Proč mít vlastně druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.1.13 06:55

U Nás je jasné že druhé bude, nevím jestli už, nebo do roka, ale chci aby syn nevyrostl sám jako já (máma mi pořídila sestru až v mých 15).
A navíc jeho táta není jeho biologicky otec takže myslím že i no by chtěl svoje :) navíc má přítel o rok mladšího bratra a kolikrát když je spolu vidím jak si rozumí mám chuť brečet že já byla sama :D
A navíc… Ten pocit v těhotenství…
(byla jsem šťastná jako nikdy… Klidně bych odrodila celou armádu :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
5.1.13 06:57
@consi píše:
Buďto k tomu časem dospěješ a nebo zůstaneš u jednoho. Třeba za rok budeš mluvit jinak. Teď si užívej prcka.
Jsem ráda, že mám dvě děti. Ty holky se krásně doplňují, když jedna nemá druhou tak do docela špatně nese. I když se pak půl dne rvou :) Nemůžu říct, že bych byla nějak omezena, co se mých koníčků a životní úrovně týče.
Moje kamarádka si pořád hledá nějaké argumenty, proč to druhé nemít. Pak je rozhodnuta, že ho chce, za dva dny ho opět nechce. Bere to tak, že by přišla o své pohodlí, nechce svou pracovnu předělat na druhý pokojíček. Nedej bože, aby slevila ze svého stylu života. Tím už naočkovala i svého syna. Já ji to neberu, ona je docela zvláštní, ale už jsem jí narovinu řekla, ať si přizná, že to druhé dítě prostě nechce. Už toho každodenního opakování jejich PROT a PROTI mi začalo být trošku protivné. :roll:

pod to se muzu podepsat, specialne s tim jak jsou na sobe holky zavisle( rvani samo taky :mrgreen: ) a take s pribehem tve kamaradky :-) akorat ta ma kamaradka uz je konecne tehotna, takze je to docela uleva ;) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.1.13 07:38

@kolik hele me zase prijde „nezodpovedne“ mit jen dve deti (ikdyz tak asi skoncime taky) - na udrzeni populace to nestaci, vymreme (pokud by me teda na narodu zalezelo).
Pocet deti nemuzes podridit nejakym vyssim cilum, to je v tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
5.1.13 10:11

A ono se to stejně všechno časem zařidí samo, já jsem chtěla 2děti, podařil se mi páreček a to bylo pro mě defnitivní a hle po 7letech se klube 3 :lol:.Ted se řeší jestli mít druhé a brzy muže dojit i na třetí, taky jsem byla zasadně proti a změní se životní situace a je vše jinak a jsem moc rada.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13021
5.1.13 10:49

@kolik Já taky nechápu co je na čem nezodpovědné? Mít jen jedno a proč jako? No a myslím že k moři bysme třeba zrovna my nejezdili ani s jedním dítětem :(. Uvidíme jak se to nakonec vyvrbí, ale snad mateřské pudy ještě v sobě najdu a budeme mít ještě jedno miminko :).
Jak to ale mají chlapi? Ty přece žádný pudy nemají, nebo snad jo? A nebo je to spíš tak že např. když mají jedno dítě-holku, tak chtějí další-kluka-aby měli pokračovatele rodu? Nebo je to blbost? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
5.1.13 10:53

Taky jsem toho nazoru, ze pocet deti si musi kazdy rozhodnout sam a duvody mohou byt jakekoli. To je vec kazdeho z nas, neprislusi nam soudit…ja chtela dve deti a mam tri, proste to tak dopadlo. Deti jsou zdrave a doufam i stastne a to je pro me dulezite :kytka:. A pokud chce nekdo dite jen jedno z onech „sobeckych duvodu“, tak at to tak ma, jsou-li vsichni spokojeni. Akorat tohle rozhodujeme i za to dite, ktere by treba jednou sourozence chtelo a nemuze se k tomu vyjadrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
5.1.13 13:43

@kolik No jo ale dítě si může říct že chce 10sourozenců, tak nemají být rodiče sobečtí a mít 11dětí :lol:?Trochu přeháním, ale zas si nemyslím že by měly rozhodovat o tomto děti. Je to hlavně věc dospělých ne? Já třeba zas vidím nezodpovědnost mít 5dětí a nemoct je uživit-jako hodně našich spoluobčanů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.1.13 15:28

@kolik ja myslim, ze tak lidi neuvazuji. Kdyz mas v sobe touhu po diteti, tak to zadny mamon neprebije. To snad muze platit jen u lidi, kterym je pocet deti primarne jedno a jen nejaka spolecenska norma je nuti je vubec mit. Je otazka, jestli by se takovi meli vubec premahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
5.1.13 16:49

Já si osobně nemyslím, co je sobeckého na tom, mít jedno dítě 8o 8o… Prostě, když se na to někdo necítí, tak proč nezůstat jen u jednoho? :think: :think: Neříkám, že v budoucnosti nebudu mít druhé dítě, nechám to osudu, ale momentálně já osobně se na to necítím ;)
Je pravda, že jsem měla bráchu, ale bohužel ho už nemám, takže na druhou stranu, kdyby měli rodiče tenkrát jen jeho, už nemají nikoho :,( :,( Ale člověk nemůže soudit jenom proto, že se rozhodl pro jednoho potomka :think: :think:!!!
Nepřijdu si sobecká, že chci jet na dovolenou, dopřát si něco novýho, chci jít do práce, užít si života… A pak budu mít třeba druhé /pokud zdraví-tělo dovolí/??? Nevím, co člověk to názor :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niou
5.1.13 16:50

Proste netlacit na pilu a mit druhe az to na tebe prijde. Ja cekam druhe po osmi letech. Sice jsem chtela driv, ale neslo to, nastesti se zadarilo:o) Taky jsem nechtela dve po sobe. Kazdyho vec. Do tretiho uz nepujdu, to vim taky jiste.

• Citovat
  • Upravit
3234
5.1.13 17:06

Já jedno dítě nechtěla nikdy, protože sama jsem jedináček a vím jaké to je. I když jsem měla plno kamarádek, tak mi prostě ten sourozenec chyběl, i když věřím, že vztahy mezi sourozenci nemusí být vždycky ideální :nevim: ale tak jsem to cítila a bylo mi líto, že nemám bráchu nebo ségru. Vždycky jsem chtěla více dětí, klidně i 4, ale teď už přemýšlím i trošku ekonomicky, dítě není levná záležitost, navíc pokud ho chce člověk i trošku zajistit do života, aspoň to kvalitní studium, pokud o něj bude stát, taky není zadarmo. A to nejsem z těch matek, které děcku koupí na co si ukážou, mají 150 kroužků, značkové hadry a každého půl roku nový mobil. Snažím se je učit, že nic není zadarmo, že si musí věcí vážit a rozhodně nedostanou vše co chtějí. Ale i ten standart něco stojí. Proto jsme se rozhodli, že zůstaneme u 2 dětí, dalších 5let určitě, co bude pak se uvidí :mrgreen: Třeba na to 3. dítko ještě někdy dojde :mrgreen: uvidíme, jak se říka: „nikdy neříkej nikdy“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
5.1.13 17:29

@kolik - to asi máš pravdu, že v tomto sobeckost cítím :roll: :roll:, že si ho nepořídí, aby neslevili ze svých nároků ;) ;).. Beru to i podle své rodiny - můj bratr byl o 5 let starší, tak i já si to tak plánuji :dance: :dance:. Chci si užít jednoho dítěte, věnovat se mu na 100% a až povyroste, pořídit si druhý :hug:
ale teď se taaaak moc těším na ty hory, že jsem možná i sobecká :srdce: :dance: :* (sranda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.1.13 17:37

@kolik @lucije28 ale dotazeno du dusledku, vy byste si taky mohli poridit 15 deti a makat 16 hodin denne, abyste je uzivily.
Kazdy ma tu hranici, jaky je primereny pocet deti a primereny komfort nekde jinde.

A porizovat si deti neni zadny zasluzny cit, tedy neporidit si dite nemuze byt oznaceno jako sobectvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
5.1.13 17:52

@lucije28 Ty jsi ale sobecká - mít mezi dětmi tolik let rozestup jenom proto, aby sis je mohla pořádně užít! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
5.1.13 18:01

@lucije28 Takhle sobecká jsem i já-užít si obou a proto ho mít za 5let :)

@kolik Sobecká neskutečně je jedna moje kamarádka-no spíš spolužačka ze zš-nechce děti protože se za a)bojí porodu a za b)prý je to konec života, užívání si, a hlavně že dítě je OMEZENÍ!!!A že už by si nemohli v zimě dopřávat hory a v létě moře-a to podotýkám že má už dlouho přítele který má sám 4 sourozence! A děti navíc chce a to 4…jsem zvědavá jestli jim to vydrží a on se přizpůsobí jí nebo jak..To vždy kroutím hlavou-a to je jí 28let-ale asi je fakt dobře když některé ženy/muži děti mít nikdy nebudou-a to ani to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí