Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky a tehulky ![]()
som v 30tt+4 a stale sa mi stave že každy den aspon jeden krat zvraciam… už neviem co mam robit dr. povedal že to jedine vydržat ale je to normalne?
stalo sa to aj vam? (… do konca 5.mesiaca som blinkala skoro po vsetkom co som zjedla) ![]()
@majusiatko Ano, mela jsem to az do porodu… Nezvracela jsem v prvnim tehotenstvi asi tak mesic a pul.
Myslím, že s tím nic neuděláš, každá snášíme těhotenství jinak. Já jsem v druhém těhotenství zvracela až do konce, a první nebylo o moc lepší.
Asi to budeš muset přetrpět, určitě v tom nejsi sama. ![]()
Moje ségra zvracela ještě na porodním sále. Normální to asi je, hlavně že mimčo v pořádku prospívá, jen je to prostě nepřijemný ![]()
Ježiš tak to nezávidím
![]()
Já prozvracela prvních 5.měsíců a myslela jsem, že umřu ![]()
Kamarádka ale taky zvracela od začátku až do konce a bylo to tím, že měla prý krátkou pupeční šňůru
Nedalo se to nijak vyřešit
Přetrpěla to… ![]()
Ty jo…tak ja neblila za celou dobu ani jednou…nevim, jestli by ti ted pomohly zazvorovy lizatka…ty vetsinou pomahaji na zacatku proti nevolnosti…ale tak zkus treba jist po hodne malych porcich a casto. Je mozny, ze ti prcek vic tlaci na zaludek.
@majusiatko Tak já zvracím taky, ale docela mě teď trápí hleny, začnu kašlat a už to jede. Jinak, špatně mi není.
Jooj ženy, no nic ine, ako pretrpet mi asi ani neostava… ale tak, vydržala som 30týždnov, vydrzim aj 10
… maly je podla lekara v poriadku, posielal ma aj na kapacky ale nezabralo a po pravde, citila som sa zo zaciatku ako anorekticka s rastucim bruskom
i ked, moc som nepribrala, bo pred tehu som važila 56 potom som na zaciatku schudla na 52 a teraz už važim 58,5 kg… takže si držim,,figuru" ![]()
@Anielkha a male sa narodilo v poriadku? a kolko si pribrala?
@Mahja tak mna hleny nastastie netrapia, len mi brusko tvrdne a nizky tlak mam… a ty si v ktorom tt?
@JaniceB no ja zazvor ani citit nemožem, a lizatka mi nepomahali…
no a to som si aj na sebe vsimla, že sa nemožem,,prežrat" ![]()
@majusiatko píše:
@Anielkha a male sa narodilo v poriadku? a kolko si pribrala?
15kg jsem pribrala.. a mala mela 3900 ![]()
Ted v druhem tehotenstvi je to horsi, to uz nabiram min, jsem 29tt a pribrala jsem tri kila.. ale ted tolik nezvracim, jen zacatek byl strasny.
No…tak ja mam nahore 18 kg:-) Ve 33 tydnu
jenze to bude tim, ze prave muzu jist jak chci a co chci:-)
@Mahja jee tak to sme na tom rovnako
a už mas aj nieco kupene do vybavicky a tak?:)