Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak u nás je prvorozený syn Jan po tatínkovi a po dědečkovi ![]()
V červnu přibude další kluk a to bude nejspíš Vendelín. Jméno vybral manžel, mě se taky moc líbí, ale okolí toto jméno prostě nepřijalo a nikomu se nelíbí. Nechápu ![]()
Nelíbí se mi ta jména které jsou už pár let „hit“. Dnes už je to samej Matyáš, Tobiáš, Krystián, Kevin. Spíš je to směšné ve spojení potom s tím příjmením, Kevin Tihlář je opravdu gól, co jsem v poslední době zaslechla. Já jsem pro české jména a jsem ráda že manžel má stejný názor.
Ještě jsem si vzpomněla na jméno Timea je mooc krásný, slyšela jsem maminku jak jí říká Timinko. Pak se mi moc líbí Dorotka, chtěla jsem ji dát, ale bála jsem se, že jí ve škole budou děti říkat nadávkou ty doroto třeba Máchalová ![]()
Niky má ve školce kamarádky Elis Schumacher, Luisu Osvaldovou a kamaráda Markuse a Viktora. Markus je tedy francouz a všichni mu tady říkají normálně Marku. líbí se mi i Thomas nebo Lukas, ale stejně je všem jedno jak se to píše a počeští si to na Lukáše a Tomáše ![]()
@PrcekVladka píše:
Ahoj, tak já jsem pojmenovala svojí holčičku Leticie, říkáme jí Letty, nebo Letinko, druhá dcera bude Lilly. Jinak z českých neobvyklých se mi líbí třeba Miriam nebo Rebeka, to mi přijde takové vznešené
A JAKÉ MÁTE PŘÍJMENÍ K LETICII? LILLI MOC KRÁSNÉ, BEKY TAKY SUPER ![]()
Mě osobně se třeba moc nelíbí jméno Mikuláš a Benjamin, ale zase říkat jim Bene a Miky je hezký.
Byla jsem na horách a ubytovala se tam rodinka s pěti dětmi, tatínek byl takový ten bohém, ale maminka pěkná ženská žádná taková ta šmudla, upravená každé ráno, děto byli od sebe 9,7,5,3,5 a 2měsíce Oliver, Loretta, Simon, Andrej a Berenika
Tak me uz se hrozne dlouho libi Mariana, nemuzu si pomoct takze kdyz by se nam povedla dcera tak uz mam jasno ![]()
My taky čekáme holčičku a určitě to bude Lilli ( nelíbí se mi ani Lily, Lilly ani Liliana) ale chceme dvě jména a tak tatínek vybírá další druhé (ještě má čas)
v úvahu připadá Jasmine, Sofia a hodně by chtěl opravdu netradiční jméno tak hledá v tahitském kalendáři.
Jeho Bratr má dceru jménem Poema (to se mi kupodivu líbí moc) a sestra má drru jménem Luna.
Nejsem moc na česká jména, především se mi nelíbí ta staročeská ale sestra by chtěla Rozárku, jmenuje se Silvie a myslím že jsem tu nikde nečetla jméno Sabina (Sabča)
U mě dál pro holčičku vedla Julia (klasicky Džulí nebo Žilí po francouzsku) Milli, Selinas (podobně jako Luna znamená měsíc), Isabella (Belinka) Jesse, Amélia (tedy Mia), Leila a Leeloo (Lílů, Lí nebo Lů, Lil.. oslovení dle libosti)
Kdybych musela vybírat z českých jmen tak by to byla snad Veronika (Veru, Verunka, Verča), Natalia, kdybych se tak nejmenovala já tak možná i Klára ![]()
Ahoj, k narozeninám jsem dostala kroniku našeho rodu
Máme tam převážně klasická jména, ale i pár neobvyklých, třeba Tekla (Teklička) nebo Nepomucenka. Jak byste takové Nepomucence říkali? ![]()
@jahuhudka ty naše Mucinko
. To musel být super dárek, dalo to dotyčnému hodně práce?
@jahuhudka Gratuluji k narozeninám, to je opravdu moc pěkný dárek!
Nepomucence bych říkala asi Nepi ![]()
JInak další jména : často Marža, Vavřinec, Gallus, Nicolaus, Urshula, Mořic, Vávra, Rozena, Ignác, Eugenie, Vincenc, Mathilda, Thekla, Franciska, Laura, Anastazie, Emilie, a jiné
@jahuhudka píše:
JInak další jména : často Marža, Vavřinec, Gallus, Nicolaus, Urshula, Mořic, Vávra, Rozena, Ignác, Eugenie, Vincenc, Mathilda, Thekla, Franciska, Laura, Anastazie, Emilie, a jiné
nahodou Mathilda, Vincenc a Laura nejsou spatne