Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
7.6.10 20:51

tamara :palec:

• Citovat
  • Upravit
20296
7.6.10 21:00

joo a ještě jsem psala v jiné podobné diskuzi…líbí se mi Meda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
7.6.10 21:08

Méně obvyklá a docela hezká jsou i:

Eleonora (moje prapra babička), Nina, Linda, Štěpánka, Anastázie, Antonie (moje prababička)

Výborné na úplně všechna jména, která se v ČR vyskytují jsou tyhle stránky, je tam jednoduchej vyhledávač podle abecedy, četnosti atd.

Křestní jména

Pokud už je odkaz někde v předchozích příspěvcích, tak se omlouvám :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
7.6.10 21:32

Ja strasne moc chtela Bereniku nebo Damiana :wink: Tahle jmena se mi opravdu libi mooc dlouho..
Neproslo mi ani jedno, protoze manzel je konzerva .. i kdyz k „jemne neobvyklym“ jmenum jsem ho nakonec premluvila, mame Dominika a Denise.. (ovsem jak jsem koukala ve skolce nebo v parku, s nima se taky uz roztrhl pytel ted.. :roll: )
Holcicka mela byt Vanda.

Jeste se mi libi Fabian, Elias a nebo Simon (bez hacku, jako Sajmon), pro holku Meda, Johanka, Lilla (tu ma kamoska).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
7.6.10 21:47

Taky zrovna vybirame jmeno pro holcicku. Mne se libi Scarlet,Lara a Amelie ale to mi neproslo. Nakonec to bude asi Emma, protoze se na nicem jinem nemuzeme dohodnout. Manzelovi se libi Jessica, Emily, Lana a Lexi

Tak tady jsou nejaka jmena, ktera frci v nasem okoli (Ziju v Anglii): Grace, Ruby, Molly, Megan, Olivia, Madison, Daisy, Lilly, Charlotte, Darcy, Georgina, Erin, Mia, Sophie.

Jinak ceska jmena se mi take moc libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
7.6.10 22:15

Já jsem chtěla holčičku Valérii, ale pořád jsem přemýšlela nad tím, jak jí říkat, když bude maličká? Vali? Valiko?? 8-o

terka007 DEBORA- krásné jméno.. (Debí)

Rybana tak to slyším poprvé :think:

Adélky Eleonora se jmenuje moje kamarádka :-D, Anasdtázie je také hezké (Stázinka)

Danus1 Jména hezké, ale přijde mi to už moc Amerika, ale je to vaše rozhodnutí, záleží také na tom, jaké je k tomu příjmení, třëba Scarlet Nová je třeba dost divné.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
7.6.10 22:17

Kamoska ma Valentynu a rikaji ji Vali nebo Valinko, to by podle me slo i na Valerii :wink:
To je taky hezke jmeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
7.6.10 22:19

Ale stejně se mi nejvíc líbilo Vanesska, když se narodila byla to prostě Vaninka..a dnes je to různé, Vaný, Nessy, Nany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.6.10 22:29

Za minuleho rezimu nekdo pojmenoval holčičku Sněžka a kupodivu to proslo i za soudruha :-D

Ovsem takova Pouštní bouře - kdysi byl v tv dokument a hodne prirodnich lidech, co ziji na samote bez elektriky, vyrabi si svicky, zijou z toho co vypestujou a takhle pojmenovali dceru. Evokuje mi to indiansky vtip s Prasklou gumou :-D

Berenika mi evokuje beranici, sorry. Vim, ze jedna z dcer spisovatelky Ireny Obermannove se tak jmenuje. Meda je velmi neobvykle a jmenuje se tak uslechtila pani s gracii a mecenaska umeni Meda Mládková.

Lindu bych nedala - Linda znamena spanelsky hezká a ac si to kazda prejeme, tak u holcicky to zarucit do budoucna bohuzel nemuzeme. Kamaradka ma dceru a krom toho, ze jedina zdrobnelina je Lindí, pac Lindička nebo Linduška se ji nelibi, tak ji sourozenci rikaji Linda pinda :roll:

Valerii mela exkolegyne z prace, holcicka mela bohuzel viditelnou nadvahu, ci byla primo obezni a nikdo ji nerekl jinak nez Valibuk, coz je teda dost hnusne, ale lidi jsou takovi…

Viola mi evokuje Triolu, navic ja mam asociaci s lidma, pokud byla v mem okoli nejaka krava (v tomto pripade nocni můra profesorka s timto krestnim jmenem), kterou jsem nemohla vystat, tak krestnim jmenem bych svoje dite tak nepojmenovala, ac by se mi jmeno treba i libilo. Navic Viola mi pripada jmeno pro nejakou eterickou vílí bytost a profesorka mela knir a 150 kg…

• Citovat
  • Upravit
4242
7.6.10 22:45

Hani, ale i kdyz se jmenujes „normalne“, tak si deti neco najdou :lol: jak uz tu parkrat padlo.
Ja jsem Veronika a na prvnim stupni mi rikali „vajgl“ a bylo to jak kvuli prijmeni (ktere vubec vajgl nepripominalo :mrgreen: ) tak trochu i kvuli jmenu :nevim:
Ted jak mame Denise, tak co kazdyho hned napadne, ze jo :lol:

Je fakt, ze Viola je pro mne postava ze Shakespeara, takze etericka bytost, jojo, to sedi, to je kraasne jmeno :wink:

Jeste jsem si vzpomnela, ze pro prvni mimco jsme meli nejprve vybrano Diana a pro druhe Liliana (oboje z anglickych pisnicek - :wink: od Therapy? a Depesaku :lol: ). Jenze anglicky to zni tak nejak lip, ze jo, „Dajen“ a „Lilien“ :wink: A obe jmena se nam tak 2 mesice pred porodem prestala libit.. proste to tak prislo a vybrali jsme jina.. (nakonec stejne holku nemame)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.6.10 22:49

jo to je fakt, jak jsem psala - manzelovi se deti smaly, ze se narodil jinde nez v Cechach anebo se pak smejou nekomu s odstalyma usima, ve jmene to neni…

• Citovat
  • Upravit
3329
7.6.10 23:00
Mišmiš píše:
Ahojky.
Karin je krásné jméno!!
také jsem to pochopila spíš tak, že netradiční je něco trochu jiného než exotické nebo cizí.
taky vybírám jméno a chtěla bych netradiční - ne žádnou extra divočinu, ale něco co není úplně běžné. Příjmení máme naštěstí normální nic neznamenající takže můžu docela vybírat.

píšu pořadí podle toho jak mám oblíbené (vybrané)

Viktorie, Rozálie, Nina, Beata, Danika, Kirsten, Margot…pak ještě Marianna a Magdalena

všechno to jsou podle mě jména normální, jen ne tolik obvyklá - kromě Margot, ty jsou v ČR 4 a je to moje dlouhodobá srdcová záležitost, ale kvůli té blbé sladké tyčince se neodvážím to dát…asi…
No a moje favoritka Viktorie je momentálně už na 14náctém místě oblíbenosti v Čr…takže to mě dost štve, hrozně poskočila - ještě v roce 2008 byla někde kolem 40tého místa..bojím se, že jich bude hrozně moc.
Marianna a Magdalena jsou krásná jména, ale vadilo by mi když by ji ve škole apod říkali Maruško, Marie, Magdo - ani jedno se mi nelíbí, proto jsem je odsunula.

Mišmiš lobbuju za Marianu!! (nebo Mariannu ;-) ) Mas teda podobny vkus na jmena, mela jsem z tech tvych pulku ve vyberu.
Garantuju ti, ze Marusko ji rikat nebudou, pokud si to sama nebudes prat… Mne se ptali, jak male rikam, a rikaji vsichni tak jak jsem nahlasila Marianko nebo Májo, pripadne zkracene volaji Marí. A uz taky proto, ze Maruško budou volat na Marii, kterych je plno :-)

A kdyz uz potreti prispivam do diskuze, tak hodim par z mych oblinenych, ktere jsem tu jeste nevidela nebo si nevsimla:
Viola, Violeta, Liliana, Dorothea, Justyna, Tiana, Růžena, Matilda, Tara, … nemuzu si vzpomenout na vic, nekam jsem ten sesitek kam jsem si to napsala zalozila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
7.6.10 23:07

švagrová minulý týden porodila Ellu, naše druhé dítko se bude jmenovat po manželovi já doufám že to bude chlapeček Angel, když nebude tak dáme Angelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
7.6.10 23:56
hanucha píše:
jirabobes píše:
Hanucho
Já teda Kubu mám. :-( Ale né,že by jsme neměli fantazii. :mrgreen: V době,kdy jsme vybírali jméno,jsme se s tímto jménem moc nesetkávali. :nevim: Pak se nám Kubík narodil a zjistili jsme,že v okolí je jich jako máku. :roll: :mrgreen: Přece ho nebudeme přejmenovávat. :mrgreen: :mrgreen: Ale chtěli jsme jméno,které není v rodině a které není v našem okolí.No,nějak to nevyšlo. :lol:
Ale ja nechtela nejak utocit na maminky Jakubu a podobne, mne je fuk jak se ktere dite jmenuje, jen ze jich je ted tolik a s malou se porad nemuzeme dohodnout ktery ze ten Kubk to byl a ktera Anicka prijde na navstevu, kdyz ma tri takove kamaradky :roll:
Btw. kdyby byla mala kluk, tak byla asi taky Honzik :? No zaplatpanbuh ze je holka.
Mne proste jen nadzvedlo, ze je tu Luisa brana jako neco uplne out a strasne cizokrajneho :nevim: tak jsem to asi v rozcileni blbe napsala :lol: ;-)

Nevím,jak jiní,ale já jsem to nevzala jako útok.Teď má Kuba ve třídě další 2 Kuby a dnes mi kamarádka řekla,že její miminko bude Jakub. :-? Je to sice její věc,ale moc se mi to nelíbí,že dá synovi stejné jméno.Jsem prdlá,já vím. :mrgreen:
Jinak náš nejmladší je Radovan.Nikoho jiného s takovým jménem neznám.Ani ze školky nebo školy.Stejně na něj voláme Radku. :mrgreen:
Hmmm a teď nevím co jsem chtěla. :oops: Asi jen to,že jsem to nebrala jako útok.A nějak se mi to vymklo kontrole. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
8.6.10 00:07
Lolinka79 píše:
Jak vidíš máme doma Kubíka…a vůbec mi nevadí jestli jich bude ve školce pět..Já jsem Lenka a v mé generaci bylo Lenek taky hrozně moc, nemám z toho pocit mé osobní tuctovosti a naopak nemám pocit, že méně časté jméno dělá člověka zajímavějšího.

Souhlasím s obecným názorem..ať každý pojmenuje jak chce. My máme Jakuba proto, že se nám to jméno zdá krásné jak ve zdrobnělině, tak i v dospělosti. A je mi celkem jedno, kolik Jakubů kde běhá. Jakuba jsem chtěla cca 10 let a v té době to také nebylo časté jméno a jen pro to, že teď je oblíbené, svůj názor nezměním..to bych byla asi docela snadno ovlivnitelná okolím.

Omlouvám se, že odpovídám mimo dotaz zakladatelky, ale tento „výkřik“mě trochu nadzvedl.

hanucha píše: …

Jo tak ty ne, ale Lolinka jo ;-) no asi jsem to napsala trochu blbe, to uznavam, proste mi anonymni sahla na moji Luisilku, ze je to trapne jmeno, tak jsem se neudrzela, omlouvam se ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí