Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podobných témat tady určitě bude spoustu, ale stejně. Jsem podruhé těhotná, začínám 10tý týden, přibrala jsem zatím dvě kilo. V předchozím těhotenství na mě bylo bříško vidět daleko později proto jsem tak překvapená, nečekala jsem ho tak brzy. A bojím se s jakým břichem skončím. Kdy vâm vyrostlo bříško při druhêm těhotenství a bo oproti prvnímu na konci větší?
Jj jsem v 38+5 a břicho mám jako při dvojčatech hrůza jen se valím a doufám v brzký porod. Navíc jak se straám o starší dceru tak to je fakt záhul.
Já jsem skoro ve 20tt a ještě na mě skoro není nic vidět a to jsem rodila nedávno. Předtím mi břicho rostlo taky až po tom 20tt, tak uvidíme.
Jsem na tom stejně. U prvního jsem své džíny odložila někdy v šestém měsíci a u druhého mi vylezlo břicho taky kolem toho 10tt. I jsem víc cítila tu dělohu. Podle Dr. Je to normální, tím jak se děloha po prvním porodu nevrátí úplně do původníh stavu. Jsem teď v 17tt. A už musím mít těhotenské kalhoty. celkově jsem nepřibrala, jen to břicho mi leze ven, že už ho neschovám.
Ve druhém těhotenství rostlo bříško mnohem rychleji - je to tím, že jsou povolené svaly, kůže a vše se vyklene mnohem dřív
Já mněla břichio tak do 25tt stejný a pak se rozrostlo
a to jsem přibrala míň než při prvním.
Ja to taky, tak mela, u prvnoho brisko pozdeji u druhyho driv a ted u tretiho mnohem driv ale nemam tak velke jako ty zakladatelko, a to jsem skoro 15tt
3 kamarádky měli při druhém bříško stejné nebo i menší… A neboj tohle není žádné bříško… Však se podívej, jak si vypadala před porodem prvního
. Se za pár týdnů budeš smát, že si tomuhle někdy říkala bříško ![]()
@Myrha Jo to máš pravdu, ale já se právě podívala jak jsem vypadala v téhle době s prvním ![]()
Končím 12tt. a břicho mám akorát večer po celodenní žranici.
U syna jsem měla v tuto dobu mnohem větší, už to na mě bylo vidět a taky jsem nosila těhu kalhoty, teď nic, pořád se vejdu do svých a vidět to není. Max. vypadám jak víc najezená. U syna jsem měla nahoře 3kg, pak jsme dvě zhubla, teď mám nahoře pořád 1kg. Takže to, že druhé roste rychleji, u mě rozhodně neplatí.
Ahoj, já čekám 3. mimi a pořád obléknu normální džíny jen s tím rozdílem, že u nich nemusím mít pásek. Jinak u všech těhu mi břicho začalo růst nejvíce po 25tt. Dnes jsem 29+0 a není to znát když mám bundu. Včera si ze mě dělala kamarádka legraci, že mě určitě ani lidi nepouští si sednout v metru když to není vidět…
Sednout mě sice nepouští, ale já si myslím, že to vidět je… ![]()
U mě to taky neplatilo, že by v druhém těhu bylo bříško dřív a větší. Měla jsem podruhé bříško menší, vidět začalo být po 20tt, spíš až 22tt. Sice těhukalhoty jsem začala nosit zhruba ve stejnou dobu (18tt),kvůli pohodlí, žádné klasické bokovky nemám, tak jsme musela už do těhotenských, ale bříško bylo menší. Až do konce bylo menší než poprvé, i když děti vážily po narození úplně stejně. Poprvé jsem přibrala 7,5kg a podruhé 11kg. Řekla bych, že první dítko tam nějak udělalo místo, pohlo mi s pánví, tak to druhé se tam líp vešlo. ![]()
Já čekám 1. a od 9tt jsem musela mít těhu rifle
takže jsem na tom byla podobně jako ted ty ![]()
Ja cekam druhe po letech a bricho mam fakt vetsi, termin mam v breznu a s brichem co jsem mela ted v 6 mesici jsem minule rodila.