Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
13.7.14 21:56

@Lette mně se líbí Vavřinec, Mathilda, Franciska… je tam pochopitelně daleko víc jmen, akorát už na to nevidím, jak jsem celý den četla :lol:

• Citovat
  • Upravit
13.7.14 21:58

Ahojky holky, my pro dceru chceme Eleonora :) :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1510
14.7.14 10:53

My máme pro naše dvojčaátka vybrána jména Karinka a Laurinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
24.7.14 16:58

Ahoj holky,

můžu vás poprosit? sice tohle téma asi až tak nepatří sem, ale na jiných stránkách na tohle téma se moc nediskutuje…starší příšpěvky. Mohly by jste mi poradit? nedokážeme se stále rozhodnout, jak se bude jmonovat naše holčička. Líbí se nám klasická česká jména, nemyslím úplně ty stará, ale spíš typicky česká…jako Barborka, Verunka, Tereza…ale pak také jména z mého dětství…tehdy se hojně využívala jména typu Monika, Simona atd…Monika je takové milunké, Barbora třeba zase takový standart, ale Barborek, Adélek atd mi přijde v dnešní době strašně moc…a kdybych měl přispět trochou do mlýna, tak z netradičních se mě třeba líbí Melisa…není to typicky americké třeba jako Jessica…Melisa je pěkné jméno…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 17:16

Melisa je super neváhala bych !

Melisa je moc hezké jméno. A není to klasické české takže super, protože z té klasiky se mi libí málokteré. Myslím, že s tímto jménem nebude problém. Já bych chtěla Mexin. Oslovovat ji Méx. Ale bojím se že to jméno mi v ČR nepovolí za žádnou cenu. Asi ani neexistuje nebo možná v jiném tvaru..:-( Jinak ke jménu jsem přišla v jednom americkém filmu. Byla tam malá cca 6letá holčička kterou oslovovali Mex. U popisu filmu bylo napsáno jako Max… každopádně za tím jménem si stojím at' si každý řiká co chce. :D Ikdybych měla rodit v Americe

• Citovat
  • Upravit
1426
25.7.14 00:32

Melisa je krásné jméno, líbí se mi spíše s dvěma ss „Melissa“
jinak je to dost tipicky americké :-D ač ti to třeba tak nezní, z Českých co jsi psala se mi líbí pouze Veronika, Verunka, Verča… kamarádce říkáme Veruuu, je to hezounké.
Ale jinak nevím kde je zakopaný pes, píšeš že se ti líbí spíše česká jména tak těch je na výběr spousty a spousty dětí je nosí, Melisu v ČR neznám ale žádnou ;-)

Jééé Mexíí, ten film sem taky viděla jen si za boha nevzpomenu co to bylo za titul, krásné jméno a nedej se, v ČR ti to musí uznat pokud najdeš někoho kdo toto jméno užívá, stačí jeden jediný, třeba i z filmu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.7.14 00:37

Proč anonymně, anonymko… Doporučila bych trochu prostudovat anglickou výslovnost. Max se bude číst Mex, pokud chceš Méxin, psalo by se to Maxine - a to Ti samozřejmě zapíšou. Popravdě dneska už většina populace tu výslovnost zná, takže s Maxine nebude problém ani uspolužáků apod., ani u zápisu (kdyby dělala matrikářka ofrky, není problém doložit, že to je normální jméno). Je to stejné jako třeba Jessica: dneska už lidi ví, že se to čte džesika, a doufám, že by nikoho nenapadlo jí psát Džesika do matriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.7.14 00:39

@terezabal Já bych psala Melissa, ale pokud si pamatuju, ve statistikách v česku je to tak půl napůl s jedním a se dvěma. Já bych právě kvůli těm S (musela by vcalý život říkat předem, kolik jich má) asi dala spíš třeba Melánie (tu mají známí), ale Melissa se mi taky líbí (pokud nejste příjmením Vopajšlíkovi :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.7.14 16:14

Ahojky,

děkuji, o Melisse jsem se zmínila jen proto, že je to téma na netradiční jména, ale sama bych asi měla z takového jména trošku strach, jsem asi víc konzerva :( bohužel…a z těch jmén, co jsem psala, se vám líbí které?…Lara psala, že Verča…a ostatní? Hodně lidí se nám shodlo na Monice, tak já nevím…každou chvíli bych měla jet do porodnice a pořád nejsme rozhodlí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
25.7.14 16:44

@terezabal

ono to možná příjde v porodnici jako blesk z čistého nebe, až malou uvidíš budeš vědět jaké jméno ji sedne.

Jinak za mě tedy stále Verunka ;-) a nebo Natálka či Nikolka, tos nepsala ale jsou to krásné jména a spíš konzervativní v české společnosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.7.14 17:49

@LaraNat Barborek je dost, ale mně se to z Tvých tipů líbí asi nejvíc. Ta osmdesátková jména (Monika, Simona, Sabina) já nesnáším, takže v tomhle nejsem objektivní :D

Jinak bych si ještě jednou sedla nad kalendář (pokud teda nechceš experimentovat mimo jeho rámec) - a třeba to na Tebe přijde. Buď teď, nebo i po porodu. Máš čas; matrikářka možná nebude happy, ale nedej se do ničeho tlačit.

Onehdá jsem měla takovou situaci, že jsem si uvědomila, jak je to strašně odpovědné, dát dítěti na celý život nějaké jméno… takže nemá cenu to uspěchat.

Jinak mně se líbí česká jména, která moc nebyla, ale teď zase jdou do módy: Marie, Julie, Anežka, Ludmila (Liduška, to jsme měli pro holku taky vybrané), Magdalena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.7.14 10:03

Jo jo, děkuji moc :)
ono, opravdu co člověk, to názor…Verunka byla náš favorit jako první a Barborka mi přijde takový nějaký standart a tohle jméno se mi líbilo od malička..ale je dost tvrdé…
Natálka, Nikolka se mi také moc líbí, ale tady jsme se bohužel neshodli s manželem, jemu vůbec…nedokáže si prej tato jména představit u dospělých…s čímž já možná trošku souhlasím…malinká bude jen chvilku…
nám se ty 80toková jména líbí…nám se zase naopak nelíbí ta starší 50tková a níže..:)..Anežka, Marie, Vinckové atd vůbec, Jůlinka snad jedinné - to je trošku takové modernější…jako třeba Tereza…
jinak kalendář jsme prošli již několikrát, i obsáhlejší kalendáře vytisklé z netu, ne jen klasický český a pořád se poyhbujeme ve stejné rovině, jména, co jsem psala viz výše..takže, to už nemá cenu, hledět do toho znova…manželovi z toho už hrabe :)
to jsem vůbec netušila, že jde jméno určit i po, včera mi v porodnici řekli, že papír s jménem musím odevzdat při přijmu, což bude nejspíš příští týden…pokud se tedy na příjem dostavím, pokud ne, tak půjdu na vyvolání porodu…tak, pak to možná bude trošku jinak…ale jinak, díky moc za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.7.14 10:17

@terezabal Ano, jde to i po. Matrikářkám se to nelíbí, ale právo na to máš. Jen se pak o něco zpozdí vydání rodného listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.7.14 10:27

@Slečna Ferka
tak to je super, to jsem fakt nevěděla, mám tedy v porodnici odmítnout odevzdání papíru se jménem nebo jej mám odevzadat a až budu z porodnice doma, tak zajít na matriku? máš s tím vlastní zkušenost? jinak, samozřejmě, takhle jsme si to s manželem přáli, samozřejmě se jméno vybírá lépe, až to miminko vidíš, pak to opravdu může přijít jako blesk z čistého nebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
26.7.14 12:11

@terezabal

Myslím že když jim vysvětíš, že jméno ještě nemáte a nenecháš se cpát do rychlého výběru tak s tím nic moc nenadělají, dej si na čas. Myslím že dítě nemusí mít jméno i rok a až pak se dopisuje do rodného listu.
Mě se taky nelíbí ta staší jména, Alžběta, Marie, Anežka atd vůbec, ani Barbora, vím že jsme Barboře říkali Bařeno a to je dost ošklivé a ani Barčo mi nejde moc přes pusu, vlastně stejně jako Mončo (jako monokl) ale tak to mám já.

S Natálií a Nikolou nevidím problém ani v nezdrobnělém tvaru a zkráceně Naty či Niky je moc fajn ale chápu manžela, ono taky se shodnout na jméně žena a muž není vždy snadné ;-)
To znám, ještě že jsem nakonec vybírala jméno já a přítel jen schválil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí