Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Denisa313 píše: ,hrozně se těším na další, ale chtěla bych tři![]()
![]()
…
taky bych chtela tri
ae nevim esi mi to projde u chlapa
rika, ze staci dve
ale beztak jeste zmeni nazor ![]()
Ja asi taky nejspis skoncim na jednom diteti, neumim si predstavit zase to malinke miminko
Jsem rada ze mam dobrou praci, ktera me bavi, kde si vydelam, mala uz je velka holka, co se sama obslouzi, ted treba spolu jezdime na lyze a tak… proste nevidim duvod proc mit dalsi. Myslela jsem si ze to prijde, ale zatim nic
Teda navic kdyz ani neni s kym ![]()
Tak já jsem chtěla dvě vždycky, asi z toho důvodu, že sama mám bráchu a mám se o koho opřít…máme dobrý vztah, a chtěla jsem aby syn taky někoho měl…původně jsem chtěla děti o tři roky, nakonec mi vyšla nečekaně práce, tak jsem si na dva roky odskočila a mám děti o pět let, dva syny, je to super odstup, větší je pyšný na svýho bráchu, pomáhá, mazlí se, nežárlí, mladšímu bude teď půl roku, staršímu je pět a půl, je pravda, že děti mezi sebou třeba o rok, rok a půl či dva si spolu vyhrají, ale je to záhul pro matku, rodiče, my si užíváme předškoláka i mimčo a je to super stav
@apocalypsa až překecáš chlapa tak dej vědět jak, můj má stejný názor ![]()
Je pravda, že jsem to po tom nástupu do práce dost i začala řešit, že s jedním by nám vůbec nic nechybělo, protože práci jsem měla - mám výborně placenou a jsem tam spokojená, ale rodina zvítězila, ale to je hold úděl matek, něco - hodně toho obětovat
@Denisa313 píše:
@apocalypsa až překecáš chlapa tak dej vědět jak, můj má stejný názor
drsneee
bud ho prekecam, nebo vymenim ![]()
@Maarlen píše:
Tak já jsem chtěla dvě vždycky, asi z toho důvodu, že sama mám bráchu a mám se o koho opřít…máme dobrý vztah, a chtěla jsem aby syn taky někoho měl…původně jsem chtěla děti o tři roky, nakonec mi vyšla nečekaně práce, tak jsem si na dva roky odskočila a mám děti o pět let, dva syny, je to super odstup, větší je pyšný na svýho bráchu, pomáhá, mazlí se, nežárlí, mladšímu bude teď půl roku, staršímu je pět a půl, je pravda, že děti mezi sebou třeba o rok, rok a půl či dva si spolu vyhrají, ale je to záhul pro matku, rodiče, my si užíváme předškoláka i mimčo a je to super stav
tak ja jsem zas rada, ze to piplani sfouknem pri jednom a pak uz budou rekativne samostatni oba a budu mit „klid“
treti bych brala, ale zas uz chci do prace, jenze zase nechci, aby treti byl „sam“ treba o tech 5 let mladsi, takze pak bych chtela zase dve a 4 uz je moc
takze to vypada, ze zustaneme u dvou ![]()
@ametyst nejsi, divná, proč? Ne každá chce 2děti brzy po sobě.
Já třeba druhé chci už od porodu první dcery
ale začali jsme se snažit až relativně nedávno, manžel tak brzy nechtěl. A proč? Zkrátka nehci jedináčka, nemluv o tom, že se mi nechce nastoupit do práce, zapracovat se a pak zase jít na MD/RD. Chci to mít při jednom ![]()
Mám dost známých, hodně z nich má rozdíl mezi dětmi do 3let, ale skoro třetina chce s druhým počkat a jít nejdřív zase do práce. Prostě každá tohle máme jinak ![]()
To je přece individuální. Někdo touží po druhém dítěti,,hned,, někdo po 10ti letech:-) Když to vezmu podle kámošky - když bylo jejímu chlapečkovi 8 měsíců tak si nedokázala představit, že by ještě měla další dítě. Těď je malýmu bez pár dnů rok a včera mi říkala, že by do jednoho - za rok za dva - ještě šla. Jak už malej leze a hraje si sám tak už to není tak náročný a ejhle:)
Myslím, že 8 měsíční dítě je jěště dost náročný takže je na touhu po dalším dítěti dóóóst času:-)
No zalezi jen na tobe, ja chytla touhu do druheho az za par let, ted uz ale vim, ze v budoucnu bude treti(doufam),ale ani ja nechci deti hned po sobe…pak to moc rychle utika, ja si deti rada uzivam.ale kazda to ma jinak…myslim ze je jedno kdo kolik deti ma, ale jaky jim pripravy zivot ![]()
No já teda když byl D malej tak jsem si ani smykem neuměla představit další dítě a poctivě jsem zobala antiko a velmi jsem obdivovala ženské co dobrovolně mají děti 2 roky od sebe. Toužit po dalším jsem začala až s Míšou, to byly D už 3 roky. ![]()
Buďto k tomu časem dospěješ a nebo zůstaneš u jednoho. Třeba za rok budeš mluvit jinak. Teď si užívej prcka.
Jsem ráda, že mám dvě děti. Ty holky se krásně doplňují, když jedna nemá druhou tak do docela špatně nese. I když se pak půl dne rvou
Nemůžu říct, že bych byla nějak omezena, co se mých koníčků a životní úrovně týče.
Moje kamarádka si pořád hledá nějaké argumenty, proč to druhé nemít. Pak je rozhodnuta, že ho chce, za dva dny ho opět nechce. Bere to tak, že by přišla o své pohodlí, nechce svou pracovnu předělat na druhý pokojíček. Nedej bože, aby slevila ze svého stylu života. Tím už naočkovala i svého syna. Já ji to neberu, ona je docela zvláštní, ale už jsem jí narovinu řekla, ať si přizná, že to druhé dítě prostě nechce. Už toho každodenního opakování jejich PROT a PROTI mi začalo být trošku protivné. ![]()
Ametyst - no já si taky, když bylo dceři 8 měsíců, neuměla představit, že do toho ohně půjdu ještě jednou.
Ale když jí byly necelý 3 roky, tak na mě začaly dorážet mateřské pudy, takže padlo rozhodnutí o druhým dítku, ale bylo to mimoděložní a pak to další 4 roky i přes veškerou snahu lékařů nešlo. Takže nám to nějak uteklo, ale jestli vše bude OK, tak v dubnu se sourozence dočkáme. Bude sice rozdíl 6,5 roku, ale člověk míní, život mění.
To je život. Řešení neplodnosti mě přesvědčilo o tom, že touha po dalším dítěti je opravdu skutečná!! ![]()
Ale chtěla jsem ti říct, že teď nemá smysl něco řešit, buďto to přijde a ty po dalším mimču zatoužíš nebo prostě ne a nebude. Vždyť je to jenom na vás, kolik dětí mít budete. ![]()
Také jsem si myslela, že budeme mít jen jedno, do druhého se mi nechtělo…no a pudy se ve mně probudily po 7 letech…tak jsme si 2.pořídili až po 7 letech…a jsem spokojena…první dítě jsme si nádherně užili a teď se na druhé těšíme stejně jako na první. Myslím, že takto uvažovat, když je malému 8m, je předčasné.
Měla jsem to stejně, druhé jsem chtěla, ale nejprve jsem si chtěla užít první se vším všudy, bez stresů a nervů, s dcerou jsem měsíc a půl před porodem ležela na riziku, nechtěla jsem připustit, že by se to mohlo opakovat a já tak nechala doma takhle dlouho malé dítě. Jak přišly dceři 2 roky, tak jsem začla po druhém toužit, povedlo se takřka hned - za 3 měsíce jsem byla těhotná a přišlo mi to úplně akorát, najednou jsem se zase moc těšila jako tenkrát poprvé.
Netlač na pilu, užívej si mimča a jestli ten čas na druhé má přijít, tak přijde.