3měsíční mimi a spinkání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
27.4.12 11:30

3.měsíční mimi spinkání

Chtěla bych se zeptat, zda je brzy učit 3.měsíční mimi, aby se naučilo usnout samo bez nošení na rukou. Kubíček je moc šikovný, přes den jsme ho naučili,když je unavený, nakrmit, pomazlit, položit do postýlky, zapnout kolotoč nebo říct pohádku nebo zazpívat a drobek krásně usne bez nošení s úsměvem na rtech. Ještě před 2 týdny jsme ho museli před spaním vždy půl hodiny natřásat v rukou a přitom skákat na baloně :-) Ale večer po koupání a v noci, když se vzbudí to nezabírá a musíme někdy hodinu až dvě natřásat(dneska např. od 2h v noci a do 4h) v rukou. Je to náš miláček, tak to zatím děláme rádi, ale říkáme si, zda je možné, že by se tak malinké mimi i v noci dalo uspat jen položením do postýlky. Pokud ano, máte nějaký tip? Kromě drastických vyřvávacích metod, na to mi přijde maličký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7512
27.4.12 11:38

My jsme tohle začali řešit, až když už opravdu boleli ruce. :D Ale kromě chvilkovýho řevu docela pomohlo, že jsem postýlku přisunula k mojí posteli, stáhla bočnici a nemusím k malému vstávat, jen ho v případě potřeby držím za ručičku a on zase usne. :) Vůbec ho v noci nevyndavám, jen mu dám flašku a je to. Dokonce, když jsem si ho nedavno chtěla vzít v noci k sobě, tak plakal, uklidnil se až u sebe v postýlce. :hug: Ale jestli by to šlo u takhle malého dítěte… Ono na každé asi zabere něco jiného. Hlavně, pokud kojíš, tak už je tam zase další nutný pohyb s miminkem kvůli tomu. :nevim: Vychytat dobu největší únavy, případně se i vyprdnout na koupání a prostě uložit. Za pár dní by si mohl zvyknout. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
27.4.12 11:52

Já mám malou naučenou už od narození, že se koupe každý den o pů 7 a od 2. měsíce sem ji nechávala spát v postýlce, do té doby jsem ji taky po večerech uspávala v ruce, ale byla jsem z toho hotová, nevyspaná a nechtěla jsem, aby se naučila spát s náma vposteli. Tak jsem prostě ji jeden večer dala spát do postýlky, 10 min. byl sice kravál, ale pak usla a spí v postýlce každý večer, někdy jí to sice trvá než usne, ale teď jsem ji zas odnaučila spát kolem 5 hodiny, sice ji musím zabavit, hrát si s ní, aby to vydržela, ale večer pěkně usne. Za noc kojím co dvě nebo 3 hodiny, nerosvěcuji velké světlo pouze si zapálím svíčku, vezmu si malou do postele, nakojím, nechám odříhnout na tygříka a hned usne, pak ji jen přendám zpět do postýlky a spí dál. :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.4.12 12:14

Večer po vaně se to celkem dá, to usne cca do 30ti minut huštáním v rukou, ale budí se potom ještě ve 2h,kdybych ho nevytahovala a dala mu flaštičku do pusy, tak by pak hned asi usnul, ale mám strach ho nenechat odříhnout a nechat ho nepřebaleného.Tím ho samozřejmě proberu :-( Jinak rituál je stále stejný v 18h koupeme a do sedmi je už napapaný a uspaný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
27.4.12 12:59

Neporadím ti, jestli to jde odnaučit…myslím, že jo. Malou jsem takto uspávala asi 5×, ale to ji bolelo bříško. Nedělá jí problém ležet v postýlce a usnout. Ale ona ani nebrečí, jen se ozve, když už má fakt hlad. Každé dítě je jiné… v noci kojím 1×, to s odříhnutím a přebalením je tak na 1,5h, dám do postýlky (s dudlem) a nevím o ní (ještě, že je ten monitor dechu :lol: ) Pevné nervy a silné ruce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
27.4.12 13:44

Syn měl taky období, kdy se nad ránem (kolem 3hod) vzbudil a i 2hod nespal. Trvalo to asi 3týdny, upravilo se to samo.
Já kojila, v noci jsem odříhnout nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.4.12 13:56

Nejlepší je vůbec to neučit. Staršího jsem taky tak uspávala, chováním, chozením po bytě, houpáním na baloně, kojením…mladší má smůlu, usne třeba na rukách, ale bez houpání, jen tak že ho zrovna držím a on usne. V noci taky.Nakojím, nechám brknout, položím a hotovo.V noci mepřebaluju buď vůbec nebo jednou, když slyším že hodně kakal. Staršího jsem ani nenechávala říhat, prostě se napil a usnul, ale mladší blinká, takže odříhávat nechávám, ale maximálně 5minut v noci, ve dne 10. Když nic, položím. Zatím je malej, ale neplánuju s tím chováním a houpáním ani začínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
27.4.12 14:46
@andelka83 píše:
Nejlepší je vůbec to neučit. Staršího jsem taky tak uspávala, chováním, chozením po bytě, houpáním na baloně, kojením…mladší má smůlu, usne třeba na rukách, ale bez houpání, jen tak že ho zrovna držím a on usne. V noci taky.Nakojím, nechám brknout, položím a hotovo.V noci mepřebaluju buď vůbec nebo jednou, když slyším že hodně kakal. Staršího jsem ani nenechávala říhat, prostě se napil a usnul, ale mladší blinká, takže odříhávat nechávám, ale maximálně 5minut v noci, ve dne 10. Když nic, položím. Zatím je malej, ale neplánuju s tím chováním a houpáním ani začínat.

jj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
27.4.12 15:21
@andelka83 píše:

Jo to bych taky chtěla, jen tak položit dítě. Zatím se mi moc často nestalo, že by po odložení neřval (a probudit všechny ostatní není zrovna ideál…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.4.12 21:14

Já mám někdy pocit, že mám ruce vytahané jako opice, má něco málo přes 6 kilo, ale i tak se už pronese, no a v tu noc, kdy jsem rozespalá, to mi připadá, že má snad 20kg :-) Malý měl bohužel hned po narození dost ošklivou pupeční kýlu, takže jsme měli zákaz ho nechat brečet, takže když jen ňurknul, tak jsme ho brali okamžitě na ruce. Naštěstí si na to úplně nezvykl, holt jen ta noc, ale snad se to upraví, však v životě se ještě toho naspíme, že jo :-) Ještě takový menší dotaz, když je venku takové počasí jako dnes 28stupňů a bezvětří, dali by jste 3měsíčnímu tenkou čepičku nebo třeba body s krátkým rukávem ? Nějak nevím, zda by mu mohlo být teplo či zima, tak jsem ho dnes měla v bavlněném lehkém overálku s dl. rukávem, měla jsem strach, ať mu není zima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
28.4.12 06:38

Ono se to dost mění…staršího jsem uspávala na baloně nebo na rukách, minimálně 3-4měsíce, jenže pak už to přestalo zabírat, takže nastoupilo uspávání při kojení, to fungovalo asi do 8měsíců, pak putoval z mojí postele do postýlky, takže před usnutím se vzbudil a tak jsem zpívala, hladila, držela za ručičku, dělala šššš, kolikrát i hodinu. Nakonec od roka jsme uspávali tak, že jsme si lehli do postele vedle postýlky, zazpívali písničku, a ony si tam ještě pomrnčel, někdy pobrečel a já jsem si četla. Nebylo třeba dělat nic, jen tam být a on usnul sám. Dneska už tam jsme jen 10minut a jdeme a usne sám.
Sestřenka má dvojčata a ta je vždycky položila do postýlky, pohladila, řekla dobrou noc a krásné sny a odešla. Po chvíli se vracela, řekla to samé…a za chvilku děcka obě spaly.
Moje mimi má taky pupeční kýlu, nechci ho nechávat plakat, ale ani si na sebe uplést bič, zvlášť když mám ještě staršího prcka doma.

Můj je v tomhle počasí v bodyčku s dlouhým a polodupačkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí