Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
maminky máte některá zkušenosti,,Syn to má tak po hodinovém spánku…
@kubyhela můj první syn to měl taky a bylo to šílený.Trvalo to i hodně dlouho +-to začalo kolem dvou let a určitě tak do 6-7 to trvalo
.Hrůza,bylo to šílený.
Mě se budl syn mezi 1,5-2r, někdy po hodině, někdy dýl, strašlivý řev, moc o sobě nevěděl, nic nepomáhalo, nakonec nejefektivnější bylo dát napít a obratem šoupnout do postele, kde třeba ještě 5min pokvikával, ale rychle to ustávalo a usnul. V cca 2letech to přešlo. Teď se budí občas, fňuká, nemůže usnout, myslím si, že ho možná trochu bolí kosti od růstových bolestí, ale v mé posteli usne bez problému ![]()
jsme za týden objednaný na neurologii tak jsem zvědavá jak to dr bude řešit…minule nám radil jídlo před spánkem ale to nepomáhá..stává se mu to hlavně když nejde odpo spát a to právě teď nechce vůbec…měl 2× febrilní křeče..podruhé to vypadalo na epilepsii ale EEG to nepotvrdilo…
řešit nční můry s doktorem??? to je vtip?
prostě děti jsou citlivější, takže jim může cokoliv zamotat šišku, to je celé časem budou otrlejší
no u některých dětí se to asi řešit nemusí ale když je dítě 2× v bezvědomí během půl roku a je potřeba docházet na neurologii.tak se musí asi řešit každá věc..nevím jak to probíhá u vás ale syn se začne uplně vzpírat oči ma vsloup a trvá to docela dlouho…
A jak souvisí febrilní křeče s nočními můrami, vždyť FK vznikají při prudkém vzestupu teploty
Takže nějaké infekční onemocnění, případně růst zubů (mladší má při prořezávání zubů 40 a vylítne mu to kdykoliv během dne nebo noci)
Febrilní křeče jsou určitě nepříjemná podívaná, ale nejsou nijak nebezpečné, pokud byla vyloučená epilepsie, tak zkrátka při nástupu onemocnění hlídat teplotu, případně mít v záloze diazepam. Z FK děti vyrostou, po 7letech věku už se prý nevyskytují.
Noční můry, buzení se řevem a jiné chuťovky jsem s lékařem neřešila, přešlo to samo. Někomu pomáhají třeba homeopatika nebo Bachovy esence, aromaterapie, tak bych se asi vydala tímto směrem, ale já jsem to jako malá prý dělala taky, že jsem vřeštěla, jak kdyby mě někdo napichoval na vidličku, nevěděla o sobě a vyrostla jsem z toho
syn podruhé horečky neměl ale probíhalo to jak u febr křečí..právě proto nám řekli že to vypadá na epilepsii…febr křeče jsou nebezpečný..vždyt to dítě upadne do bezvědomí … musí pak mít neurolog vyšetření
My byli právě včera na 5-ti leté a tam jsem se o tom dr.zmínila, protože se i ptala, jak spí a ona mi právě říkala, že se to stává, když jsou děti přetažené a rychle usnou, pak mají tyto noční můry. Tak mi říkala, že by bylo dobré, kdyby si odpoledne třeba jen na půl hoďky zdřímla. Její syn prý právě kvůli tomu skončil na antiepileptikách v nějaké mini koncentraci, ale on se prý při tom třepal, zvracel, počůrával se a tak. A nevidím důvod to s dr. neřešit ![]()
děkuji..za příspěvek…v mém okolí s tím nikdo problémy nemá tak jsem se chtěla poradit…neurolog to chtěl právě řešit nějakýma kapičkama tak nevím zda je to potřeba.nechci ho zbytečně rvát lékama…tak jestli by nestačilo poradit se s dětskou dr…
Je mi 35 let a mam take děsive sny ale asi od jinych trochu vice drastycke nejde o nějake krvave nebo nějak drastycke sny jen jde oto, že se nemohu s toho snu probudit i když jsem skoro probuzen jako by mne nekdo nechtěl pustit a ikcyž se proberu což je moc namahave a jdu se napit vody i za dalšich 10 min se zase ponořim do teto asi nejake reality nevim už co delat je to strasně realne, a ovlivnuje me to po dalši den, musim na to myslet. rozepsal bych to i dal co jsem i vidělkdyž se probouzim, ale nechci aby to vyznělo jako, že jsem divnej, ale viděl jsem opravdu škarede siluety, ktere u mne staly když jsem vteřinu po vteřině se s tohoto snu škrabal s prosikem nahoru. podotykam jsem znameni raka. prosim člověka ktery je na urovni aby mi poradil. děkuji
A nebyl jsi v poslední době někde pod vlivem magie? Třeba vyvolávání duchů? Kartářky, atd??? Jinak zkus si uvařit před spaním čaj z meduňky nebo kozlíku lékařského. Mohlo by to pomoc. ![]()