Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.7.14 12:18

Líbí se vám spojení jmen Dorota Lilly? Nebo spíš ne? P. S. Příjmení nebude Vopajšlíková a ani jiné příšerné :lol:

• Citovat
  • Upravit
11565
26.7.14 14:43

@terezabal Zkušenost s tím nemám, jak to probíhá, ale známí to tak udělali (nevím, jak to konkrétně probíhalo, jen že vybírali až po porodu; myslím, že pak museli zajít na matriku a to jméno uvést, třeba deset dní po porodu nebo kdy tam byli, ale nepamatuju se přesně).

Jinak tady je k tomu rada právníka http://www.aperio.cz/poradna/28093.

Pokud si chceš být jistá, doporučila bych obrátit se na matriku, kam spadá porodnice, kde budeš rodit, a domluvit se. Pak jim rovnou v porodnici budeš moct říct, že víš, do čeho jdeš, a že si to sama vyřídíš.

Jinak s Nikolkou a Natálkou bych já osobně teda měla problém, že se tak jmenuje každá druhá holčička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.7.14 14:48
@Anonymní píše:
Líbí se vám spojení jmen Dorota Lilly? Nebo spíš ne? P. S. Příjmení nebude Vopajšlíková a ani jiné příšerné :lol:

Se za to stydíš, jaké jméno zvažuješ, že jsi anonym? ;)

Za mě: Nikdy bych to nedala. Jednak mi Dorota přijde tvrdé a druhak dorota je synonymum pro lehkou děvu (o Dorotě Máchalové nemluvě).

A ani to spojení mi nepřijde dobré. Dorota je hodně tvrdé, Lilly zase takové něžně květinové, navíc jedno jakoby české, druhé hodně stylově mezinárodní, takže mi to přijde jako velký kontrast. Vžycky si vzpomenu na Karla a Hyacinta, dvojčata z nové Arabely :mrgreen: Tak zhruba tak mi to k sobě sedí.

Když se zamyslím, co by mi typově k Lilly sedělo, tak víc třeba Lucie Lilly, nebo - kdybys chtěla nějaké archaické jmén typu té Dorky - Amálie Lilly. Ale to je samozřejmě jen můj pocit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
26.7.14 22:41

Dorota Lilly, naprosto souhlasím s tím co je zde už psáno, mě to k sobě absolutně nesedí, neladí ani zvukově ani vizuálně a nedala bych.
My jsme dcerku pojmenovali Lilli Sofia (nelíbí se mi totiž Lily ani Lilly)
a zvažovali jsme i Lilli Jasmin.
Takže to mám jako „slečna Ferka“, spíše výhrady k Dorotě a také mě napadla Máchalová a to není moc lichotivé ;-)

Proč dorota? jen se vám líbí nebo je to po někom z příbuzenstva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
27.7.14 12:51

My mame Josefínu, neni to zrovna netradiční, ale urcite ne zcela bežné. Ve hře byla i Vilemína :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.7.14 20:46

Dorota se mi libi moc. Zminena kombinace jmen ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
24.10.14 12:23

Pro holčičku jsem původně chtěla Izabela, to mi přijde opravdu krásné. My ale čekáme chlapečka a uvažujeme nad Sebastianem, Nikolasem, Christianem a i Oliverem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.14 15:02

Můj tip:

Ahoj holky,

ANDREJKA, THEODORA (TEA), LEONTÝNKA, MALVÍNA.. BIBIANKA..
JÁ MÁM DOMA CLAUDINKU. TAKY SE MI LÍBÍ BERENIKA, PAK KVĚTINOVÉ JMÉNO VIOLA, HEZKÁ JE I ŠARLOTA, NINA, KAMILKA, BIANCA (Bjanka), PRAVDA JE, ŽE RENÁTEK SE TAKY UŽ MOC NEDÁVÁ, TAKŽE BYCHOM JE MOHLY POVAŽOVAT ZA NE ZCELA TRADIČNÍ. JÁ SAMA JSEM LUCIE A MEZI MALÝMI HOLČIČKAMI TAKY UŽ TOLIK NEFRČÍ, TAKŽE I LUCINKA BY PŘIPADALO V ÚVAHU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.15 21:25

mocinky pěkné jméno

Znám jednu holčičku a té dala její maminka jméno GUDRUN a má brášku a ten dostal jméno Břichomil :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
24.3.17 13:16
@Anonymní píše:
To ta móda ještě nepřešla??? Předhánění rodičů o co nejexkluzivnější jméno jejich miminka … jako kdyby to bylo trapný dát českýmu dítěti normální český jméno :-D Asi že pak ty jejich Kevinkové, Eliotové, Luisinky či Parisky budou lepší … hlavně aby byly všude za exoty, co? Chudinky děti :-) No a největší chudinky jsou ty dětičky s těma hogofogo jménama, jejichž rodiče nemají žádný bombasticky exotický jméno … když třeba Klementýnka nebo Arnó maji za mamču Maruš a taťuldu Pepu, to aby si to šly hodit :mrgreen:
Nejlepší jsou pak k tomu ty český příjmení … Madonna Nováková aspol.
S tou honbou za extra jménama jsou fakt lidi nědky až směšný. Omlouvám se za názor a za anonym, ale tady radši …

Jee já se jmenu ji Klementýna :D A sestra je Kornélie. Rodiče se vyřádili.. ale my to máme taková jména v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.4.18 13:52

Obnovuji diskuzi :)
Zatim nevime, co cekame. Pro kluka mame vybrano Tobiáš a pro holcicku se nam strasne libi Evelin, ale nejsem si tim uplne jista, nechci, aby na ni pak nekdo volal Evo, Evi nebo aby, az se vda mela nejake silene prijmeni. Nikoho s timto jmenem neznam a ceske Evelína se nam nelibi. Uz mame doma Honzika. Pujde to k sobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
1.4.18 13:56

a co Elizabeth

Elizabeth

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
1.4.18 13:57

Elenka

@Ellabela a co třeba Elena? Elenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
1.4.18 13:58

dobrý výběr

@vernovot píše:
Pro holčičku jsem původně chtěla Izabela, to mi přijde opravdu krásné. My ale čekáme chlapečka a uvažujeme nad Sebastianem, Nikolasem, Christianem a i Oliverem :-)

Líbí se mi Sebastian a Christian. Oliver a Nikolas ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.4.18 14:04
@Ellabela píše:
Obnovuji diskuzi :)
Zatim nevime, co cekame. Pro kluka mame vybrano Tobiáš a pro holcicku se nam strasne libi Evelin, ale nejsem si tim uplne jista, nechci, aby na ni pak nekdo volal Evo, Evi nebo aby, az se vda mela nejake silene prijmeni. Nikoho s timto jmenem neznam a ceske Evelína se nam nelibi. Uz mame doma Honzika. Pujde to k sobe?

Upřímně? Jan a Evelin je jako bramborák namazaný marmeládou. Každopádně je to vaše věc Já moc nevidím rozdíl mezi Evelin a Evelinou, pravděpodobně maj zdrobněliny obě jména stejné. Dejte si co se líbí vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí