Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6216
7.6.10 12:49

jo a třeba známí mají Viktora a nikdo mu neřekne jinak než Vikouši,kamarádka má Marka-tomu zase říkají Majdo(a takhle se jmenuje tety pes! :lol: )další má Viktorii-to není zase tak používaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
7.6.10 12:50

Tak my máme Teodoru…říkáme jí Dorka, kamarádka tady z emimina má taky Teodoru, říkají jí Tea..a syn je Václav.

Mám ráda méně obvyklá jména, ale chápu, když někdo vybere jméno často dávané, většinou má k tomu nějaké svoje důvody (chtěl ho použít odjakživa, líbí se mu atd.)…člověk by se měl řídit sám sedou, ničím (a hlavně nikým) jiným..však je to věc rodičů.

A nemyslím, že kvůli neobvyklému jménu, pokud není opravdu absurdní (ať už samo o sobě nebo v kombinaci s příjmením) se bude někdo někomu smát..děti obvykle vystaví posměchu ty, kteří mají nějaké osobnostní dispozice a neumí se bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
7.6.10 12:52
ivussa píše:
ivussa píše:
jj Emička je moc pěkné
konečně někdo pochopil pojem mezi netradičním a cizím děkuji Emička se mi velmi zamlouvá. :-)

Bohužel u nás emička či Emmička není vůbec netradiční, též jsem ji chtěla a pak se mi narodil chlapeček, myslela jsem jak budu originální, no a pomalu stejný měsíc jako syn se narodili dvě emičky a to na docela malém městě, no a bylo po originalitě,
Kdybych ještě měla holčičku tak buď Agáta a nebo Matylda - to se mi líbí moc manžel to jméno omítá - nebo mathilda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.6.10 12:54
IMI píše:
Ja chtěla hezký český Vojtěch a v Brně na matrice mi z něj udělali Vojtecha. A pak že maj problém zapsat zvlaštní jména :pocitac: Doufam, že to pujde opravit.

Já jsem „občanským jménem“ Markéta a kdysi mi zapsali do občanky jen krátké „e“. A jako jde o houby, ale prakticky všechny doklady a lejstra, která jsem si pak nechala dělat na tuhle občanku, jsem měla už s krátkým „e“ … Po svatbě jsem dostala nový OP, pochopitelně už podle rodného a oddacího listu, kde bylo všechno v pořádku, a teď zpětně na všech monžých úřadech vysvětluju, jak to s tím „e“ je. Je to fakt na „eeeee“ :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janusova
7.6.10 12:57

moje kamaradka dala svym holcickam Antonella a Marisa :-)

• Citovat
  • Upravit
12154
7.6.10 12:59
Judycum píše:
A nemyslím, že kvůli neobvyklému jménu, pokud není opravdu absurdní (ať už samo o sobě nebo v kombinaci s příjmením) se bude někdo někomu smát..děti obvykle vystaví posměchu ty, kteří mají nějaké osobnostní dispozice a neumí se bránit.

Naprostý souhlas. A je úplně jedno, jestli se ten „slabý jedinec“ jmenuje Lenka, Vlasta,.. nebo Victoria, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.10 13:03
janasib píše:
ivussa píše:
Ahoj měla bych takovou prosbičku…Vymýšlíme jméno pro holčičku (něco netradičního) na netu jsem nic moc nenašla takže bych uvítala každý váš návrh…ať máme ž čeho vybírat…děkuji moc :palec:
ahoj tady asi určitě bylo myšleno méně používané české jméno :wink: je fakt,že poslední dobou je milion Terezek a Jakubů.ale proč ne,vždyť jsou to hezká jména.Když doma přemýšlíme jaké jména by jsme chtěli pro svoje děti,tak jsem taky radši pro nějaké které se v mém blízkém okolí zas až tak často nevyskytuje.Ale kdo ví,třeba to nakonec taky vyhraje tradiční jméno :nevim: :mrgreen: jediný co je pro mě důležitý aby to trošičku šlo dohromady s příjmením a nebylo těžký na vyslovení! :palec:

je jasné že se to musí hodit k přimení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
cica píše:
ivussa píše:
ivussa píše:
jj Emička je moc pěkné
konečně někdo pochopil pojem mezi netradičním a cizím děkuji Emička se mi velmi zamlouvá. :-)
Bohužel u nás emička či Emmička není vůbec netradiční, též jsem ji chtěla a pak se mi narodil chlapeček, myslela jsem jak budu originální, no a pomalu stejný měsíc jako syn se narodili dvě emičky a to na docela malém městě, no a bylo po originalitě,
Kdybych ještě měla holčičku tak buď Agáta a nebo Matylda - to se mi líbí moc manžel to jméno omítá - nebo mathilda

Měla jsem 3 zlaté rybičky a ty se jmenovaly Agáta, Matylda a Hugo. Jinak jsou to hezká jména a jsem taky všemi deseti pro, aby se děti jmenovaly podle toho, co se líbí rodičům a nenechali se ovlivňovat módou nebo okolím. Je pravda, že ne vždy se výběrem jména těm našim dětem zavděčíme, ale každá mince má dvě strany. Jedno dítko vám vyčte jméno obyčejné a druhé zase to neobyčejné, no a pak se v tom má jeden vyznat :wink:

• Citovat
  • Upravit
1535

souhlasim s tim, at kazdy pojmenuje sve dite tak, jak uzna za vhodne. Ja mam taky netradicni jmena rada, ale libi se mi i spoustu tech tradicnich. Muj syn je Kuba a tech je opravdu dost, ale nam se to proste libilo. Jen je psany anglicky, protoze mame takove i prijmeni.
Myslim, ze dnesni generace deti bude na ruzna, i netradicni jmena dost zvykla a ani jim to neprijde.
Je pravda, ze deti dokazou byt krute a dokazi se kvuli jmenu posmivat. Jenze stejne tak se dokazi posmivat kvuli tomu, ze nekdo nosi bryle, ze jeho obleceni neni in, ze neumi behat apod…zalezi jen na tom, jestli to rodice dovoli (a to z jedne, i z druhe strany)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.10 13:04
cica píše:
ivussa píše:
ivussa píše:
jj Emička je moc pěkné

no já neznám ani jednu jen mě velmi zaujalo a o to přesně šlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
7.6.10 13:04

Ahoj
Mě se vždycky strašně líbilo Noemi.To byla moje příbuzná,jak jsem našla v matriční knize.Pěkné,že? :-D
Pak znám Roxana,Liána …obě češky.

Hanucho
Já teda Kubu mám. :-( Ale né,že by jsme neměli fantazii. :mrgreen: V době,kdy jsme vybírali jméno,jsme se s tímto jménem moc nesetkávali. :nevim: Pak se nám Kubík narodil a zjistili jsme,že v okolí je jich jako máku. :roll: :mrgreen: Přece ho nebudeme přejmenovávat. :mrgreen: :mrgreen: Ale chtěli jsme jméno,které není v rodině a které není v našem okolí.No,nějak to nevyšlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
7.6.10 13:05

taky bych se snazila, aby se to hodilo k prijmeni, ale u holky clovek stejne nikdy nevi, jak to dopadne (no, teoreticky i u kluka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.10 13:08
jirabobes píše:
Ahoj
Mě se vždycky strašně líbilo Noemi.To byla moje příbuzná,jak jsem našla v matriční knize.Pěkné,že? :-D
Pak znám Roxana,Liána …obě češky.Hanucho
Já teda Kubu mám. :-( Ale né,že by jsme neměli fantazii. :mrgreen: V době,kdy jsme vybírali jméno,jsme se s tímto jménem moc nesetkávali. :nevim: Pak se nám Kubík narodil a zjistili jsme,že v okolí je jich jako máku. :roll: :mrgreen: Přece ho nebudeme přejmenovávat. :mrgreen: :mrgreen: Ale chtěli jsme jméno,které není v rodině a které není v našem okolí.No,nějak to nevyšlo. :lol:

Noemi je taky strašně pěkné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
7.6.10 13:10

Leontýna, Jeroným, Žaneta :palec:

Spíš by se snad rodiče měli vyvarovat faux pas typu Lukáš Kašpar, Tomáš Smrček. U holky je to jedno, ta se stejnák vdá. Představte si, že dáte holčičce nevinné Jméno Anna a ona si vezme Tondu Purného. :nevim:

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
7.6.10 13:11

Tak já znám Světlanu a její sestra je Milada.
Můj synovec je Kevin a sestra Vlasta,máma Vladimíra.

Mě se líbí Amálie,Liliana,Anastázie,Marie Antoanetta,Josefínka.

My máme Jiříčka takže jsme hledaly jméno aby pasovalo i k němu.Takže máme obě děti pojmenované hezky česky a je mi fuk jestli jich je hodně či ne.Je fakt,že co se rozmohlo dvojslovná jména,či cizokrajná tak těch Marušek a Jiříčků docela ubylo,takže mě to nevadí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí