Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6882
10.6.10 11:22

na TV Óčko je moderátor Jakub Kuba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
10.6.10 11:45
consi píše:
na TV Óčko je moderátor Jakub Kuba :wink:

vlastním jménem Jakub Hajník :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.6.10 11:49

Saraai - náhodou Nathan je úžasný jméno. Taky jsem ho měla ve výběru, jen psané Natan, ale neprošlo mi. Matyáše jsem chtěla ještě víc, ale je jich teď všude plno. Noel a Nataly jsme měli pro dvojčátka. A přítel vybral Leonard. U mě teda neobvyklá jména vedou, i když nejstarší je David.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
10.6.10 15:16
radúna píše:
Alyss, přidám takovou perličku, když jsi zmínila jméno Matyáš…Mám známého, ten se jmenuje příjmením Matyáš a aby jeho syn měl netradiční jméno, dali mu křestní taky Matyáš… :lol: .
Švagr mé babičky se jmenoval Ludvík Ludvík :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
10.6.10 15:22

Matyáš Matyáš a Ludvík Ludvík - myslím,že si je určitě každý hned zapamatuje:-) A ikdyž je těch Matyášů plno,tak tohohle si určitě nezpletou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.6.10 21:19

no já si užívám zajímavé pohledy při zmínění jména našeho synka :-)

ale směju se tomu…
doufám, že nedopadnem jako Emča a třeba Nicolas…teď tu je Darků jako šafránu a za pár let že by se přemnožili?? Snad ne :nevim: :lol:

Dle pohledů a názorů okolí to vypadá že to nehrozí ale kdo ví :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
15.6.10 08:45
ivussa píše:
Ahoj měla bych takovou prosbičku…Vymýšlíme jméno pro holčičku (něco netradičního) na netu jsem nic moc nenašla takže bych uvítala každý váš návrh…ať máme ž čeho vybírat…děkuji moc :palec:

Ještě jsem si vzpomněla na krásné jméno a zřejmě druhou takovou holčičku byste hledali těžko. CELESTÝNA

• Citovat
  • Upravit
5527
15.6.10 12:39

Známí mají Cecílii. Taky dost neobvyklé jméno.

P.S.: Zakladatelka se dlouho neozvala. Zajímalo by mě, jestli ji tato diskuze nějak inspirovala a jestli začíná vážně uvažovat o některém z nadhozených netradičních jmen :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.6.10 13:02

Ahoj lulje :mavam: .

lulje píše:
P.S.: Zakladatelka se dlouho neozvala. Zajímalo by mě, jestli ji tato diskuze nějak inspirovala a jestli začíná vážně uvažovat o některém z nadhozených netradičních jmen :roll: :roll:

Taky by mě to zajímalo, jestli si vybrala z toho, co jsme tu šoupli… :-D .
Jsem si taky vzpomněla na jedno - Lubomíra (toto jméno nosí 608 obyvatelek ČR).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
15.6.10 13:06
radúna píše:
Ahoj lulje :mavam: .
lulje píše:
P.S.: Zakladatelka se dlouho neozvala. Zajímalo by mě, jestli ji tato diskuze nějak inspirovala a jestli začíná vážně uvažovat o některém z nadhozených netradičních jmen :roll: :roll:
Taky by mě to zajímalo, jestli si vybrala z toho, co jsme tu šoupli… :-D .
Jsem si taky vzpomněla na jedno - Lubomíra (toto jméno nosí 608 obyvatelek ČR).

Ahoj Radú! :mavam:
Asi se jí z té spousty podnětů zatočila hlava a nemá sílu odpovídat :-D
Lubomírů znám dost, ale Lubomíru ani jednu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.6.10 13:09

:mrgreen: :mrgreen:
Já mám jednu známou, ale jinak toto jméno jsem nikde (krom ní) neslyšela. Jo, můj tatínek byl Lubomír a skoro jsem po něm pojmenovala svou druhou dcerku. Neprošlo to u manžela, tak mám Kačenku a Klárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
15.6.10 15:07

zajímavé stránky s křestními jmény :wink: u některých je i význam jména
 http://krestni-jmena.cz/seznam/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
15.6.10 15:58

Jestli se nám jako druhé dítě povede holčička tak to bude Adina ( doufám, že to u manžela projde ) a když opět chlapeček tak Maxmilián. Můj syn se jmenuje Jiří, což už je v dnešní době nepříliš dávané jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mona123456
12.9.10 22:17

Ne vsechny deti v cr maji ceska prijmeni a tak nevidim duvod proc by jedna osoba coz je pani Knappova mela rozhodovat jak se nase deti maji jmenovat, ja osobne ziju v zahranici ale syn se mi narodil v cr a tak jsem s timto byrokratickym bojem mela co delat…muj syn ma prijmeni po otci anglicke a tak nevidim duvod proc my mi mel nekdo schvalovat jestli se muze jmenovat phoenix sapphire nebo ne…tady neni rec o nejakych madonach novakovych…ale o systemu ktery ti narizuje jak se ma dite jmenovat coz neni nikde ve svete jen snad tady u nas v cr…hruza priste rodim v zahranici, to pak urady nemaji problem vydat cesky pas s cizim jmenem jelkoz ma dite dve narodnosti po rodicich tak proc pak jde bez problemu kdyz se cech narodi v cizine ale nejde to kdyz se cech narodi v cesku na to mi jeste nikdo nebyl schopen odpovedet…

• Citovat
  • Upravit
4306
12.9.10 23:51

Mezi netradiční česká jména také řadím Božena nebo Vilemína (ale Vilma se mi přesto líbí více), znám jinak Jitřenku, Světlanu, Bronislavu nebo Stanislavu (ale ta jméno nenáviděla a nechala si říkat stejně Slávka). Mezi mé oblíbené se dá řadit Nikola, Nicol, Aneta, Janina nebo Janika.
O netradičnosti je těžké rozhodovat, přestože Jana je velmi časté jméno, tak ve škole a gymplu jsem ve třídě byla jediná :-D A moc kamarádek jménem Jana také nemám :-D
A když jsem mamce nadhodila, jak by se líbilo, kdybych pojmenovala dítě po ní: Zdeňka, tak mi na to řekla, že mi urazí radši hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí