Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, rada bych znala váš názor - mám 3 děti, nejmladší 1,5 roku, manzel nadhodil, ze bychom si ještě jedno pořídili. Ale. Je mi 40. Budu rada za vaše pro a proti.
@Funnymonkey píše:
Ahoj všem, rada bych znala váš názor - mám 3 děti, nejmladší 1,5 roku, manzel nadhodil, ze bychom si ještě jedno pořídili. Ale. Je mi 40. Budu rada za vaše pro a proti.
To si musíte rozhodnout vy. Neznáme vaší situaci.
My máme 3 děti, nejmladší 15 měsíců, nejstarší skoro 6. 40 mi bude cca za rok a půl. U mě je vše úplně proti ač je všechny miluji tak fakt už NE.
Tyjo já nevím, ale jsou nějaký erupce nebo co? Ne, neměla bych dítě ve čtyřiceti a už vůbec ne čtvrtý.
ale věřím, že se tu najde spoustu sluníčkových žen, které ti napíšou, ať do toho jdeš.
Nepíšeš dost důležité informace, kolik je manželovi, jestli máte finance na to všechny uživit atd.
Ať ti tu napíše kdokoliv cokoliv, stejně je to na vás. Za mě ne, nechtěla bych mít v 55ti doma pubertaka.
@Funnymonkey píše:
Ne - je ti 40. Máš malinké dítě, budeš ráda, když se mu zvládneš plně věnovat. Nasekat si děti není umění.
Máme taky tři a nejmladší má taky rok a půl. Jsem o pár let mladší a další už za mě ne. Máme stopku, je to pro nas strop. Jako občas mi je to hrozně líto, že už nebudu mít to miminecko, na druhou stranu jsem ráda, že je starší a je s ním nějaká domluva. Starší pořád tahají něco ze školky a školy, loni Hmho to
chudáčka úplně semlelo a kolikrát jsem o něj měla strach. Teď jsem ráda, že už je větší a ty nemoci zvlada lip. A už chci mít čas i sama na sebe trochu, aspoň někdy.
Vím, jsem naivní. A i na manžela. Ale každý to má jinak. To musíš ty sama. vedet.
Tybrďo, mne je ted 41, mladšímu jsou 3 a NEEEE, jsem rada, když mužu občas „žít“ ![]()
Ale vyfasla jsem 2 puboše, takže ty 4 mame taky ![]()
Když jsme zdraví a život je pravidelny, tak je človek vlastne na vrcholu sil, a s podporujicim partnerem je domov hračka, je veselo a vřelo. Jakmile jeden vypadne, a stačí pár dnů (ja tuhle viroza 3 dny a zub 3 dny) a hned se to sype na hromadu, ten jeden je okamžite uplne zavalený, a to k tem detem mame další rodiče, já super babičku a uklízečku
okamžitě cítíme věk a těžší regeneraci ![]()
Ale jinak podporuju jakékoliv rozhodnuti ![]()
Věk je přeci jen číslo
záleží jak jsi na tom zdravotně, jaké máte zázemí atd. Za mě, proč ne? ![]()
Ne prosim te, na maturitni ples pujdes v 60
(mistni folklor jestli neznas).
Jinak to si musis rozhodnout sama, ja bych treba nechtela 4 deti ani ve 30, ja bych nechtela ani 3, ale kazdy to ma jinak. Jestli se na to citis, bez do toho.
Mam tri. Ctvrte by mi nijak nevadilo, ale ne po 40. Navic ctvrte v planu nebylo a zdravotne by mi ho spis rozmlouvali… Ale znam 2 pary, ktere to takto - 4. dite okolo 40 - maji.
Zalezi take, jak jsou deti velke, ja brzy poslu posledni dite do skoly a bude to mazec, zkoordinovat vse u prvostupnovych deti mi bere dost sil.
Zvladame dobre, vždy se vracím po cca půl roce až roce do práce. Peníze bychom na to měli. Moc s tím nepočítám, jenom, když to muž nadhodil, jsem se nad tím nehluboce zamyslela. Tak mě u vina večer napadlo podebatovat zde. Žádné těžké téma 🤗
Každopádně všem děkuji za příspěvek. I ta mě je to spis hloupost. 3. Bylo až ve 38, ale jen proto, ze hsme na něho 2 roky čekali …
Ani za zlaté prase
mám teda jen dvě děti 3,5 a 4,5, mít třetí, už to by bylo dost náročný, natož čtvrtý, ale každej je jinej. Asi obdivuji každého, kdo už má tři a víc, mě by švihlo, ale mám dost náročné děti, hlavně to starší. Hlavně bych koukala i na to, jestli jsem schopná utáhnout to všechno i sama. Jsem rozvedená, člověk nikdy není, teď se máme fajn, ale mít ještě dali dvě děti, to bych finančně sama nedala.
Zodpověz si upřímně na tyto otázky: 1. Budete to zvládat finančně?
2. Budete se mu věnovat? ( úplně miluji když někdo má 4- 5 dětí, a ty se neumí chovat protože rodiče se jim nemohou naplno věnovat )
3. Vzdáš se svého volného času? Co si budeme, dítě není jen radost, ale i starost.
Já osobně bych chtěla jednou maximálně dvě dětí, a to se ještě rozmýšlím. Je to opravdu na vás.
Jsem dítě čtyřicetileté matky a vlivem matčiny nemoci se ze mě stal poměrně brzy sirotek. Ne, ve čtyřiceti bych netěhotněla. Ten věk už také mám. Dítě mám nestandardní, v určitém směru náročnější než batole a síly mi docházejí rychleji, než třeba před deseti lety. A co se týče zdraví, tak bych řekla, že první nemoci se začínají objevovat už po třicátém sedmém roce věku. A to se o sebe snažím starat, stres minimalizovat bohužel nemohu.