Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Původní motivace byla nemít jedináčka. Ale musím říct, že se dvěma je teprve zábava a začalo mi to na mateřské bavit.
@ametyst
Já měla druhé po 2 letech, ale druhé dítko byl omyl
, dneska je puboš a nedala bych ho za nic na světě.
@lucije28 Jé tak to máme asi hodně podobný názory a i to bydlení
.My teď ale řešíme hypotéku-prý jsou historicky nejlevnější říkal makléř ale nevím co je na tom pravdy…
@Loki01 A proč nebude???
Já fakt jen nechápu ty pudy, jak to může mít někdo hned po narození prvního třeba
. Ale argument-že malá miminka jsou hezká mi přijde zvláštní. Mě se taky líbí ale že bych (jen)kvůli tomu musela mít další???Nevím.
Ale já asi taky chci jen určitě ne v blízké době ani letech
. Chci si užít malýho ![]()
@ametyst to jsem ráda, že ti to bodlo
. Kdyby s náma chtěla banka komunikovat, tak bychom měnili taky, ale bohužel nechtějí
a k tomu ta fixace
Co se týká hypotéky, tak je pravda, že je to teď výhodné, ale zase při prodeji vašeho bytu, to moc výhodné není
![]()
Když bylo Kristý 8M, ani mne druhé nenapadlo, a to teď už vůbec ne. Kristýnka je šíleně živá, hodně lítá, teď má luxusní období vzdoru a to nějak nedávám. Válení se na zemi, vztekání, samý NE, NE, NE a když si představím, že k tomu tlačím kočárek s miminkem, praská mi cévka v hlavě
Já ty matky s dvěma dětma za sebou, obdivuji
![]()
U nás bude rozestup 23 měsíců. Ne že bych se rozplývala z malých miminek, naopak jsem z nich občas vyděšená. Ale to, že bude mít synek parťáka a nebude sám jak kůl v plotě (jako já byla), to za to stojí ![]()
@lucije28 Proč to není výhodné při koupi našeho bytu?
Zatím to spíš jen tak řešíme ne uplně činíme-kdyžtak písni do SZ ![]()
Taky je všechny obdivuji! Nejvíce ty jak mají ten sourozenecký kočárek ![]()
Já se vlastně i tak nějak bojím…bojím se znovu všechno to prožít(těhotenství jsem neměla zrovna výstavní), porodu i toho že pak nenajdu práci-vím jak je těžké se dostat do pracovní činnosti po dvoutýdenní dovolené natož po několika letech…bojím se že pak budu odříznutá a budu muset vzít horší práci a tudíž i menší peníze pro více dětí…
Asi je ale zbytečný se tím teď trápit, to je fakt.
@Lenka002 Omyl byl i ten můj první a je super
, mám ráda omyly-většinou jsou to super děti-že jo
?
@ametyst píše:
@Loki01 A proč nebude???
Já fakt jen nechápu ty pudy, jak to může mít někdo hned po narození prvního třeba. Ale argument-že malá miminka jsou hezká mi přijde zvláštní. Mě se taky líbí ale že bych (jen)kvůli tomu musela mít další???Nevím.
Ale já asi taky chci jen určitě ne v blízké době ani letech. Chci si užít malýho
Mám hodne práce a jsem rada, ze stíhám jednoho. Další snad tak za 5 let, pokud nebude zadny problém.
Protože jsme vlastně jen „zvířátka“ a rozmnožovacímu (mateřskému) pudu se čelí hrozně těžko. Můžeš si to všelijak okecat, nejčastě to lidi svádí na peníze, ale já osobně bych děsně trpěla, mít jedináčka. Mám je plánovaně 2 a 3/4 roku od sebe a je to prostě boží. Časem plánujeme ještě třetí.
@ametyst (napsala jsem Ti SZ) JJ, sourozenecký kočárek je super
. Mám jednu kamarádku, co má po sobě děti (1 rok rozdíl) a kdyby neměla maminku, tak se prý zblázní a to já nechci
. Užiju si Kristýnku a když bůh dá, bude druhé. Vše schovávám a uvidím, jestli to pak použiji nebo ne
. Zrovna koncem měsíce jedeme lyžovat do Rakouska a šíleně se těším. Na lyžích jsem nestála už pěknej pár let
a to s druhým by nešlo ![]()
Důvody bývají opravdu různé..já jsem vždycky chtěla dvě děti, ovšem po té, co se mi narodilo první, jsem to dost přehodnotila, totálně jsme nebyla připravená na tu změnu, mám pocit, že jsem neměla šestinedělí ale dvacetinedělí, teprve fakt tak nějak kolem 8měsíců malého jsem si tak nějak zvykla a začala si to „uživat“. Přesto, že jsem „zjistila“,že nejsem ta prvoplánovitá matka, která je trpělivá, spokojená, nadšená, že jsem totální opak, co si musí všechno vydřít, naučit se, dokopat se, tak přesto všechno bych nechtěla jedináčka a bylo pro mne autmatické plánovitě otěhotnět podruhé.. ![]()
Myslím, že je to každého věc. Někdo jich chce i víc než jen dvě
To spíš záleží jak to kdo cítí. Mě třeba dvě naplnili a víc ne. Někomu stačí jedno a rozmyslí se za 5 let…U mě hrál argument, že si spolu budou hrát a jako sourozenci k sobě budou mít blízko…Já jsem měla sourozence hodně daleko od sebe a bylo to naprd, JSME SI HODNĚ VZDÁLENÍ, proto jsem chtěla mít dvě děti, aby spolu vše sdíleli, hráli si, vše bylo tak nějak za sebou noční vstávání, plínky, vše jsem si obyla skoro naráz a teď když si spolu umí hrát tak mě to těší…Já zas nechápu proč má někdo děti od sebe daleko v podstatě. Vím, že jsem se spíše musela starat o mladšího sourozence, nerozumíme si, každý jsme jinde…
Já na druhé nemám ani chuť ani nervy!!! navíc jsem se za těch 14 měsíců ani jednou normálně nevyspala, malej mi visí na noze, a do teď se moje tělo nevzpamatovalo z porodu.. mám mateřskou na dva roky.. tak uvidíme jestli bude mít sourozence nebo ne.. já na to nějak nemám zrovna pozitivní názor…už teď jsem na nervy a vyčerpaná a to doslova hlavně fyzicky ![]()
@ametyst píše:
@Lenka002 Omyl byl i ten můj první a je super, mám ráda omyly-většinou jsou to super děti-že jo
?
Jasně ![]()
já chtěla jedináčka a dva jsou bezva.