Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mne se Evelin libi, ale i ja bych ji treba rikala Evi, ale mne se libi i to.
@Ellabela píše:
Obnovuji diskuzi
Zatim nevime, co cekame. Pro kluka mame vybrano Tobiáš a pro holcicku se nam strasne libi Evelin, ale nejsem si tim uplne jista, nechci, aby na ni pak nekdo volal Evo, Evi nebo aby, az se vda mela nejake silene prijmeni. Nikoho s timto jmenem neznam a ceske Evelína se nam nelibi. Uz mame doma Honzika. Pujde to k sobe?
Tobias je dneska kazdy dite, to bych nedavala. Je jich jak psu
@Ellabela píše:
Obnovuji diskuzi
Zatim nevime, co cekame. Pro kluka mame vybrano Tobiáš a pro holcicku se nam strasne libi Evelin, ale nejsem si tim uplne jista, nechci, aby na ni pak nekdo volal Evo, Evi nebo aby, az se vda mela nejake silene prijmeni. Nikoho s timto jmenem neznam a ceske Evelína se nam nelibi. Uz mame doma Honzika. Pujde to k sobe?
A Tobiáš má být to netradiční jméno jo?
![]()
@Ellabela píše:
Obnovuji diskuzi
Tobiáš je hrozný jméno.
Mezi Evelin a Evelínou nevidím rozdíl a k Honzíkovi se to moc nehodí, ale to bych třeba neřešila. Že ji budou říkat Evi, Evo, to je jasný.
Připomíná mi to známou, chtěli Elen. Ale nedejbože říct jí Elenko!!! ![]()
@EmmaAnna píše:
A Tobiáš má být to netradiční jméno jo?![]()
![]()
Přesně tak. A mě se navíc strááááášně nelíbí. Vůbec tady ti -ášové. A může to za ta četnost a snaha rodičů o „originalitu“.
Netradicni ma byt Evelin. Me to prave taky nejde moc dohromady s Janem a premyslim nad tim, ale jmeno se nam moc libi. Tobiáš bude urcite, pokud to bude kluk. Osobne ani v nasem okoli nevim o zadnem a jmeno se nam libi jako jedine, ostatni hezke uz v nasi rodine jsou.
@Ellabela píše:
Netradicni ma byt Evelin. Me to prave taky nejde moc dohromady s Janem a premyslim nad tim, ale jmeno se nam moc libi. Tobiáš bude urcite, pokud to bude kluk. Osobne ani v nasem okoli nevim o zadnem a jmeno se nam libi jako jedine, ostatni hezke uz v nasi rodine jsou.
Tak proč to není Eva? stejně byste jí říkali(jak píšete) Evi, Evo…když bude Eva, můžete jí říkat Evelin a bude se to hodit k Honzovi.
@axlpol Evu fakt nechci. Prave, ze Evo bych ji nerikala, nelibi se mi to a nechci aby mela svatek na Vanoce, staci, ze ja mam narozky. Rikali bychom ji Evelin, Evelinko, Eli. Ale nejde mi to uplne dohromady.
@Ellabela píše:
@axlpol Evu fakt nechci. Prave, ze Evo bych ji nerikala, nelibi se mi to a nechci aby mela svatek na Vanoce, staci, ze ja mam narozky. Rikali bychom ji Evelin, Evelinko, Eli. Ale nejde mi to uplne dohromady.
Já si naopak myslím, že s Evou by jste byli mnohem víc originální, než s nějakou Evelinou
@lleennttiillkkaa
To by se nam Eva musela libit. Nechci byt originalni, jen se mi to jmeno libi ![]()
@lleennttiillkkaa já už to tak taky vidím, že bych raději volila „tradiční“jméno naší generace a říkala bych dítěti „moderně“dle mody dnešní doby…bo takových jmen je přemnoženo, ale je to každého věc
co mu sedí na jazyku a vkusu.
@EmmaAnna píše:
A Tobiáš má být to netradiční jméno jo?![]()
![]()
To jsou přece všichni -ášové
Jinak já to jméno znala ze zahraničí a Harryho Potter
a když přišlo do módy, tak jsem byla překvapená, že si tam čeština přidala š (víc už se mi líbí Tobias než Tobiáš).
@Wani já měla sousedy Tobiáše a na chalupě měli statek sousedi Eliáši…takže mě také ta moda překvapila ![]()