Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
dnes jsem dle MS 9+3tt a dle UZ cca 8+4tt a na UZ stále žádné srdíčko. Dr. se tvářil už špatně, říkal, že tomu dá ještě týden a kdybych začala krvácet či špinit, tak okamžitě do nemocnice. Říkal, že ve výjmečných případech může být srdíčko i později…je to vůbec možné? U syna jsem měla 6+3tt.
Jsem zklamaná a nešťastná ![]()
Drž se, vyjde to příště ![]()
Já měla i srdíčko, ovšem taky to neodpovídalo podle Ms, pak zamlklé těhotenství, ale do roka zdravé děťátko v náruči. u první dcery bylo taky vše bez problému, pak ZT a pak syn.
No, moc optimisticky to nevidím, spíš bych se připravila na to, že to bude ZT.
V 9tt. už by to srdíčko být mělo, já takhle skončila taky na revizi, v 8tt.+4 nebyla srdeční akce a embryo bylo napůl vstřebané. Kolik to embryo měříš, to asi nevíš, že? Při velikosti váčku 10mm musí být přítomna srdeční akce.
U nás bylo tohle těhotenství zázrak, první syn z IVF a teď měsíc před dalším plánovaným IVF a povedlo se samo ![]()
Já už ani nevím, jestli bych do toho šla znova…
@gabi.design píše:
No, moc optimisticky to nevidím, spíš bych se připravila na to, že to bude ZT.V 9tt. už by to srdíčko být mělo, já takhle skončila taky na revizi, v 8tt.+4 nebyla srdeční akce a embryo bylo napůl vstřebané. Kolik to embryo měříš, to asi nevíš, že? Při velikosti váčku 10mm musí být přítomna srdeční akce.
Tak to fakt nevím, ale myslím, že ten 1cm měla už ten gest. váček minule a to jsem byla 7+3tt a nic.
Je mi to líto, ale vypadá to na zt. taky jsem to tak měla.
Mně říkali v nemocnici, že by se srdeční akce měla objevit do 5 mm velikosti plodu. ![]()
Drž se a neboj, zadaří se. ![]()
To je mi moc líto, vím jak se cítíš, taky jsem si to prožila. Nedávala tomu dr. moc šanci, protože nebylo srdíčko
a nakonec z toho byl SP na začátku těhu, bohužel. Kéž by se u tebe objevilo štěstí. Drž se holka ![]()
Díky holky za podporu, vím, že je to blbé…pořád si říkám, jestli by nebylo proti věci zajet do nemocnice na UZ, ať se na mě podívá i jiný dr., možná lepší UZ, nevím.
Koukala jsem na fotky syna z UZ a ten byl už v 8tt tak krásný, prostě miminko a na tom UZ u dr. jsem viděla v gest. váčku jen šmouhu, nevím jestli je to tím, že se připravuje to ZT nebo je to jen špatný UZ, minule jsem chodila k dr. jinde.
Jinak, zatím se cítím pořád těhotně, je mi špatně, jako bylo doposud, v noci chodím i 3× čůrat a prsa mě taky stále bolí.
Ahoj. I když je to pravda jak tady většina píše, že srdíčko měli kolem toho 6tt. Já bych určite šla i na jiný ultrazvuk. Sice on by to měl poznat z jakéhokoliv ultrazvuku, ale ty budeš mít klid a nebudeš si pak říkát cokdyž. A navíc můj doktor má v ordinaci horší ultrazvuk (sám mi to říkal, lepší má na druhé ordinaci v jiném městě kterou taky vede) a v 8tt hledal nějakou chvíli srdíčko taky, protože jsem se od strachu klepala a on ho nemohl detekovat, říkal že se mu klepe celá obrazovka ze mě:D tak to nevzdávej a držím palce!
@villa Hele, na UTZ. si určitě jinam zajet můžeš. Pro svůj klid, víc hlav, víc ví - jak se říká, takže proč ne.
@gabi.design píše:
No, moc optimisticky to nevidím, spíš bych se připravila na to, že to bude ZT.V 9tt. už by to srdíčko být mělo, já takhle skončila taky na revizi, v 8tt.+4 nebyla srdeční akce a embryo bylo napůl vstřebané. Kolik to embryo měříš, to asi nevíš, že? Při velikosti váčku 10mm musí být přítomna srdeční akce.
S tim váčkem to není pravda..já měla velikost váčku 21mm a embryo ještě ani nebylo vidět, a to ani po týdnu. Doktorka mě přemluvila ať ještě další týden počkáme, ale už jsem byla přesvědčená, že mě čeká podruhé revize (předtím ZT). Následující týden bylo vidět embryo 1,3 cm včetně srdeční akce
On ani ten ultrazvuk v začátcích neni úplně všemocný a pokud je těhtenství dál od sondy, tak pak člověk propadá panice, zvlášť když má za sebou už nějakou nepříjemnou zkušenost.. ![]()
@villa píše:
Díky holky za podporu, vím, že je to blbé…pořád si říkám, jestli by nebylo proti věci zajet do nemocnice na UZ, ať se na mě podívá i jiný dr., možná lepší UZ, nevím.
Koukala jsem na fotky syna z UZ a ten byl už v 8tt tak krásný, prostě miminko a na tom UZ u dr. jsem viděla v gest. váčku jen šmouhu, nevím jestli je to tím, že se připravuje to ZT nebo je to jen špatný UZ, minule jsem chodila k dr. jinde.
Jinak, zatím se cítím pořád těhotně, je mi špatně, jako bylo doposud, v noci chodím i 3× čůrat a prsa mě taky stále bolí.
To, že se cítíš být těhotná je dobré znamení. Já, když jsem měla ZT, věděla jsem to dřív než doktor. Doma každý kroutil hlavou, co blbnu, ale já měla bohužel jasno. To prázdno a normálno bylo naprosto evidentní. Moc a moc držím palce
věřím, že to ještě může být dobré. A na ten ultrazvuk jinam si určitě zajdi.
Tak to může být dobré znamení, že se cítíš stále těhotná, protože já jsem se tak vůbec necítila a ještě k tomu se mi zdál sen, který to akorát potvrdil, tak už jsem tomu nedávala velkou naději. Tobě držím moc a moc palce, ať vše dopadne dobře a malé se udrží ![]()
Ahoj já nechci plašit, nebo dávat falešné naděje, ale švagrová to měla jako ty, srdíčko nikde v 9tt., zle jí bylo stále - zvracela a nakonec to bylo ZT. Raději se připrav na horší variantu a pak se raduj z překvapení.
Hodně síly Stani
Příspěvek upraven 06.01.13 v 14:29
@villa Moc bych ti přála, aby to vyšlo! já vím, jsou to hrozné nervy.. Určitě zkus jít na ultrazvuk třeba do nemocnice na ambulanci a aspoň budeš mít i vyšetření na jiném UTZ, za to nic nedáš krom poplatku. Jak jsem psala v předchozím příspěvku, u mě se vše objevilo o 14 dní dýl než by mělo podle data poslední ms, testů na hcg a gestační váček byl už podle prvního vyšetření dost velký.. Byla jsem fakt zoufalá, že mě potká revize podruhé v řadě a bohužel doma zatím ani jedno dítko, které by mi bylo útěchou nemám. Máš krásného synka a když si donosila dítko jednou, tak se zadaří určitě i podruhé!