Proč mít vlastně druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
6.1.13 21:24
@ametyst píše:
@ivuska.h Svoji rodinu, manžela třeba?

To není totéž… Manželé přicházejí a odcházejí, sestra či bratr je na celý život ;) Je v tom fakt velký rozdíl, ale chápu, že jako jedináček to moc nemůžeš pochopit. Už jen to společně prožité dětsví… Ne, fakt to je něco úplně jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
6.1.13 21:43
@ivuska.h píše:
To není totéž… Manželé přicházejí a odcházejí, sestra či bratr je na celý život ;) Je v tom fakt velký rozdíl, ale chápu, že jako jedináček to moc nemůžeš pochopit. Už jen to společně prožité dětsví… Ne, fakt to je něco úplně jiného.

Když máš sourozence, vždycky někoho máš, nejsi na nic sám.. Jako jedináček ano, s rodiči třeba zrovna bojuješ nebo už nejsou.. Je to úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
6.1.13 21:55

@rejžička no jo, taky znám bohužel pár sourozenců, kteří k sobě žáden vztah nemají :( je to smutné, ale je to tak :( takže to, co píšeš, taky není na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.1.13 22:01
@Spenata píše:
@rejžička no jo, taky znám bohužel pár sourozenců, kteří k sobě žáden vztah nemají :( je to smutné, ale je to tak :( takže to, co píšeš, taky není na 100%

Jistě že to není na 100 %, ale aspoň nějaká naděje je, kdežto jednináček má prostě smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
6.1.13 22:08
@rejžička píše:
Pardon, že je to trošku mimo téma - ale co když by člověk i chtěl víc dětí, ale prostě je mu zle už jen z představy dalšího těhotenství, nevyspání se s miminkem, nervů s batoletem.. Co když to prostě nedává, už jen tu představu?
Přemoct se s tím, že jsou to JEN dva tři roky a pak už bude dítko větší nebo.. já nevím, jak to vlastně napsat.
Myslíte, že je někdo, kdo zůstane u jednoho dítěte čistě z tohohle důvodu? Ze strachu, abych tak řekla? :think:

tak to má moje kamarádka. Bojí se porodu, první měla nepěkný, tak prostě do dalšího dítka nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
6.1.13 22:12
@ivuska.h píše:
Jistě že to není na 100 %, ale aspoň nějaká naděje je, kdežto jednináček má prostě smůlu.

ale ty to bereš moc definitivně, jedináček sice nejsem a se sestrou vycházím dobře, ale určitě vím, že na manžela se můžu spolehnout úplně stejně a vím, že mi bude 100% oporou, nikam neodejde, stejně jako sestra. stejně tak to může být i s opravdovou přítelkyní. Já si myslím, že to tak určitě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
6.1.13 22:18
@Spenata píše:
ale ty to bereš moc definitivně, jedináček sice nejsem a se sestrou vycházím dobře, ale určitě vím, že na manžela se můžu spolehnout úplně stejně a vím, že mi bude 100% oporou, nikam neodejde, stejně jako sestra. stejně tak to může být i s opravdovou přítelkyní. Já si myslím, že to tak určitě je.

Ale manžel tě nezná odmalička, nemáte tolik společných zážitků, prostě je to něcojiného, než s někým vyrůstat.. Ono ne nadarmo se říká že kamarádi od školky jsou nej a na celý život. :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
6.1.13 22:23

Tak já neměla žádné pudy ani před jedním z mých dvou těhotenství :mrgreen:
Vedly mn k nim racionální důvody - že by mi asi děti chyběly, že už je mi hodně let a když si vzpomenu později, už to nepůjde, že nechci zůstat bez potomstva, že jsem se narodila jen díky tomu, že žádný z mých předků se nerozhodl být bezdětný… :mrgreen: Druhého jsem chtěla, protože nechci jedináčka, aby si měl s kým hrát a aby tu nezůstal sám po naší smrti.
Teď teprve mne chytá fantasmagorie mít třetí :lol:, protože druhé mimi je prostě skvělé a hned bych si to zopákla znova ty první měsíce a chtěla bych mít dalšího takového miláčka. Takže teď najednou čistě z lásky bych chtěla třetí, ale to zas musím brzdit rozumem :mrgreen: Těším se, až si děti budou spolu hrát a bude tu pořádně veselo :) Nevěřila bych, že tohle řeknu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
6.1.13 22:26

Já se nehádám, určitě je hezké mít sourozence, jak říkám, sestru mám a máme se rády, ale nevím, zmiňuješ zážitky z dětství, které ti už nikdo nevezme, já si pamatuju, že v dětství jsme se ségrou zas tak moc nemusely a pořádně jsme si začaly rozumět až skoro v pubertě a od té doby mám na ni ty nejhezčí vzpomínky, ale to už mám i na kamarádky, se kterýma přátelím do dneška a s kamarády ze školky se už jenom zdravím…každý to má holt nastavené jinak, ale ségru bych nedala, to fakt né :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.1.13 22:28

Já každý den děkuju Bohu, že jsem ještě před odchodem od manžela podruhé otěhotněla. Děti mám dva roky od sebe a řekla bych, že nic lepšího se mojí prvorozené dceři nemohlo v životě přihodit, jak to, že má bratra. Jsou parťáci, umějí se dělit umějí komunikovat, myslet na druhého, řešit problémy…když jsou naštvaní na mě, mají oporu v tom druhém… Připadá mi od některých strašně sobecké myslet jen na to, že se jim nechce piplat s druhým, že by z finančních důvodů nemohly dopřát dvěma to, co by mohly dopřát jednomu atd atd. Prostě se mi zdá, že hodně maminy myslí na sebe a ne na ty děti. Za mých mladých let jsem kolem sebe měla jen málo jedináčků a ti byli vesměs dost nešťastní ze svého údělu. Dneska má dcera ve školce několik jedináčků (kteří nikdy mít sourozence nebudou) a musím říct, že i na jejich chování se to hodně projevuje. Jsou dost sobečtí, neradi se dělí, neumějí řešit jednoduché problémy díky neschopnosti umět komunikovat s vrstevníky… Jako samoživitelka nemůžu dopřát sým dětem to, co bych mohla dopřávat jedináčkovi, ale děti nestrádají, milují se, nemůžou jeden bez druhého být, mají v sobě oporu (ano - už teď v tomto věku!)… a až mě jednou nebude, budou mít jeden druhého. Sama jsem ze tří dětí a vždycky jsem taky chtěla minimálně tři. To se mi bohužel nepodaří, ale i za ty dva jsem šťastná. :srdce: A nezapírám, že když jsem zjistila svoje druhé těhotenství, byla jsem na zhroucení - nedokázala jsem si představit ten nápor mít dvě malinké děti. Zvládlo se to a po roce jsem sklízela sladké ovoce. Mít více dětí je požehnání. Pro rodiče, ale zejména pro děti samotné…
Nehledě na to, že se i moje starosti a úzkosti podělily dvěma. Nemám o děti takový strach, nejsem přehnaně úzkostlivá, vím, že nebudu veškeré naděje muset vkládt do jednoho dítěte. Prostě když se „nevyvede“ jeden, „vyvede“ se ten druhý. A když ani jeden, tak zas na to budou dva a nebudou se hroutit, že je z nich někdo nešťastný… Asi to píšu blbě, ale opravdu už teď cítím, že jsem míň neurotická, když mám děti někam pustit samotné například… Prostě i přes počáteční nápor a těžkosti jsem šťastná, že mám dvě děti blízko od sebe. A ne jednoho ebo dv nebo tři jedináčky s obrovským věkovým rozdílem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
6.1.13 22:35

@lulje moooc hezky napsáno :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
6.1.13 22:43
@Spenata píše:
ale ty to bereš moc definitivně, jedináček sice nejsem a se sestrou vycházím dobře, ale určitě vím, že na manžela se můžu spolehnout úplně stejně a vím, že mi bude 100% oporou, nikam neodejde, stejně jako sestra. stejně tak to může být i s opravdovou přítelkyní. Já si myslím, že to tak určitě je.

Tak to jsi jedna z mála. Těžko doufat, že se totéž poštěstí mému dítěti. Taky mám dobré přátele, ale rodina je rodina. Většina lidí se na svého partnera takto spolehnout nemůže. A když si přestanu po dvaceti letech rozumnět s kamarádkou, což se mi stalo, tak už moc nemáme důvod se dál scházet…s rodinou mám vždycky mnoho společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
6.1.13 22:57

Ach jo, když my máme v rodině dost divné vztahy…a to jsme poměrně malá rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
6.1.13 23:13

My se s rodinou nestýkáme vůbec, na návštěvy chodíme jen k přátelům a oni na oplátku k nám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
6.1.13 23:13

@horkam Však já neříkám že nechci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie