Netradiční jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
7.6.10 12:27

jj Emička je moc pěkné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.10 12:30
Raakosnicek píše:
vzdyt i ceské jména jsou zvlástní.
zakladatelka se ptala na netradiční jména,ne že to musí být cizí já nevím jaké jméno.
Tak proc hned moda,predhaneni…navíc každěho věc.

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.6.10 12:31

Jsem toho názoru at si každý dá jméno jaké chce.AŤ už je to české nebo cizí.Když se pak prckovi budou ve škole posmívat,bude „trpět“ jejich dítě né moje.Takže asi tak :mrgreen: Co si budem nahlávat,děti ve škole ale už i ve školce dokáží být pěkně jedovaté a pěkně znepříjemnit pobyt v onom zařízení dítěti,které má jméno takové či makové-aspon co se týče mého okolí.´A to nemusí mít jméno nijak exotické,třeba mi jednou příjde s pláčem i můj syn a bude se ptát,proč je David a né třeba Emanuel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.10 12:33
Lasicka píše:
Taky nejsem zastáncem cizojazyčných jmen, jak si s tím to dítě má pak poradit. Znám chlapečka, co se jmenuje Lars, protože jeho maminka miluje severský ságy. Jakmile děcka v první třídě zjistili, že se to dá číst pozpátku, má to blbý… Podle mě by bylo opravdu neobvyklý dát teď dítěti jméno typu Jaroslava apod. :-)

ale já se nikoho neptala na cizí jména, nýbrž na neobvyklá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.10 12:34
ivussa píše:
jj Emička je moc pěkné

konečně někdo pochopil pojem mezi netradičním a cizím děkuji Emička se mi velmi zamlouvá. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
7.6.10 12:35

A pro budoucí život je často dobré mít výjimečné jméno. Za 25 let praxe jsem se kupříkladu nesetkala osobně s žádnou Patricií, Erikou, Tamarou a neznám žádného Viktora nebo Maxmiliána. Přitom říkat domácky „Maxi“ je přece tak hezké

Tak mi máme Vikrora, ale říkáme mu Viki nebo Vikouši a někdy i Viktore a Viktorku. A kdybych měla jěště chlapečka tak Max nebo Maximo. Ale problém je u manžela i Viktor pro něj byl moc netradiční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
7.6.10 12:35

A pro zajímavost, v mých vzpomínkách z dětství (a nemám na mysli denní kontakty se spolužáky, ale náhodná krátkodobá setkání z letních táborů) mi utkvěl jeden Bertík (Norbert), Rostík (Rostislav) a taky Otík (Otakar). Jiné jsem už nikdy nepotkala.A známí mojí maminky měli Radovana a Bohdanku a taky jiné neznám :-D

• Citovat
  • Upravit
4633
7.6.10 12:38

Jak vidíš máme doma Kubíka…a vůbec mi nevadí jestli jich bude ve školce pět..Já jsem Lenka a v mé generaci bylo Lenek taky hrozně moc, nemám z toho pocit mé osobní tuctovosti a naopak nemám pocit, že méně časté jméno dělá člověka zajímavějšího.

Souhlasím s obecným názorem..ať každý pojmenuje jak chce. My máme Jakuba proto, že se nám to jméno zdá krásné jak ve zdrobnělině, tak i v dospělosti. A je mi celkem jedno, kolik Jakubů kde běhá. Jakuba jsem chtěla cca 10 let a v té době to také nebylo časté jméno a jen pro to, že teď je oblíbené, svůj názor nezměním..to bych byla asi docela snadno ovlivnitelná okolím.

Omlouvám se, že odpovídám mimo dotaz zakladatelky, ale tento „výkřik“mě trochu nadzvedl.

hanucha píše:
Anonymní píše:
To ta móda ještě nepřešla??? Předhánění rodičů o co nejexkluzivnější jméno jejich miminka … jako kdyby to bylo trapný dát českýmu dítěti normální český jméno :-D Asi že pak ty jejich Kevinkové, Eliotové, Luisinky či Parisky budou lepší … hlavně aby byly všude za exoty, co? Chudinky děti :-) No a největší chudinky jsou ty dětičky s těma hogofogo jménama, jejichž rodiče nemají žádný bombasticky exotický jméno … když třeba Klementýnka nebo Arnó maji za mamču Maruš a taťuldu Pepu, to aby si to šly hodit :mrgreen:
Nejlepší jsou pak k tomu ty český příjmení … Madonna Nováková aspol.
S tou honbou za extra jménama jsou fakt lidi nědky až směšný. Omlouvám se za názor a za anonym, ale tady radši …
Hele co mas proti Luise???
Ja myslim ze je to normalni jmeno, mne zase prijde trapne, kdyz nekdo nema fantazii a pojemnuje sve dite jako dalsich x lidi okolo, prase aby se v tech Kubikach, Honzikach, Anickach a Terezkach vyznalo :roll:

Příspěvek upraven 07.06.10 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
7.6.10 12:39
kačka25 píše:Tak mi máme Vikrora, ale říkáme mu Viki nebo Vikouši a někdy i Viktore a Viktorku. A kdybych měla jěště chlapečka tak Max nebo Maximo. Ale problém je u manžela i Viktor pro něj byl moc netradiční.

Tak to je hezké, že jsem se takto trefila :lol:

• Citovat
  • Upravit
20
7.6.10 12:39

CHtěla bych vše uvést na pravou míru , protože mě celkem mrzí to že mi někteří vyvracejí to na co sem se vůbec neptala. Ptala jsem se na NETRADIČNÍ JMÉNA. Nikoliv na cizí jména jak si někteří naivně myslí a ještě budou psát jak je to hloupé. Proto rovnou žádám tyto lidi co mají takový názory ať si založí vlastní diskui a tam to řeší, nebráním jim v tom jejich věc ale tady sem se ptala na něco jiného. Zbytku rad samozřejmně moc děkuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.10 12:44
ivussa píše:
CHtěla bych vše uvést na pravou míru , protože mě celkem mrzí to že mi někteří vyvracejí to na co sem se vůbec neptala. Ptala jsem se na NETRADIČNÍ JMÉNA. Nikoliv na cizí jména jak si někteří naivně myslí a ještě budou psát jak je to hloupé. Proto rovnou žádám tyto lidi co mají takový názory ať si založí vlastní diskui a tam to řeší, nebráním jim v tom jejich věc ale tady sem se ptala na něco jiného. Zbytku rad samozřejmně moc děkuji :-D

A co Samuel (SAM) je to pěkné že :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.6.10 12:46

Ty jo, pro mne je třeba Ema úplně běžné jméno, Emiček znám hafo. To by mne vůbec nenapadlo, že myslíš něco takového 8-o No, holt to vnímám jinak. Nicméně Ema je hezké jméno, řekla bych že mezinárodní, s tím neurazíš u nás, v Evropě, ba ani v Americe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6216
7.6.10 12:47
ivussa píše:
Ahoj měla bych takovou prosbičku…Vymýšlíme jméno pro holčičku (něco netradičního) na netu jsem nic moc nenašla takže bych uvítala každý váš návrh…ať máme ž čeho vybírat…děkuji moc :palec:

ahoj tady asi určitě bylo myšleno méně používané české jméno :wink: je fakt,že poslední dobou je milion Terezek a Jakubů.ale proč ne,vždyť jsou to hezká jména.Když doma přemýšlíme jaké jména by jsme chtěli pro svoje děti,tak jsem taky radši pro nějaké které se v mém blízkém okolí zas až tak často nevyskytuje.Ale kdo ví,třeba to nakonec taky vyhraje tradiční jméno :nevim: :mrgreen: jediný co je pro mě důležitý aby to trošičku šlo dohromady s příjmením a nebylo těžký na vyslovení! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.6.10 12:48

No, Jaroslav a Jindřich asi nejsou úplně netradiční, ale je fakt, že mí příbuzní na to koukali podivně, zvláště u Jindry. Čekali typická jména jako Honzík, Lukášek, Petřík, atd. Tak z legrace odpovídám, že jestli budeme mít třetího kluka, bude to Jaromír - podle pohádky Třetí princ :-) Ba ne, chtěla bych Miroslava, mít dva „Jardy“ by asi nebylo příliš praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
7.6.10 12:49
ivussa píše:
až budeš čekat svoje dítě tak si ho pojmenuj jak chceš…takovýhle problémy většinou mývají lidi z nejrůznějšíma komplexama a snaží se vetřít do nějaké diskuze negativníma názorama, ale bohužel neuspěšně takže si založ vlastní diskuzi a nepleť sem prosím tě věci o který tu vůbec nejde…děkuji za pochopení.

to bylo na mě? proč hned tak zhurta?je to bohužel pravda, dítě bude rozhodně nešťastné pokud se bude jmenovat např. Leopold, Květoslav…nedejbože Bořivoj :mrgreen: :lol: chce to trochu víc popřemýšlet o budoucnosti, terčem posměchu rozhodně bývají ti na kterých je něco neobvyklého, ale komplexy rozhodně netrpím já byla i přez Vlastu oblíbená :think: což se teda divím, ale Vlasta pasta na zuby mě neminula :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí