Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
8.6.10 00:08

Jé,ještě jsem si vzpoměla…Kamarádka pojmenpovala dceru Amálie .Říká jí,Amalí,Amálka,Amy (čteno Ejmy),bublina :mrgreen: a jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
8.6.10 01:02

je hezke i Zdislava nebo Leontynka … a ja mam treba pro holcicku vybranou Anicku a taky mi je jedno , ze jich je plno … a doma mam uz Honzika , kterych je taky kupa … ale tenhle Honzik a treba tahle Anicka bude jen moje!! Asi tak nejak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6216
8.6.10 05:54
kačenka89 píše:
Já jsem chtěla holčičku Valérii, ale pořád jsem přemýšlela nad tím, jak jí říkat, když bude maličká? Vali? Valiko?? 8-o

terka007 DEBORA- krásné jméno.. (Debí)

Rybana tak to slyším poprvé :think:

Adélky Eleonora se jmenuje moje kamarádka :-D, Anasdtázie je také hezké (Stázinka)

Danus1 Jména hezké, ale přijde mi to už moc Amerika, ale je to vaše rozhodnutí, záleží také na tom, jaké je k tomu příjmení, třëba Scarlet Nová je třeba dost divné.. :think:

Valerii má kolegyně z práce a říkají jí Valinko nebo Valis,Valerko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
8.6.10 10:11

Ten Radovan mi připomněl soutěž v pinčesu. Byli tam mezi chlapama tři Radkové. Teda všichni každému z nich říkali Radku a na konci se ukázalo, že Radek je vlastně jenom jeden. Druhý byl Radovan a třetí Radoslav…

Lilianna je moc hezký jméno, taky jsem ho měla vybrané spolu se Stefany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
8.6.10 11:07
Potápka píše:
A co myslíš, pod tím netradiční? Moji holčičí favoriti: Rozálie, Antonie, Anastázie, Emílie.
Nevím jestli jsou netradiční, ale Rozárku mám doma, když jsme to jméno dávali, byli v republice toho roku snad jen čtyři. Dneska je to jméno už asi tradiční :-D [/ci
Potápka píše:
A co myslíš, pod tím netradiční? Moji holčičí favoriti: Rozálie, Antonie, Anastázie, Emílie.
Nevím jestli jsou netradiční, ale Rozárku mám doma, když jsme to jméno dávali, byli v republice toho roku snad jen čtyři. Dneska je to jméno už asi tradiční :-D

mám úplně stejný holčičí favority :-) , ale máme Vojtu a Pepu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
8.6.10 11:13

My už měli x let dopředu vybraného Maxmiliana a Anastázii, teď máme tedy Maxmiliana, ale je jich okolo už taky tolik… :-? Tak jsme dali alespoň s tím krátkým písmenem, ale to snad má napsané jen v RL, jinak všude je evidovaný jako MaxmiliÁn :nevim:

Jinak ségra má Dennise, Dominika a Damiana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
8.6.10 12:32
Vedaniga píše:
Ten Radovan mi připomněl soutěž v pinčesu. Byli tam mezi chlapama tři Radkové. Teda všichni každému z nich říkali Radku a na konci se ukázalo, že Radek je vlastně jenom jeden. Druhý byl Radovan a třetí Radoslav…
:lol: :lol: Kolegyně si po víc než roce všimla,že náš Radek není Radek. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
8.6.10 19:06

Můj syn se představuje jako Nik. A polovina lidí si myslí, že je Dominik a on je zatím Nikolas. Někdy je to legrace :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
8.6.10 19:25

já jsem chtěla jméno ,které není úplně obvyklé a pro holčičku se mi moc líbilo Justýnka, někdo tu davál tabulku s četností dívčích jmen a justýna byla na 327 místě. Pro kluka je to složitější a tak jsme zvolili Filípek. Jinka švagrová má Nikitu ,ale je to on a pak Timura, její manžel je ukrajinec a on se jmenuje Maxmilian a jeho bratr Taras.Pak znám taky Samuela, Sebastiána. zajímavý je taky Nikolas,Tobiáš a Tedeáš. Kamarádka má holčičku a jmenuje se Valentýna, ješte je pěkný Vanessa.Dala bych jméno české a malinko netradiční :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
8.6.10 21:43

lovelyttele Vanessku mám já :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.6.10 22:22
rhiannon píše:
Jinak ségra má Dennise, Dominika a Damiana :wink:

Jeee, to je presne jak u nas :lol: Kdybych mela tretiho kluka, tak bych taky porad chtela toho Damiana, ale bohuzel by to byl asi David, protoze ten Damis neprojde :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
8.6.10 22:52

Koukám jak je Viktorie čím dál oblíbenější… :-? Hmmm a to jsme s manželem chtěli jméno, které nehrozí, že se jich sejde ve třídě hned několik. V r. 2005 to byla fakt celkem exotika, maminky v porodnici se i dost šklebily, když jsem jim řekla, že dcera je Viktorie… A ono to bude celkem běžné jméno.. No snad se přeci jen nestane to co mně, že z 20 holek ve skupině nás bylo 12 se stejným jménem :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.6.10 00:06

Viktorie, Vanessa, Tadeáš, Tobiáš, Sebastian… tahle jména mi teda připadají dost frekventovaná (teda aspoň v mém okolí nebo tady na emiminu), tak se divím, že je někdo pokládá za exotická nebo méně častá :nevim:

Spíš jsem čekala, že když zakladatelka chce tipy na netradiční česká dívčí jména, tak že se objeví třeba Blanka, Zdislava, Zita, Květa, Romana, Jitka, Radka, Jindřiška, ale i s Renatou jsem se dlouho nesetkala… ale moc se mi líbí i Milada (po mojí babičce ;) )… (ano, původem to nejsou typicky česká jména, ale jsou v kalendáři a těch ECHT českých je ve finále vlastně strašně málo ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.6.10 00:10

Zda se mi to, nebo dnes už nikdo nedává dívčí jméno Helena?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.6.10 00:21
děťátko píše:
Zda se mi to, nebo dnes už nikdo nedává dívčí jméno Helena?!

Na tu jsem zapomněla - nedávno jsme tohle řešily s jednou maminkou tady na emiminu - my máme Haničku a oni Helenku :) A jsme za exoty :lol:

Budu se už asi potřetí opakovat, ale nedá mi to a MUSÍM přihodit do placu tu historku, kterou jsem tady už někde psala. Kdo zná, jistě promine ;) - Takže: Když jsem pyšně vyjela s kočárkem u našich na vesnici do ulic, potkala jsem známou, která nakoukla do kočárku a ptala se, jak se naše princezna jmenuje. Řekla jsem hrdě, že Hanička. Ona se zašklebila a prohlásila: „Tak to jsem čekala, že vyberete nějaké KVALITNĚJŠÍ jméno, když bydlíte v tom Brně.“ 8-o Dodnes se tomu smějem a marně přemýšlíme, co považovala za „kvalitnější“ jméno. Sama má Filipa a pak Natálii nebo Adélu (nebo Nikolku?) nebo tak něco… ani přesně nevím - jen vím, že to jsou jména, kterých je kolem nás strašně moc, proto si je ani nepamatuju :oops:

Takže zakladatelko, přeji šťastnou ruku při výběru. Hlavně ať je to jméno KVALITNÍ!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí