Neklidné spaní půlroční

Anonymní
13.11.15 14:00

Neklidne spani pulrocni

Pekny den maminky, potrebovala bych poradit.. Mam dceru 6,5 mesice, ktera posledni dva mesice hrozne neklidne spinka. Malou ukladam mezi 19:30-20:00. Polozim ji do postylky, ona do 15 minut usne. Musim ji tedy hladit a drzet za rucicku. Usne dobre, ale hrozne spatne spi a casto se budi. Bud se krouti, nebo macha rucickama, mne si oblicejicek.. Nekdy staci chytnout rucicky, pohladit, dat dudlik.. ale nekdy si ji musim vzit k sobe a utisit. Mala je kojena, zkouseli jsme dat na noc kasicku, ale je to stejne i s kasi, i bez kase, i kdyz ji dam dve hodiny pred spanim nebo tesne pred nim. V noci kojim po 2-3 hodinach, ale to nepije, spis si jen pozuzla a spi. Coz mi nevadi, jen kdyby se i mezi kojenim tolik nebudila. Nemuzeme se pomale ani pohnout, protoze ji vsechno budi. Mela jste nektera podobne neklidne detatko a pomohlo vam neco? Jeste musim podotknout, ze v noci spi tech 11-12 hodin (s buzenimi) a pres den cca 3 hodiny celkem. Zoubky nam nerostou. Zkousela jsem i pevne zavinovat, ale taktez bez uspechu. Jeste me napadla homeopatika.
Budu rada za jakoukoliv radu ci zkusenost. Predem dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
13.11.15 14:10

Pokud ji budi kazdy vas pohyb, odstehovala bych ji do pokojicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.11.15 14:35

Okolo půl roka prodělávají děti zpoustu změn. Pro mě to je prní fáze, kdy se z miminek stávají velká mimina/malé děti. To může mít velký vliv na spaní, ta nervová soustava přeci jen stále dozrává.
Pokud ji rušíte při spaní vy, odstěhovala bych jí do vlastního pokoje, pokud lze. Jinak bych ji prostě nechala se ve spaní mrcasit, jak potřebuje, a zasahovala pouze, pokud by vyloženě plakala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.11.15 11:03

Zkusím trochu obnovit diskuzi…zakladatelko, je u vas nejaky pokrok? Naše holčička má devet mesicu a je to úplně stejne. Akorát ze pokud se takto probudí, place. Bolely ji zoubky, ale už je to 14 dni a pres den uz kvůli nim skoro nerve. Položím ji vecer nakojenou do postýlky a usne docela rychle. Jenže vydrží spát chvilku, třeba pul hodiny, probudí se a zacne plakat. Přitom je sama v ložnici, ma tam tmu, zavřené dveře a není nic, co by ji rusilo. V následujících třech hodinách k ni takhle musim xkrat. Vzdycky jen vrátím dudlík a ona spi většinou dal. Po dvou, třech hodinách uz je to horší, tak ji vyndám a nakojim, ale do postýlky uz nechce vubec. Celou dobu je myslím jejím cílem dostat se do nasi postele. V noci si ji tam beru, to bych se totiž vubec nevyspala, ale ani u me nespi uplne klidne, každou chvilku zapláče a uklidní ji prso. Mate s tim někdo zkušenost a myslíte, ze to odezni? Nebo to je těmi zuby? Nebo muze mít hlad, ze by chtela třeba kasi? Uz jsme dost zoufali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.15 21:07

@lentilka05 U nas zadny pokrok.. Stale stejne.. :( Mala s nami uz take spi v posteli a to jsem byla od zacatku proti tomu, ale je pro me jednodussi jit dat vleze prso a obe u toho usneme, nez dvacetkrat za noc vstavat z postele :zed: ale i u nas v posteli se takhle budi. Je to narocne.. Pritom od malicka spinkala krasne celou noc, ze jsem musela v noci odstrikavat, jak jsem mela prsa nalita. Vubec nevim, proc se tak budi.
Kase u nas nezabrala, take jsem myslela, jak se po ni nasyti a bude spat, ale vubec zadny ucinek.

• Citovat
  • Upravit
33005
22.11.15 10:31

@lentilka05 Separační úzkost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
22.11.15 10:48

@Svistice To si uplne nemyslím. Tak v sedmém měsíci jsem se ji nesměla ztratit z dohledu, ale teď je v pohodě i s tatínkem. A kdybych ji nechala s babickou nebo proste s člověkem, kterého zná, tak beze me urcite taky nějakou chvili vydrží.
Mala taky dřív spinkala krasne, vydržela klidne osm hodin. Po pul roce se to začalo kazit, pak prislo měsíční zlepšení a teď tohle. Uz je to fakt neunosne. Ale přemýšlela jsem, ze bych zkusila vypustit dudlík, ze tam na začátku spani stejne litam jen kvůli nemu, ale včera mi to neproslo. To je asi dlouhý proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.15 10:56

@lentilka05 Moje starší dítě mělo chvilku separačku pouze v noci. Po nakojení jsem se od něj nesměla hnout ani na záchod, dokud zase neusnul. Přes den u něj nikdy nic jako klasická separační úzkost nepropuklo.

Mě teda děti spí blbě v době změn typu zuby, nemoci, psychomotorické a emociální změny. Nějak se mi osvědčilo se v tom moc nebabrat a brát to tak, jak to leží a běží. Ne že by se mi nelíbilo spát třeba zase chvíli v posteli sama s manželem a podobně. Nicméně musím říct, že mě nějaké pokusy „naučit dítě spát dle svého ideálu“ vyčerpávají a obtěžují víc než to „dočasné“ nepohodlí. Asi jsem ještě nebyla nikdy dostatečně zoufalá.

Myslím, že nejlepší bude udělat to, jak to cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí