidi nědky až směšný. Omlouvám se za názor a za anonym, ale tady radši …
Hele co mas proti Luise???
Ja myslim ze je to normalni jmeno, mne zase prijde trapne, kdyz nekdo nema fantazii a pojemnuje sve dite jako dalsich x lidi okolo, prase aby se v tech Kubikach, Honzikach, Anickach a Terezkach vyznalo :roll:

To nemusi byt o fantazii, pac treba mymu muzi se fakt libi Eliska, ja to desne dlouho nechtela bo Eliska se ted jmenuje kazda treti holcicka. Jde o to, ze ted je preTerezkovano a za 20 let bude zas treba preLuisovano. Ted je kazdy treti decko Eliska, ale treba kdyz se narodila kamaradka Eliska nekdy v roce 85 bylo dalsich Elisek jen par).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
7.6.10 10:56

Jsme česko-anglická rodina a dcera se jmenuje Yasmin Nia…ale to nedávejte, ať jich není hodně :mrgreen: :-P a ať se vám nikdo neposmívá :lol: , budeme se stěhovat do Anglie a tam to její jméno bude dost všední, v podstatě taková „Maruš“ :mrgreen: , mimochodem jméno mý nejstarší dcery…navíc máme anglický příjmení bez -ová

Doba se dost změnila a děti daleko víc jezděj po světě a studujou v cizině, takže je to šumák, že maj „exotický“ jména…

Pokud má někdo tendenci posmívat se někomu za to, jak se jmenuje, tak je zas fajn, že mu k radosti stačí málo…člověk se nemusí namáhat dělat nějaký vopičky, aby pobavil…stačí, že se prostě „jmenuje“ :mrgreen:

Pokud se člověk zamyslí nad tím, co je opravdu pro nás netradiční, tak to, že v cizině se dávaj jména, jak koho co napadne, tak tím pádem třeba dcera Gwyneth Paltrow se jmenuje „Apple“, tudíž „Jablko“, ale to nikomu fakt nevadí, prostě si to zvolili jako jméno, tak za tim nikdo to jab'ko nehledá…

To by tady přes Knappovou neprošlo, páč moc dobře holka ví, co by si tu „Jablíčko“ užilo :lol:

A naší „Jasmíně“ já stejně říkám „Jáša“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.10 10:59

Taky se mi líbí starší česká jména: Viz zmíněná Antonie a Anastázie. ;) Manželovi ne.

My plánujeme Viktorii.

Taky se mi líbí neobvyklá jména, ale zas přemýšlím, aby se hodilo k příjmení.

• Citovat
  • Upravit
338
7.6.10 10:59

vzdyt i ceské jména jsou zvlástní.
zakladatelka se ptala na netradiční jména,ne že to musí být cizí já nevím jaké jméno.
Tak proc hned moda,predhaneni…navíc každěho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
7.6.10 11:00

Mně se třeba český jména nelíbí a necápu proč se hned navážet kdžy chce někdo netradiční…my třeba volili jména která enjsou na každém rohu ale jsou v našem kalendáři.Rozhodně lepší když budem mít ve školce jediného Sebasitána a Olivera než aby jich tma bylo 10.Tohle je věc každého názoru.Samozřejmě taky záleží na příjmení.Ale jako buzerovat někoho proč endá český jméno když žije v česku je trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.6.10 11:01

Nic proti neobvyklym jmenum nemam, ale mely by trochu korespondovat prijmenim.

Kolega s typicky ceskym prijmenim dejme tomu treba Novotny pojmenoval syna Kevin. Takze Kevin Novotny, kdyz jsem se ho ptala jak mu rikaji zdrobnele, tak pry Kevku :roll: hmmm hned mi to pripomnelo slovensky zubna kefka :zed:

Co mne zarazi jak pojmenovavaji svoje deti nase „sereblitky“, takova Marina, Bibiana nebo Christel s ceskym prijmenim, ale kazdeho vec…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
7.6.10 11:04
Crystal87 píše:
Rozhodně lepší když budem mít ve školce jediného Sebasitána a Olivera než aby jich tma bylo 10.

Crystal nechci ti brat iluze, ale ve svem okoli vim o trech chlapeckach z lonska, kteri se jmenujou Sebastian - ono taky jsou nektera jmena hodne modni…Pak jeste pojmenovat holcicku Bella a je to :lol:

Mne se libi jmena staroceska, jsou taky neobvykla, treba Lesiny holky maji hezky, pritom nevsedni jmena.
Pamatuju se za meho mladi mela spoluzacka sestrenici Kimberley a byly jsme z toho paf, ale jeji tatinek byl cernoch, zde studujici…

• Citovat
  • Upravit
12154
7.6.10 11:07

A to nemluvím o tom, že nositel/ka toho netradičního nebo nečeského jména si na své jméno zvykne, nenormální mu to nepříjde. To jen jeho/její okolí to „řeší“. Prostě, když se budu jmenovat od malinka Luisa Petrová (třeba), tak mi to příjde normální, bude to moje jméno a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
7.6.10 11:09

když já dávala Marii, bylo to v tý době netradiční a pak se „roztrh' pytel“ s Maruškama, Aničkama, Anežkama

Kevin Novotný je relativně dost zvukomalebný jméno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
7.6.10 11:13
Hanka1 píše:
Crystal87 píše:
Rozhodně lepší když budem mít ve školce jediného Sebasitána a Olivera než aby jich tma bylo 10.

Crystal nechci ti brat iluze, ale ve svem okoli vim o trech chlapeckach z lonska, kteri se jmenujou Sebastian - ono taky jsou nektera jmena hodne modni…Pak jeste pojmenovat holcicku Bella a je to :lol:

Mne se libi jmena staroceska, jsou taky neobvykla, treba Lesiny holky maji hezky, pritom nevsedni jmena.
Pamatuju se za meho mladi mela spoluzacka sestrenici Kimberley a byly jsme z toho paf, ale jeji tatinek byl cernoch, zde studujici…

tady není žádný jen náš a pak jeden ale ten je o rok možná víc mladší:)ve školce kam jdem v září jsme jediní Sebastiánkové:)
Jen teda v anší porodnici se od začátku roku narodili 2 Oliverové i když oba z jiného města no …takže ve školce se taky nepotkají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
7.6.10 11:14

Tady apni co bydlí vedle ve vchodě má Matyldu a Rozárku:)taky krásný jména ale nevím příjmení:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
7.6.10 11:14

Taky si myslím,že je to rozhodně každého věc ,jak si své dítě pojmenuje! Vůbec se mi nelíbí,když to někdo kritizuje a pomlouvá :roll:

Mě se třeba vždycky líbilo ,když se někdo jmenoval netradičně..tak trochu jsem záviděla :mrgreen:

No ale zakladatelce asi moc neporadím, my měli pro holčičku vybráno Nikol nebo Karolína .
Z těch netradičních mě napadá třeba Sofie …Jinak knížka od paní Knappové je vážně moc dobrý pomocník :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.6.10 11:21

Jen pro pobavení: kamarádka dělá v dětské nemocnici a zapisují si tam do sešitu netradiční jména, vzpomenu si jen na Ešly Višňa (dokonce takhle počeštěno a psáno tak, jak to píšu) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí