Spánková epilepsie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.4.12 21:46

spánková epilepsie

Ahoj,
zajímalo by mě, jestli mi někdo dokáže vysvětlit tento termín. Kamarád řekl, že jeho dcera skoro 7 let jí (pár měsíců trpí). Nevěděl ani co přesně jí je, ani přesnou prognozu. Nemají přesnou diagnozu. V pubertě by jí to možná mohlo přejít. Na netu jsem se nic moc nedočetla, najde se někdo kdo mi řekne bližší informace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
17.4.12 21:51

podle me je to epilepsie,kdy zachvaty jsou pri usinani nebo probouzeni

• Citovat
  • Upravit
43028
17.4.12 21:59
@mmonica píše:
podle me je to epilepsie,kdy zachvaty jsou pri usinani nebo probouzeni

presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.12 22:09

jj, to vím, spíš mě zajímalo, jestli ta prognoza může být lepší než u normální epilepsie. nebo jestli je to stejný, jen se to projevuje pouze ve spánku. a jestli je tam ta prognoza dobrá, že se může vylečit.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
17.4.12 22:14

prognozu Ti nikdo nerekne,bud zabere lek,nejlepe prvni,pak je sance na jiny a nebo kombinaci,pokud leky nezaberou a zachvaty jsou caste hrozi i zastaveni vyvoje nebo postupna retardace
u deti,kde nepomahaji leky je pak jeste moznost ketogenni diety,ktera ma pomerne dobre vysledky

• Citovat
  • Upravit
mmonica
17.4.12 22:17

jak casto ma zachvaty ?

• Citovat
  • Upravit
483
18.4.12 00:14

Mně toto diagnostikovali ve 14-ti letech, při EEG ve spánku, to se provádí po bezesné noci. Na neurologii mě odeslali po tom co jsem několikrát během jednoho měsíce omdlela. Brala jsem nějaké léky už nevím jak se jmenovaly, ale bylo to asi dvě tablety 3krát denně. Moc jsem tomu nedala a po pár měsících je přestala brát. Žádný záchvat jsem nikdy neměla. Na neurologii jsem od té doby taky nebyla a jsem naprosto zdravá. Takže ač jsem takto diagnostikována, nedokážu říct, co přesně to znamená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí