Na nočník jí dávám zhruba od roka a stále nechodí na nočník

589
9.3.16 09:00

3roky a nechodí na nočník

Ahoj maminky prosím o jakoukoliv radu už jsem zoufalá. Mám dceru v květnu jí budou 3 roky a absolutně bojkotuje nočník! Počůrá se klidně 10× denně, mokré tepláky jí vůbec nevadí, počůrá se na gauči a klidně v tom sedí. Nejde to po dobrém, chválením, tleskáním, odměnou ani po zlém nadáváním, plácnutím přes zadek. Už nevím co s ní. Na nočník jí dávám zhruba od roka a měla období kdy už chodila i sama, když jsem jí nechala nahatou a dokonce byla už i v noci bez plenky asi 4 noci za sebou. Ale teď ani když je nahatá tak prostě nejde, vyčůrá se i vykaká kdekoli zrovna je. Už začínám mít obavu, že nebude moct jít ani do školky, protože bude do 4 let s plenou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
9.3.16 09:04

@monika25 no vím, že je to těžké a hlavně tě asi tlačí čas, ale nech jí chvilku. Třeba do konce března. Pak to zkus, pokud uvidíš, že plína bývá suchá. Kašli na řeči okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
9.3.16 09:06

@monika25 v první řadě bych jí neplácala a přestala jí stresovat :roll:. Zkoušeli jste jí dát na normální záchod? Už mluví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
9.3.16 09:10

Naše nejstarší začala chodit až když si sama v krámě vybrala nový nočník a sama si ho donesla domů, ale to byla mladší, dala se snáz ukecat.. a nechtěla by malá rovnou na záchod? dát tam redukci se schůdkama, děti si to většinou zvládnou samy přistavit a připadaj si samostatně a důležitě, tak je to motivuje.. teda některé, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
9.3.16 09:33

Mluví krásně. Už si řekne o všechno takže na záchod by si uměla říct také, ale prostě nechce. Redukci na záchod máme, schůdky také nechce ani na záchod. Nočník jsme taky vyměnily, který si vybrala, ale to vydrželo tak dva dny a už zase jí asi omrzel. Jinak samozřejmě jí za to nemlátím to plácnutí byla jen zkouška jestli pochopí, že udělala něco špatně. a pochopila, ale bylo jí to úplně jedno. Vím, že to umí si i dojít sama, ale prostě se jí podle mě nechce. Jinak plenu, když jí dám na den tak jí má dlouho suchou pak se vyčůrá a chce jí hned sundat i si jí sundává sama. Ale nemůžu jí nechat tady všude čůrat jeden koberec jsme už museli vyhodit a gauč ten už taky vypadá hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
9.3.16 09:38

@monika25 já bych jí asi řekla, že na gauči sedět nebude, dokud na něj bude čůrat. Případně na něj dala deku a pod to igelitovou podložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
9.3.16 09:50

Já už nevím můžu to zkusit, ale myslím, že z toho si nic dělat nebude. už dva dny je s plenou, protože jsem fakt utírala snad deset louží a dva bobky. Asi prostě budeme muset počkat no. Ale už si přijdu jak neschopná matka, že nedokážu naučit dítě na nočník. Synovec už ve třech letech chodil sám na záchod a v noci už byl taky bez pleny a my chodíme celej den s plenou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
9.3.16 09:58
@monika25 píše:
Já už nevím můžu to zkusit, ale myslím, že z toho si nic dělat nebude. už dva dny je s plenou, protože jsem fakt utírala snad deset louží a dva bobky. Asi prostě budeme muset počkat no. Ale už si přijdu jak neschopná matka, že nedokážu naučit dítě na nočník. Synovec už ve třech letech chodil sám na záchod a v noci už byl taky bez pleny a my chodíme celej den s plenou :zed:

No jéžiš, tak synovec chodil, tvoje zase hezky mluví a jiné děti hezky jí a druhé ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
9.3.16 10:13

@monika25 chápe vůbec co se po ní chce, spojí si že se jí chce čůrat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
9.3.16 10:19

V otm případě už mě napadá leda poprosit tatínka, aby dcerce postavil malou ohrádku, a říct jí, že dokud se bude chovat jako prasátko, tak bude jako prasátko taky zavřená.. ale nesměla by se o tom doslechnout sociálka :lol: nebo jí v louži ‚omylem‘ vyráchat oblíbeného plyšáka :andel: fuj, já jsem ale kruťas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
9.3.16 10:27

@monika25
měla jsem to podobné se synem. Podle mě na ni moc tlačíš a stresuješ ji, nechala bych ji 14 dní až měsíc plínu a pak bych to zkoušela znovu, hlavně pomalu a v klidu, třeba jí posadit každou 1,5h na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
9.3.16 10:28
@Markéta80 píše:
@monika25 chápe vůbec co se po ní chce, spojí si že se jí chce čůrat :roll:

No vzhledem k tomu, že už na nočník chodila i sama tak si myslim, že jo. Nedokážu si vysvětlit proč na něj přestala chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
9.3.16 10:31
@hakmorka píše:
@monika25
měla jsem to podobné se synem. Podle mě na ni moc tlačíš a stresuješ ji, nechala bych ji 14 dní až měsíc plínu a pak bych to zkoušela znovu, hlavně pomalu a v klidu, třeba jí posadit každou 1,5h na záchod.

Asi to tak udělám, protože už se z toho stresujeme všichni a stejně to nikam nevede. Akorát lítám celej den s hadrem. A když jí posadim tak se vyčůrá skoro vždycky, ale je taky problém jí na ten nočník dostat a nutit jí tam násilím je taky nesmysl to už na něj nebude chtít vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.3.16 10:34
@Markéta80 píše:
@monika25 chápe vůbec co se po ní chce, spojí si že se jí chce čůrat :roll:

to by mě taky zajímalo, protože můj čtyřletý taky čůrá zásadně do tepláků.. jako mladší chodil do rohu na zem a do hracího nádobí :poblion: ve školce chodí normálně, jen doma (a teď nově i u mé mamky) do kalhot :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
9.3.16 10:37

Toto prý často dělají děti které maminky učily příliš brzy a rok je příliš brzy i když samozžejmě není to pravidlo a i některé brzy učené žádný blok nemají. Já osobně hrníček pořídím tak v cca 20 měsících věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze