Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MIŠANA1 já jsem je v druhém cítíla už ve 14 tt a všichni kdo budou chtít pochybovat, tak si pochybujte, opravdu jsem je měla. Po dceři z prvního těhu mi zůstaly hodně povolené břišní svaly. Takže kdybych byla někdy po třetí, což doufám, že opravdu ne, tak ani nechci vědět ve kterém bych je už cítila ![]()
Mišano, tobě ty pohyby nedají spát
. Všude píšou, že je to možné cítit od 16.tt.
@LadyRebeka píše:
@MIŠANA1 já jsem je v druhém cítíla už ve 14 tt a všichni kdo budou chtít pochybovat, tak si pochybujte, opravdu jsem je měla. Po dceři z prvního těhu mi zůstaly hodně povolené břišní svaly. Takže kdybych byla někdy po třetí, což doufám, že opravdu ne, tak ani nechci vědět ve kterém bych je už cítila
a jako s přibyvajicími tydny sílili, že třeba v tom 16tém už byli dost jasné?
@LadyRebeka píše:
@MIŠANA1 já jsem je v druhém cítíla už ve 14 tt a všichni kdo budou chtít pochybovat, tak si pochybujte, opravdu jsem je měla. Po dceři z prvního těhu mi zůstaly hodně povolené břišní svaly. Takže kdybych byla někdy po třetí, což doufám, že opravdu ne, tak ani nechci vědět ve kterém bych je už cítila
Ja taky… u nas je dokonce citil jednou i manzel, takze ja mam i svedka ![]()
Tak to jste šťastné ženy. já pohyby u obou cítila až kolem 20tt ![]()
Myslím, že to už ano,
sama jsem u obou cítila později, ale to není směrodatné ![]()
@Loudalka píše:
Mišano, tobě ty pohyby nedají spát. Všude píšou, že je to možné cítit od 16.tt.
spíš mi jde o tu intenzitu, nejde o bublinky..spíš jestli nemám podražděnou dělohu, že nic nic a najednou toto.. ![]()
@MIŠANA1 píše:
Holky jak jste to měli u třetího těhu? je možné že je cítím v 16+5 a celkem dost? furt nic nic a najednou hrče až mě to někdy jak by tahne, když ho mám jen na jedne straně..
Je to možné, prvního jsem cítila už v tom 17. týdnu a na gynekologii mi to nevěřili. Zato čtvrtého jsem necítila ještě v 19. týdnu a už jsem z toho byla na nervy. Nakonec se ukázalo, že je to kvůli placentě, která překrývá celou přední stěnu a tlumí to.
@Anielkha píše:
Ja taky… u nas je dokonce citil jednou i manzel, takze ja mam i svedka
ze začatku to byli asi ty zminovane bublinky a jako taky byli třeba v 16tydnu už silnější? jako že to nešlo nepoznat..
Ahoj mužu se vás zeptat jak a kdy ste cítily pohyby u druhého těhotenství jsem dnes 17+2 a nic jenom takový kunkání tak nevim jestli je to ono. děkuji.
@sabinka098 píše:
Ahoj mužu se vás zeptat jak a kdy ste cítily pohyby u druhého těhotenství jsem dnes 17+2 a nic jenom takový kunkání tak nevim jestli je to ono. děkuji.
no to já už si právě přesně nepamatuji a to je to teprve 7let zpět
vím že jsem je v 17týdnu měla, ale v jake intenzitě nevím.. ![]()
@MIŠANA1 píše:
ze začatku to byli asi ty zminovane bublinky a jako taky byli třeba v 16tydnu už silnější? jako že to nešlo nepoznat..
Manzel citil ve 14tt kopanec do ruky.. takze uz mne to asi moc bublinky nebyly.
Ted u druhe jsem zadne bublinky nikdy necitila, proste rovnou pohyby. (Ale zas to nebylo moc pravidelne.) Takze v klidu.
U prvni jsem citila pohyby uz v 17tt… takze to tak proste nekdo ma.
Rikala jsem to doktorce a ta mi rekla, ze to mozne je… a ze u mne to to bylo asi zpusobene tim, ze jsem hodne zhubla. (Mela jsem silne nevolnosti a zhubla jsem o 6kg)
Děkuji. já právě čekám po devíti letech tak už taky nevim jak sem to měla u prvního.
@LadyRebeka píše:
já se hádat nebudu
u třetího už jsem taky kolem 14 týdne zaregistrovala pohyby, vlnilo se mi trošku břicho
ale byla jsem opravdu v klidu asi 2 hod. což je u mě zázrak
teď jsem o dva týdny dál a od té doby nic ![]()
Holky jak jste to měli u třetího těhu? je možné že je cítím v 16+5 a celkem dost? furt nic nic a najednou hrče až mě to někdy jak by tahne, když ho mám jen na jedne straně..