Na nočník jí dávám zhruba od roka a stále nechodí na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jo, jo
Všechno máme a k ničemu
Jsem opravdu už v koncích.. Dneska se zatim držíme, ale jen proto, že ji honim na záchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika25 ahoj neporadím, jen mám podobnou zkušenost a nevím, jak z toho ven. Podotýkám, že první dvě dcery byly úplně v pohodě, takže jsem u třetího dítěte, kluka myslela, že to bude stejne a ejhle není.
Synovi jsou 3r a 2m a zcela zásadně nebude kadit do záchody ani na nočník. Pouze a jenom do pliny. Když ji nema, naprosto v klidu se po i bez ní. Učím ho to cca od dvou let ale s nocnikem byl seznámen s dřív. Naprosto nic nefunguje a můžu říct že jsem měla nervy už s prominutím v p…li. Tak jsem to nechala být. Dávám mu normalne pliny a prebaluju ho jako mimino. Teď čekám za pár týdnů další a jsem zvědavá jak to budu zvládat. No budu muset. Byl prihlaseny do školky tak ho asi budu muset odhlásit. Fakt nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika25 píše: @celinne ?
Holky, nechci vás poučovat, každá máte své zkušenosti. Jenom pozor na napomínání a tak, aby to nevedlo k zácpě.
Celinne, mám podobnou zkušenost jako ty se synem, akorát že můj je první dítko, následuje dcerka… která naprosto bravurně pochopila, kam patří bobek +- od 7měsíců. Se synem jsem trénovala kadění od 2 a čtvrt následující 2 roky se střídavými úspěchy… Tak vám přeju hodně sil, trpělivosti a tak dále ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se toho právě bojim aby to nezačala zadržovat uplně. Snažím se držet a nenaštvat se, ale je to fakt těžký.. Někdy už bych jí nejradši přetrhla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dedrichov ano ja to nechtěla celé rozepisovat, ale syn právě tu zácpu z toho měl. Už cca půl roku má od doktora projímadla, s nimi je to únosné alespoň v tom smyslu, že ho nic nebolí a několikrát denně si dojde. I když do té pliny teda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika25 taky jsem měla stavy, že bych ho fakt prerazila. Normalne je dost chytrej, umí spoustu věcí, ale tohle se prostě zasekl a nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika25 a když jí pravidelně pošleš na záchod tak nehody nemá? malá se odplenkovala ze dne na den asi i dost pomohlo že jí vadí špinavé oblečení. Tohle musí být peklo, už je dost velká a co potom ve školce
Zkusila bych jí posílat v určitých intervalech a vysvětlit že je fakt velká
a prostě si dojít musí na wc. nebojí se na záchodě? Naše tam má schůdky
. jestli jde do školky tak se jí děti budou smát pokud ty nehody bude mít denně. Jí je to jedno že je špinavá nebo chce hned převlíct? Malá měla strašnou radost ze schůdků na wc a první den jsem myslela že nás tam snad ani nepustí
a ted nám říká že ona pleny nikdy neměla a kolem 2 let byl taky boj až jsem to vzdala a ve 2,5 ze dne na den
a sotva po měsíci že už nechce nočník ale že chce na velký záchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@celinne píše:
@dedrichov ano ja to nechtěla celé rozepisovat, ale syn právě tu zácpu z toho měl. Už cca půl roku má od doktora projímadla, s nimi je to únosné alespoň v tom smyslu, že ho nic nebolí a několikrát denně si dojde. I když do té pliny teda.
No, toho jsem se nechtěla dopracovat, protože to opravdu cíleně držel… Vlastně ani nevím, co pomohlo. Snad ta mladší sestřička, že to zvládala, tak ho to inspirovalo a začal se aspoň snažit, ale ne vždy to šlo.
Dodnes děláme v kalendáři tečku, když byl na velký… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@monika25 a když jí pravidelně pošleš na záchod tak nehody nemá? malá se odplenkovala ze dne na den asi i dost pomohlo že jí vadí špinavé oblečení. Tohle musí být peklo, už je dost velká a co potom ve školceZkusila bych jí posílat v určitých intervalech a vysvětlit že je fakt velká
a prostě si dojít musí na wc. nebojí se na záchodě? Naše tam má schůdky
. jestli jde do školky tak se jí děti budou smát pokud ty nehody bude mít denně. Jí je to jedno že je špinavá nebo chce hned převlíct? Malá měla strašnou radost ze schůdků na wc a první den jsem myslela že nás tam snad ani nepustí
a ted nám říká že ona pleny nikdy neměla a kolem 2 let byl taky boj až jsem to vzdala a ve 2,5 ze dne na den
a sotva po měsíci že už nechce nočník ale že chce na velký záchod
Právě, že jí to vůbec nevadí. Kolikrát když na to hned nepřijdu tak s tim prostě chodí
Nebo to nechce říct.. Jinak do školky už chodí rok a počůtala se tam jednou. Ale právě protože je tam davaly hromadně čůrat.. Když jí to pořád připomínám tak se nepočůrá, ale prostě si neřekne sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika25 tak prostě posílat častěji, třeba si raději začne říkat. Malá si vždy řekla, ale i ted když jdeme ven tak jí řeknu at si dojde na záchod, vždy říká že nechce a pak to slyším
ale když ven nejdeme tak to nechávám na ní. To je fajn že ve školce je bez nehod, možná se zabere do činnosti a neuvědomí si že musí
. Poslala bych jí ráno jak vstane, dopoledne, před obědem, hodinu po obědě, po svačině kolem večeře a než jde spát. malá se pak budí kolem půlnoci tak to jde taky a pak spí do rána
Možná tím jak jí budeš otravovat at si dojde se to naučí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně takhle to dělají v tý školce.. Ale tam samozřejmě nediskutuje
Doma to je maminko ja nepotřebuju, ja se nepočůrám slibuju, já si řeknu. A když jí teda nechám tak je za pět minut počůraná. Jako je to fakt náročný. Teď máme 4měsíční holčičku a už teď z toho mám hrůzu aby to neměla stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika25 třeba tě trochu uklidní, že můj mladší se zbavil plen na den dva měsíce před 3. narozeninami, na noc o měsíc později
hlavně tu noc starší špatně nese, že malý brácha už plínu mít nemusí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika25 máme obdobný problém.
A vzhledem k tomu, že c
čekám holčičku a 1.7.2018 se narodí a synovi budou 3 1.7.2018.
Mám obavy, že ho v září nevemou už jsem udělala elektronický predzapis. Dobře…to, že vypilujeme přes léto jezení lžičkou skoro už sám jí… aspoň něco. Mě neposlouchá, nemám autoritu a přerostl přes hlavu, nemám u toho poslouchání žádné obavy… tátu poslouchá, známý když ho hlídají… poslouchá, i učitelku bude poslouchat to jen mě né. Takže jediný problém WC.
Už vidím jak jde za učitelkou… přebalit! Takhle rozkazuje, uhni! A podobně některé mouchy slušného chování vypilujeme taky.
To že ho oosadíš na nočník/ teď už by ho rozsedl tak má své prkénko a sedí tam 3 hodiny klidně s jídlem, časopisem, knížkou či jinou hračkou a nc sundas ho a dáš plenku za 5 minut komplet posrany, pochcanej…
Někdy výjimečně zázrak udělá tam něco tak pochvalime a dáme čokoládu… Jinak triskat ho můžu jak chci on ma nejspíš posunutý prach bolesti, prostě z mého rozčilení má srandu a ještě pár facek a nazadek je samozřejmostí a líbí se mu to… divné…
Prostě musí najít nějaký grift jinak půjde až v 5 letech do školky a já budu převalovat dvě mimina… Jelikož to bude holka vkládám v ní důvěru…
Když přijde o 3 dny mladší holčička ( známá z porodnice) s 4 letym bráškou kouká na ně ta si automaticky veme náš nočník a on automaticky na WC a Mireček zírá s otevřenou pusou… Jakmile ho prebaluji a oni tu jsou třebas dýl a vidí že ho prebaluji za den vícekrát taky zírají s otevřenou pusou jelikož oni chodí už Na WC… Dobře Vilík jasný 4 roky a školka, Stellinka je stejně stará, menší a onejaky den mladší tak chodí na nočník a Mireček ostuda oni nosí spodky a on pliny…
Už asi nic nezabírá, ani děti stejně staré, ani vynadani, vlídné a klidné poproseni, ani jídlo, hračky, to že tam je půl dne, nic žádný příklad co s ním tady pomůže jedině zázrak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou mu tedy skoro 3 2 roky a 9 měsíců a to mu vlete narodí sourozenec. Ale co mám říct u zápisu. Paní učitelko my se to přes léto naučíme?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CoocaCola když se mu narodí sourozenec, tak ho do školky nedávej.. tak bude mít plínu ještě pár měsíců, ono tě to nezruinuje.. zkus to v létě, až bude teplo, necháš mu holý zadek a půjde to samo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit