Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtela bych Vas poprosit o radu. Nase cacorka neusina driv nez kolem 22. hodiny a casto i pozdeji. Kolem sedme ji dame koupacku a dostane nabastit a pak se ji snazime uspat, coz nekdy zabere i 3 hodiny..bud se na nas smeje nebo silene jeci (trochu prdiky a trochu vztek a trochu jen tak). Uz jsme naprosto vycerpani a ruce mame vytahane az na zem ![]()
Nejaka rada? Diky moc
@mamutice24 : vytrvat, měli jsme to samé, akorát u nás to bylo ve 24 hodin
mohli jsme se stavět na hlavu a nic, co by jí donutilo jít spát dřív nebylo. Po 2,5 letech byl úspěch, ze chodila spát ve 22 hodin, no a ted chodí do školky a bez problémů usne do 20:30 ![]()
@Svistice: v noci se budi vetsinou jen jednou a pak spi cca do 7-8 rano, kolem 10. usne na 1-1,5 a pak odpoledne kolem 14. cca na 1-1,5 hodiny, venku v kocarku obcas usne i na 3 hodiny. Nevypozorovala jsem rozdil mezi tim kdyz spi odpoledne vic nebo min
@mamutice24 My to měli podobně, změnilo se to kolem 4 měsíců a když o tom tak přemýšlím, tak možná proto, že jsme začali později koupat - až když už synek vypadal unaveně (většinou kolem půl deváté). Koupání ho trochu probralo, pak dostal mlíčko a pak hezky usnul.
Tak to nezávidím. My bastime v 8 a o půl 9 jsou tuhe. Mama rada vecer klid u tv
@Lenek: to ja taky rada vecer klid u tv, ale to nehrozi..pokud ji teda jeden z nas nenosi v rukach ![]()
Ještě nedávno mi malá usínala uplně taky až kolem 22h. Ale byla to i moje chyba. Nechtela jsem ji nechat v postylce samotnou. Teprve nedavno jsem se naucila ji dat v osm do postylky a max ji jdu dat dudlika a ona sama do půl hodinky usne. Nepláče, jen si tam povídá
Kojit, spat spolu v posteli. Také záleží jak spi přes den. Dopoledne + odpoledne asi nejdéle ve 4 vzhuru aby lépe usnula. Vím ze to pokaždé nevyjde. Hodně štěstí, utece to jako voda a pujde do školky. Mazlete se, tulte se, opravdu nerozmazlite.
@mamutice24 Podle me je pretazena. Mezi tim odpoledním a večerním spaním bych zkusila ještě jednoho, klidne kratkeho, slofika.
Naše malá chodí spát uz v pět
ale zato se v noci 3× vzbudí na kojení, v šest ráno si chce hrát a přes den spí max.20min. 4×denně. Ani v kočárku víc nedá. Tak si vyber co je lepši ![]()
My bojjujeme taky! dřív než o půlnoci malej nespí… jsou mu 3 měsíce a 14 dní. Zkoušela jsem si brzo lehnout i s ním… jeho postýlka má zasouvací bok tak je posýlka přímo připojena k nasí. Ale on prostě řve a řve a řve… tak ho mažel nosil na rukach dokud se neuklidnil což někdy trvá i hodinu. No a pak se ještě v noci budí každé 2 hodiny na papání hladovec jeden a pak vstáváme kolem 9-10… býva tak 1-1,5 hodiny vzhůru pak hodinu spí… a pak se prodlužuje interval toho, když je vzůru a zkracuje interval spaní… večer prostě vstane kolem 8 a pak už neusne min. do půlnoci… jsem z toho na nervy.. jsem s ním doma sama… manžel jezdí mezi dvouma barákama… syna z prvního manželství má ve druhém domě… takže tu někdy neí třeba i tři dny… bohužel jsme se dostali tam že i přes den usíná na rukách… teda… já ho položím do posýlky a on řve… jamile ho zvednu už spí… ale večer je to boja já nevím co bych… hry ho baví jen chvilku… stále by jen chodil a koukal… já už mám závratě když s ním chodím po baráku. Jsem hrozně unavená.
@ZemanovaK uplne ti rozumim. Mala ma jeste nejspis v zadecku radar na postylku. Usne uplne tvrde na kline, na rukou, na gauci, v nasi posteli…ale jakmile se dotkne svoji postylky, je vzhuru a vetsinou rve. Uklidnuje me, ze se to casem proste musi zlepsit. ![]()