Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedá mi to a přidám se. Viky23 Myslím, že Leopold není nijak ošklivé jméno. My budeme mít Leonarda (pro význam toho jména) a jestli se mu budou smát, tak protože jsou hloupí.
Mám synovce Honzu a ve školce mu říkajéí Hloupý Honzo nebo se mu smějí, kde má Mařenku, když je Jeníček. Doma mám syna Davida a posmívali se mu taky. Říkali mu Video (z oslovení Davide udělali Vide a přidali o). A pošťuchovali ho, jestli už skolil Goliáše. A mladšímu Nikolasovi se nikdo nesměje. Děti jsou vynalézavé, když se chtějí posmívat, důvod si najdou.
Jinak my měli pro holčičku vybrané jméno Leontýnka.
Presne, pokud se diteti ostatni deti nesmejou proto, ze se jmenuje Květoslav, tak si najdou jinej duvod - odstate usi treba.
Manzelovi se v detstvi smaly za to, ze se narodil v cizině - detem za komunismu holt stacilo malo, staci aby se nekdo jen odlisoval od normalu…
Příspěvek upraven 10.12.13 v 00:05
Hanka1 píše:
Altea - my mame auto Alteu. Seata…to taky neni zadna vyhra, myslim jako jmeno, auto je fajn
jé tak to jsem netušila, že to je i auto - v tom případě určitě nedávat ![]()
mám sestřenici Ladu a s autem jsem si to nikdy nespojovala
to spíš s Princeznou se zlatou hvězdou ![]()
Timea,Timothea,Zoe,Winona,Ester,Ráchel,Miriam,Joshua,Maxmilián,Artuš,František,Hynek,.....
Anonymní píše:
To ta móda ještě nepřešla??? Předhánění rodičů o co nejexkluzivnější jméno jejich miminka … jako kdyby to bylo trapný dát českýmu dítěti normální český jménoAsi že pak ty jejich Kevinkové, Eliotové, Luisinky či Parisky budou lepší … hlavně aby byly všude za exoty, co? Chudinky děti
No a největší chudinky jsou ty dětičky s těma hogofogo jménama, jejichž rodiče nemají žádný bombasticky exotický jméno … když třeba Klementýnka nebo Arnó maji za mamču Maruš a taťuldu Pepu, to aby si to šly hodit
Nejlepší jsou pak k tomu ty český příjmení … Madonna Nováková aspol.
S tou honbou za extra jménama jsou fakt lidi nědky až směšný. Omlouvám se za názor a za anonym, ale tady radši …
No pokud vím tak zakladatelka se tu neptala na názor o cizích jménech ale jestli vás tu napadají ještě nějaká, takže si jistý anonyme uvědom k čemu odepisuješ
A pokud se ti tato diskuze nelíbí tak sem nepiš a založ si svou ![]()
Přeji všem hezký den a cizí jména jsou některá hezčí než ta česká ![]()
myslím si,že ať už si každý vybere to svoje NEJ jméno,tak je asi pravda,že jednou se to přímo tomu děcku líbit nemusí-já bych osobně taky pro sebe brala jiný.Ale zase na druhou stranu jsem ráda,že naši byli dost soudný a nedali mi nějaké „divoké“!!
znám holčinu co chtěla Elišku,ale nemohli se nějak dohodnout a tak je to Elizabeth-taky hezky vyřešený.
Už dokonce vím o Brunovi a Hugovi.Ale nejhlavnější je aby všichni ti prckové byli zdraví a šťastný ![]()
Moje dcera se jmenuje Karina (je to hned první jméno v kalendáři) a říkám jí i Kájo. Všichni se na to tvářili všelijak, rozmlouvali nám že máme dát nějaké normální jméno. Ale my se nedali!
A syn je Matyáš, teď už hodně časté jméno. Jinak se mi líbí Sebastián a Klaudie! ![]()
Ahojky.
Karin je krásné jméno!!
také jsem to pochopila spíš tak, že netradiční je něco trochu jiného než exotické nebo cizí.
taky vybírám jméno a chtěla bych netradiční - ne žádnou extra divočinu, ale něco co není úplně běžné. Příjmení máme naštěstí normální nic neznamenající takže můžu docela vybírat.
píšu pořadí podle toho jak mám oblíbené (vybrané)
Viktorie, Rozálie, Nina, Beata, Danika, Kirsten, Margot…pak ještě Marianna a Magdalena
všechno to jsou podle mě jména normální, jen ne tolik obvyklá - kromě Margot, ty jsou v ČR 4 a je to moje dlouhodobá srdcová záležitost, ale kvůli té blbé sladké tyčince se neodvážím to dát…asi…
No a moje favoritka Viktorie je momentálně už na 14náctém místě oblíbenosti v Čr…takže to mě dost štve, hrozně poskočila - ještě v roce 2008 byla někde kolem 40tého místa..bojím se, že jich bude hrozně moc.
Marianna a Magdalena jsou krásná jména, ale vadilo by mi když by ji ve škole apod říkali Maruško, Marie, Magdo - ani jedno se mi nelíbí, proto jsem je odsunula.
Každopádně v Čechách „netradiční“ nevylučuje ani exotické, nebo cizí…mezi dost netradiční staročeská jména, která s oblibou dává Hapka patří třeba „Haštal“
Dneska už netradiční z těch českých je i třeba „Doubravka“, což není můj tip, to se mi osobně nelíbí vůbec, ale stále ctím „Proti gustu žádný dišputát“ ![]()
Taky se dnes moc nedává severské jméno Ingrid ![]()
ahoj duant… také je hezké astrid nebo haike,sven ,kristián,..
Jé nazdar Malvi, no kdo by už měl k netradičním jménům promluvit než ty, viď? ![]()
náhodou
mám kamarádku a ta má adinu,babetu,kryšpína a malvínu(tu sem si od ní na čas půjčila
)
a jak se máš ty s yasmínkou?
Ahoj tak já se k Vám přidám… moje holčička se jmenuje Vanesska.. ale je opravdu z čeho vybírat..například, me se líbí.. Sofie, Mia, Kim nebo třeba Tory (Viktorie) at, zvolíte to nejkrásnější… ![]()
Já sice nevím jestli je naše jméno časté či ne , ale moje dcerka se jmenuje Patricie a tyky jich moc neznám… Ale zezačátku nám to celá rodina taky rozmlouvala a i přesto jsme jí to jméno dali takže ať si každý říká co chce vyber co se ti bude nejvíce líbit ![]()
ahojky, my teda nevíme co čekáme, ale u holky jsme se shodli na netradičním DEBORA ![]()