Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, kdyžtak se předem omlouvám za asi pro někoho dost blbou otázku. Ale v mé skupině to často řešíme, otázku kdy mít druhé dítě. Mám teď osmiměsíčního synka a nějak už nemám ty mateřské pudy mít druhé. Já bych chtěla(asi), ale určitě ne teď tak brzo po synovi. Máte to taky tak, nebo jsem jen já divná, že nechápu maminky které mají malé miminko a hned chtějí druhé? Jasně, něco jiného je když se to prostě stane, ale jinak tomu nemůžu přijít na kloub
. Nebo je maminky chtějí aby prostě nebyli jedináčci???Díky za vaše názory ![]()
Každý to má jinak. Když ho nechceš, tak ho neměj. Osm měsíců je stejně docela brzo, třeba to prostě přijde a budete další dítě chtít.
Každá je jiný a divná určitě nejsi..V mém okolí nikdo víc jak jedno nechce, ale většina to bere hlavně z finanční stránky. Já nevím, mě můj syn 2m hrozně baví, miluju malé miminka a hrozně se těším na další, ale chtěla bych tři
…
Ale já neříkám, že ho nechci, ale nějak nemam už ty pudy prostě
. A bojím se že už ani nepřijdou…nevím ale díky ![]()
Mrkni na muj metrik. Druhe chci asi dva a pul roku, ale nebyl vhodny tatinek
Ted uz je, ale zase cekame na jine zalezitosti, financni jistotu a tak…
Já taky zatím druhé nechci
Za prvé… máme malý byt a do 2kk odmítám mít další mimi
Už teď se sem nevejdeme! Ale to není ten hlavní důvod, za který bych se bila
Prostě si chci užít první a když se poštěstí, bude druhé
. První nešlo hned, až po laparaskopii
, takže já tu situaci hrotit nebudu
Vidím to teoreticky, změna bytu do 2 let, jsme vázáni fixací a když to druhé, tak rozdíl 4-5let mezi. Taky se těším do práce, mezi lidi, vyděválavat si penízky, jezdit na pořádnou dovolenou, lyže a koupit si co chci
. Pro někoho to možná bude znít divně, ale to mne je jedno. KAŽDÝ SI TO MÁ UDĚLAT TAKOVÝ, JAKÝ CHCE a já to chci takhle
Nejsem ta šíleně trpělivá matka, co si poklábosí na dětském hřišti s každou maminkou, co a jak dělají naše děti
, to mne drtí, otázky typu "a už vaše… chodí, leze, mluví, bez plen " atd… Prostě tak to mám já ![]()
Zase proc ne?
My jsme teda druhy ditko neplanovali, proste prislo. Ale jsem rada, ze ho mame, kdyz vidim, jak spolu kouci blbnou a hrajou si…
Vsechno ma svoje pro a proti
Ja bych uz nemenila… ![]()
Mala ma 7mesicu a uz se tesim hrozne i na druhe
takze kazdy to ma fakt jinak
Já další chtěla tak až prvnímu byl tak rok a půl, dřív ani náhodou
teď budou druhýmu dva roky a i když jsem vždycky chtěla tři děti, tak se mi do toho vůbec nechce, ale vim, že se ta touha po mimču určitě zas vrátí ![]()
Já je taky nechápu
Já mám děti, až to na mne přišlo, takže 8,5 let a poslední dokonce od prostřední 12 let! Nic mi neuteklo, ba naopak, vidím v tom samá pozitiva ![]()
Tak na jednu stranu máš pragmatické důvody – aby mělo dítě parťáka, aby mělo rodinný vztah na celý život, aby se učilo soužití s dalšími lidmi, aby se o tebe na důchod měl kdo postarat
Podle mě není pro náš živočišný druh dobré (ani přirozené), aby naše mláďata vyrůstala sama. Vztahy ve školce nebo kdekoliv jinde to nenahradí.
No a pak máš ty neracionální důvody – prostě chceš další mimino ![]()
Taky malého moji rodiče lituji, protože sourozenec dlouho nebude.
Ale přijdou, až bude ta správná doba právě pro tebe tak přijdou. Já mám 8m holčičku, je to moje všechno, ale další už nechci. Staršímu synovi je 15, vždycky jsem chtěla děti dlouho od sebe a neměnila bych. Pro mě je to miminko dost náročný (i když je malinká zlatá a moc hodná), takže jsem ráda za každý pokrok co udělá a ty první 3 měsíce bych nevrátila ani za nic, i když byly kouzelný.
Řeším podobnou situaci, hned bych taky druhé nechtěla, ale je mi 34 a bude se mi před 40 chtít ještě do dalšího? A půjde to vůbec? ![]()
Nu, když se takhle ptáš, pak ho neměj, to je jasné. ![]()
Jsou maminky, co mají děti rády, měly by jich klidně deset, kdyby to šlo. A proč je mít? Prostě proto, že děti jsou radost, jak říkávala babička. A aby si hrály spolu, nebyly osamělé. Důvodů je spousta, ale když to necítíš, pak asi nic nenaděáš.