Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ten můj teda otřesně, už jsem z něj na nervy, spát chodí v půl osmé, během noci se maximálně jednou vzbudí ale v půl pátý nejpozději v půl šestý je vyspaný. Už jsem z toho docela hotová, protože po probuzení si začně vykládat nebo spíš vyřvávat po celém bytě a není před ním úniku, většinou vzbudí i starší dceru takže docela problém. Dneska jsem ho zkusila dát až ted tak doufám že vydrží déle spát. Rady jak prodloužit spánek předpokládám nejsou ![]()
Moje sedmiměsíční dcerka usne většinou kolem sedmé, spí celou noc, ale vstává taky brzo kolem té šesté ráno. Radu nemám, asi je to daň za to, že nás v noci nebudí.
Anetka akorát usíná a budí se v půl 7, pak ještě spí od 8 do 9 ![]()
Tak to máš ještě dobré. Tomík se budí 3-4krát za noc. A vstáváme mezi 5-6hod. To už spát nechce a začne povídat a hrát si s hračkami. Chvíli ho ještě udržím v postýlce, ale pak už musíme vstávat.
Ahoj, dopoledne usne tak max. na 15 minut… Po o jdeme na procházku, dřív spala 2-3 hodiny a usínala až tak kolem 22hod, budila se v 7.. Teď přestala spát v kočárku, takže většinou odpadne dřív - tak v 19 a spí opět do 7.. Do toho se budí každé 3-4 hodiny na kojení.. Takže spí tak 12 hodin denně a v podstatě jen v noci
Mě to příjde docela málo.. Radu tím pádem nemám ![]()
Taky byc takovou ucinnou radu brala
Ten nas usne tak v 8,ale po 3h se budi na mliko a pritom mu je uz 9mesicu.Rano nejdyl v 6 je vzhuru,coz radost nemam,protoze mame jeste 2 skolaky,1 predskolaka a nevyspi se nikdo…Ted se k tomu pridaly zuby,takze je vic protivnej,urvanej od narozeni a ted taky nechce jist…Jednou je to prejde,ale ja budu asi driv v blazinci
![]()
Malá chrní cca od 19ti hod, tak jednou se v noci vzbudí žízní, tak jí dám cucnout čaje a hned usne a budí se na jídlo kolem 6,15-6,30, po mlíčku usíná tak do 8-8,30
dopol spí asi od 11ti do 12ti hod, odpol pak ještě 13-14,30 ![]()
@Junkyska píše:
Malá chrní cca od 19ti hod, tak jednou se v noci vzbudí žízní, tak jí dám cucnout čaje a hned usne a budí se na jídlo kolem 6,15-6,30, po mlíčku usíná tak do 8-8,30dopol spí asi od 11ti do 12ti hod, odpol pak ještě 13-14,30
To máš úplnou šípkovou růženku! ![]()
@Junkyska to se nekdo ma..
jak ja se tesim,az se maly jednou vzbudi az rano… ![]()
Tak to máš super.Moje malá má 5,5 měsíců. Chodí spát kolem 7 a budí se co dvě hodiny na kojení, někdy se stane, že i co hodinu a vyjímečně vydrží 3 hodiny. Vstává v 6 ráno, nenutím ji aby ještě spala, dám ji na hrací dečku s hrazdičkou a jdu si ještě na hodinku lehnout.
![]()
@LenMi Jooo nestěžuju si
když hlídá ale máma, tak jí usíná tak nějak o hodinu dřív než mně
tím pádem je dřív unavenější a tak si na mě ještě kolem 17hod schrupne,ale noční usínání tím netrpí, usne jako normálně…položím do postýlky, hodí hlavu na stranu a je tuhá ![]()
mě by stačilo do těch sedmi hodin, úplně v klidu to už vstává i Klárka, a to už se dá, ale třeba dneska už jsem v půl pátý čuměla, pak si s nima sednu do pokoje že si budeme hrát a několikrát se vzbudím protože normálně usínám
vidim nás je dost co řeší stejný trable
@kotaska91 By mě šlehlo
malá mi takhle spí cca od 3,5 měsíce…do těch 3 měsíců se budila o půlnoci a ve tři ráno, postupně jsem odbourávala noční kojení, dala jsem dudlíka (toho jsem zavedla až taky cca po třetím měsíci), přehodila plenu a malá chrněla dál ![]()
Poznam a sucitim ![]()
Mne vsetci traja vstavali odmalicka takto skoro. Postupne sa to upravovala- asi od roka vstavali okolo siestej.
Najmensi mal este taku specialitu, ze ked zacal chodit, tak vsetko co mu prislo pod ruku hadzal o zem - o pol siestej rano. To bola katastrofa. Teraz ma skoro 2 roky a uz ho rano zabavim rozpravkami v telke.
Predlzit spanok sa mi nijako nepodarilo - nepohlo ani neskor ukladat, ani dat po prebudeni mlieko. Maju taky biorytmus.
Ale aspon ich nemusim budit do skolky a skoly - tych dvoch starsich. ![]()
Treba to len prezit ( ale je to na nervy)
My sme sa v stavani s muzom striedali.
Zuzana
Tak naše malá má už sedm měsíců a kousek… spát chodí kolem půl sedmé, spí do půl sedmé - sedmi, přes den ještě tak třikrát spí - kolem deváté, po obědě a pak kolem páté… někdy schrupne i čtyřikrát, teď jak se pořád všude staví a zkouší chodit kolem nábytku a víc divočí, tak je i více unavená… neuspávám, položím ji do postýlky, pohladím, otočí se na bok, chňapne roh peřiny a usne jak dudek…