Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jé,ještě jsem si vzpoměla…Kamarádka pojmenpovala dceru Amálie .Říká jí,Amalí,Amálka,Amy (čteno Ejmy),bublina
a jinak.
je hezke i Zdislava nebo Leontynka … a ja mam treba pro holcicku vybranou Anicku a taky mi je jedno , ze jich je plno … a doma mam uz Honzika , kterych je taky kupa … ale tenhle Honzik a treba tahle Anicka bude jen moje!! Asi tak nejak ![]()
kačenka89 píše:
Já jsem chtěla holčičku Valérii, ale pořád jsem přemýšlela nad tím, jak jí říkat, když bude maličká? Vali? Valiko??![]()
terka007 DEBORA- krásné jméno.. (Debí)
Rybana tak to slyším poprvé
Adélky Eleonora se jmenuje moje kamarádka
Danus1 Jména hezké, ale přijde mi to už moc Amerika, ale je to vaše rozhodnutí, záleží také na tom, jaké je k tomu příjmení, třëba Scarlet Nová je třeba dost divné.., Anasdtázie je také hezké (Stázinka)
Valerii má kolegyně z práce a říkají jí Valinko nebo Valis,Valerko ![]()
Ten Radovan mi připomněl soutěž v pinčesu. Byli tam mezi chlapama tři Radkové. Teda všichni každému z nich říkali Radku a na konci se ukázalo, že Radek je vlastně jenom jeden. Druhý byl Radovan a třetí Radoslav…
Lilianna je moc hezký jméno, taky jsem ho měla vybrané spolu se Stefany.
Potápka píše:
A co myslíš, pod tím netradiční? Moji holčičí favoriti: Rozálie, Antonie, Anastázie, Emílie.
Nevím jestli jsou netradiční, ale Rozárku mám doma, když jsme to jméno dávali, byli v republice toho roku snad jen čtyři. Dneska je to jméno už asi tradiční[/ci
Potápka píše:
A co myslíš, pod tím netradiční? Moji holčičí favoriti: Rozálie, Antonie, Anastázie, Emílie.
Nevím jestli jsou netradiční, ale Rozárku mám doma, když jsme to jméno dávali, byli v republice toho roku snad jen čtyři. Dneska je to jméno už asi tradičnímám úplně stejný holčičí favority
, ale máme Vojtu a Pepu
My už měli x let dopředu vybraného Maxmiliana a Anastázii, teď máme tedy Maxmiliana, ale je jich okolo už taky tolik…
Tak jsme dali alespoň s tím krátkým písmenem, ale to snad má napsané jen v RL, jinak všude je evidovaný jako MaxmiliÁn ![]()
Jinak ségra má Dennise, Dominika a Damiana ![]()
Vedaniga píše:
Ten Radovan mi připomněl soutěž v pinčesu. Byli tam mezi chlapama tři Radkové. Teda všichni každému z nich říkali Radku a na konci se ukázalo, že Radek je vlastně jenom jeden. Druhý byl Radovan a třetí Radoslav…
Můj syn se představuje jako Nik. A polovina lidí si myslí, že je Dominik a on je zatím Nikolas. Někdy je to legrace ![]()
já jsem chtěla jméno ,které není úplně obvyklé a pro holčičku se mi moc líbilo Justýnka, někdo tu davál tabulku s četností dívčích jmen a justýna byla na 327 místě. Pro kluka je to složitější a tak jsme zvolili Filípek. Jinka švagrová má Nikitu ,ale je to on a pak Timura, její manžel je ukrajinec a on se jmenuje Maxmilian a jeho bratr Taras.Pak znám taky Samuela, Sebastiána. zajímavý je taky Nikolas,Tobiáš a Tedeáš. Kamarádka má holčičku a jmenuje se Valentýna, ješte je pěkný Vanessa.Dala bych jméno české a malinko netradiční ![]()
rhiannon píše:
Jinak ségra má Dennise, Dominika a Damiana
Jeee, to je presne jak u nas
Kdybych mela tretiho kluka, tak bych taky porad chtela toho Damiana, ale bohuzel by to byl asi David, protoze ten Damis neprojde
![]()
Koukám jak je Viktorie čím dál oblíbenější…
Hmmm a to jsme s manželem chtěli jméno, které nehrozí, že se jich sejde ve třídě hned několik. V r. 2005 to byla fakt celkem exotika, maminky v porodnici se i dost šklebily, když jsem jim řekla, že dcera je Viktorie… A ono to bude celkem běžné jméno.. No snad se přeci jen nestane to co mně, že z 20 holek ve skupině nás bylo 12 se stejným jménem
![]()
Viktorie, Vanessa, Tadeáš, Tobiáš, Sebastian… tahle jména mi teda připadají dost frekventovaná (teda aspoň v mém okolí nebo tady na emiminu), tak se divím, že je někdo pokládá za exotická nebo méně častá ![]()
Spíš jsem čekala, že když zakladatelka chce tipy na netradiční česká dívčí jména, tak že se objeví třeba Blanka, Zdislava, Zita, Květa, Romana, Jitka, Radka, Jindřiška, ale i s Renatou jsem se dlouho nesetkala… ale moc se mi líbí i Milada (po mojí babičce
)… (ano, původem to nejsou typicky česká jména, ale jsou v kalendáři a těch ECHT českých je ve finále vlastně strašně málo
)
děťátko píše:
Zda se mi to, nebo dnes už nikdo nedává dívčí jméno Helena?!
Na tu jsem zapomněla - nedávno jsme tohle řešily s jednou maminkou tady na emiminu - my máme Haničku a oni Helenku
A jsme za exoty ![]()
Budu se už asi potřetí opakovat, ale nedá mi to a MUSÍM přihodit do placu tu historku, kterou jsem tady už někde psala. Kdo zná, jistě promine
- Takže: Když jsem pyšně vyjela s kočárkem u našich na vesnici do ulic, potkala jsem známou, která nakoukla do kočárku a ptala se, jak se naše princezna jmenuje. Řekla jsem hrdě, že Hanička. Ona se zašklebila a prohlásila: „Tak to jsem čekala, že vyberete nějaké KVALITNĚJŠÍ jméno, když bydlíte v tom Brně.“
Dodnes se tomu smějem a marně přemýšlíme, co považovala za „kvalitnější“ jméno. Sama má Filipa a pak Natálii nebo Adélu (nebo Nikolku?) nebo tak něco… ani přesně nevím - jen vím, že to jsou jména, kterých je kolem nás strašně moc, proto si je ani nepamatuju ![]()
Takže zakladatelko, přeji šťastnou ruku při výběru. Hlavně ať je to jméno KVALITNÍ!!!
![]()