Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
consi píše:
na TV Óčko je moderátor Jakub Kuba
vlastním jménem Jakub Hajník ![]()
Saraai - náhodou Nathan je úžasný jméno. Taky jsem ho měla ve výběru, jen psané Natan, ale neprošlo mi. Matyáše jsem chtěla ještě víc, ale je jich teď všude plno. Noel a Nataly jsme měli pro dvojčátka. A přítel vybral Leonard. U mě teda neobvyklá jména vedou, i když nejstarší je David.
radúna píše:Švagr mé babičky se jmenoval Ludvík Ludvík
Alyss, přidám takovou perličku, když jsi zmínila jméno Matyáš…Mám známého, ten se jmenuje příjmením Matyáš a aby jeho syn měl netradiční jméno, dali mu křestní taky Matyáš….
Matyáš Matyáš a Ludvík Ludvík - myslím,že si je určitě každý hned zapamatuje:-) A ikdyž je těch Matyášů plno,tak tohohle si určitě nezpletou ![]()
no já si užívám zajímavé pohledy při zmínění jména našeho synka ![]()
ale směju se tomu…
doufám, že nedopadnem jako Emča a třeba Nicolas…teď tu je Darků jako šafránu a za pár let že by se přemnožili?? Snad ne
![]()
Dle pohledů a názorů okolí to vypadá že to nehrozí ale kdo ví
![]()
ivussa píše:
Ahoj měla bych takovou prosbičku…Vymýšlíme jméno pro holčičku (něco netradičního) na netu jsem nic moc nenašla takže bych uvítala každý váš návrh…ať máme ž čeho vybírat…děkuji moc
Ještě jsem si vzpomněla na krásné jméno a zřejmě druhou takovou holčičku byste hledali těžko. CELESTÝNA
Známí mají Cecílii. Taky dost neobvyklé jméno.
P.S.: Zakladatelka se dlouho neozvala. Zajímalo by mě, jestli ji tato diskuze nějak inspirovala a jestli začíná vážně uvažovat o některém z nadhozených netradičních jmen
![]()
Ahoj lulje
.
lulje píše:
P.S.: Zakladatelka se dlouho neozvala. Zajímalo by mě, jestli ji tato diskuze nějak inspirovala a jestli začíná vážně uvažovat o některém z nadhozených netradičních jmen![]()
Taky by mě to zajímalo, jestli si vybrala z toho, co jsme tu šoupli…
.
Jsem si taky vzpomněla na jedno - Lubomíra (toto jméno nosí 608 obyvatelek ČR).
radúna píše:
Ahoj lulje.
lulje píše:Taky by mě to zajímalo, jestli si vybrala z toho, co jsme tu šoupli…
P.S.: Zakladatelka se dlouho neozvala. Zajímalo by mě, jestli ji tato diskuze nějak inspirovala a jestli začíná vážně uvažovat o některém z nadhozených netradičních jmen![]()
.
Jsem si taky vzpomněla na jedno - Lubomíra (toto jméno nosí 608 obyvatelek ČR).
Ahoj Radú! ![]()
Asi se jí z té spousty podnětů zatočila hlava a nemá sílu odpovídat ![]()
Lubomírů znám dost, ale Lubomíru ani jednu. ![]()
![]()
Já mám jednu známou, ale jinak toto jméno jsem nikde (krom ní) neslyšela. Jo, můj tatínek byl Lubomír a skoro jsem po něm pojmenovala svou druhou dcerku. Neprošlo to u manžela, tak mám Kačenku a Klárku.
zajímavé stránky s křestními jmény
u některých je i význam jména
http://krestni-jmena.cz/seznam/
Jestli se nám jako druhé dítě povede holčička tak to bude Adina ( doufám, že to u manžela projde ) a když opět chlapeček tak Maxmilián. Můj syn se jmenuje Jiří, což už je v dnešní době nepříliš dávané jméno.
Ne vsechny deti v cr maji ceska prijmeni a tak nevidim duvod proc by jedna osoba coz je pani Knappova mela rozhodovat jak se nase deti maji jmenovat, ja osobne ziju v zahranici ale syn se mi narodil v cr a tak jsem s timto byrokratickym bojem mela co delat…muj syn ma prijmeni po otci anglicke a tak nevidim duvod proc my mi mel nekdo schvalovat jestli se muze jmenovat phoenix sapphire nebo ne…tady neni rec o nejakych madonach novakovych…ale o systemu ktery ti narizuje jak se ma dite jmenovat coz neni nikde ve svete jen snad tady u nas v cr…hruza priste rodim v zahranici, to pak urady nemaji problem vydat cesky pas s cizim jmenem jelkoz ma dite dve narodnosti po rodicich tak proc pak jde bez problemu kdyz se cech narodi v cizine ale nejde to kdyz se cech narodi v cesku na to mi jeste nikdo nebyl schopen odpovedet…
Mezi netradiční česká jména také řadím Božena nebo Vilemína (ale Vilma se mi přesto líbí více), znám jinak Jitřenku, Světlanu, Bronislavu nebo Stanislavu (ale ta jméno nenáviděla a nechala si říkat stejně Slávka). Mezi mé oblíbené se dá řadit Nikola, Nicol, Aneta, Janina nebo Janika.
O netradičnosti je těžké rozhodovat, přestože Jana je velmi časté jméno, tak ve škole a gymplu jsem ve třídě byla jediná
A moc kamarádek jménem Jana také nemám ![]()
A když jsem mamce nadhodila, jak by se líbilo, kdybych pojmenovala dítě po ní: Zdeňka, tak mi na to řekla, že mi urazí radši hlavu ![]()