2 leté dítě a těhotenství - neskutečná únava

13
17.1.23 17:10

2 leté dítě a těhotenství - neskutečná únava

Ahoj maminky.
Prosím vás, je normalni být ve třetím trimestru, až takhle unavená? Prosím o odpověď hlavně maminky, co mají víc jak jedno dítě, nebo zažívají podobný stav.
Přítel chodí do práce 5-20hod, po práci ještě řeší svoji firmu a víkendy jezdi do práce s tatínkem, co má zase svoji firmu.
Syn 2r vyžaduje pozornost, do toho domacnost, nákupy. Nezvladam absolutně chodit ven, ty jeho vzteky při výpravě. Jsem teda už ve třetím trimestru - v březnu rodim…. A jsem už totálně na pokraji sil. Furt bych spala ale nemůžu.
Ani jedna rodina nefunguje, hodně pracují také do večera a druhá rodina je z daleka a má na bedrech velké starosti.
Nevím jak si pomoct. Začala jsem brát železo, ale stolice je pak jak černé uhlí. Jsem totálně unavená, dnešní stav? Srdce mi tluče jako o závod, chce se mi zvracet, chci spát, ale nemůžu. Porad jenom kricim, ač máme jiný styl výchovy a toto do ni opravdu nepatří.
Prosím, co pomohlo vám?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37141
17.1.23 17:19

Jo já byla unavená od oplodnění, ještě než mi vyšel pozitivní test sem usinala pomalu ve stoje :D jak dem nabirala na váze a zároveň mi bylo špatně, takže sem poradne nejedla a neměla čím nabrat energii, tak to bylo jen horší. Doma dvě malé děti, no musela sem se občas proplesknout a proste fungovat no. Jinak trochu mi pomáhal pohyb na čerstvém vzduchu, vyvetrat si hlavu, probudit mozek, jak sem polehavala doma, tak to bylo jen horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
17.1.23 17:20

Tak radši bych vyloučila fyzické příčiny, ale ani se nedivím, vždyť jsi vlastně samoživitelka, to není normální, aby byl chlap jen kasička a rodina ho jinak nezajímala. Vlastně nechápu, kdy jste si ty děti upletli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
17.1.23 17:22

Potřebuješ se vyspat. Jako promiň, ale musí chlap v té práci tak být? Chápu dobře, že má svou firmu? Takže je pánem svého času. Musí být každý víkend pryč? Udělal ti dvě děti blízko sebe, nevidí jak jsi unavená? Řekla jsi mu o pomoc? Nebo děláš hrdinku? Koukej si s ním sednout a řekni mu to, co jsi napsala tady. Asi skoro každá máme muže dlouho v práci, ale pokud melu z posledního, tak to holt bude muset trochu přehodnotit. Nemám ty děti sama se sebou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
17.1.23 17:25

Já jsem taky děsně unavená, nic takového jsem nezazila. Termín mám v lednu, dceři je dva a čtvrt. Jsem unavená snad od prvního dne. V minulém těhotenství teda taky. Teď je to horší, protože bohužel i teď ve 24.tt mám nevolnosti a začala mě pálit žáha. Nikdy jsem nebyla unavená jako v těhotenství. Už se těším, až to po porodu přejde. Teď to musím vydržet. Mne teda pomáhají babicky, manžel, malá je dva dny v týdnu v dětské skupině, ale zase chodím trochu do práce a jezdím u toho dost autem. Takže si myslím, že pokud máš všechny výsledky v normě, je únava u některých žen v těhotenství normální.

• Citovat
  • Upravit
3871
17.1.23 17:32

Pomohla mi rodina a hlavně manžel. Být na to vše sama, je šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.1.23 18:13

Chápu tě. Ja byla totálně ko. Ale museka jsem fungovat. Neplánovaně jsem otěhotněla, kdyz dvojčatum bylo 11 mesicu. Takže jsem je musela tahst, rozkládat a skládat kazdy den dvojceci kocar, ktery mel pomaku 30 kg atd. Lehnout jsrm si nemohla. Jelikož každé dvojce uslo a vstalo jinak atd. Tskze te chápu. Unavou jsem sotva chodila. Ake hokt jsem musela fungovat. Večer jsem spala max 3 az 4 hodiny a to je v kuse. :nevim:
Prostě to holt člověk mzsi přežít. Ted s novorozencem to neni o nic lepší. :nevim: Bordel uz přehlížím, jinak bych si to hodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36077
17.1.23 18:15

Zapřáhla bych tatínka. Co budeš dělat až budeš mít i to druhý, vždy se z toho zbláznis. Proč jste si dělali dvě děti tak blízko sobě? Já mám teda mezi druhým a třetím ještě menší rozestup, ale manžel co přijde z prace cca 16h někdy driv tak funguje u dětí. Víkendy teda taky většinou dělá něco kolem domu, ale zase odpo prijde a věnuje se dětem.
Tvoje únava je normální. Železo ber dál, černá stolice je normální. Jestli se ti chodí špatně na velkou kvůli tomu tak ber lactulosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
17.1.23 19:23

A bude hůř. Proč sis dělala děti tak blízko sebe?

• Citovat
  • Upravit
24376
17.1.23 20:21

Je to úplně normální. To opravdu musí chlap takto dřít? Jako jo, já na tom byla v druhém těhotenství stejně. Chlap od rána do večera pryč - práce, zahrada..děti jsou o necelé dva roky. Málo jsem volala o pomoc. Chlap to sám od sebe neviděl. Rodina velký zájem o hlídání neměla a nemá. Jo donutila jsem ho mi pomoci až tři dny před porodem. To už jsem prostě nemohla. Ten třetí den jsem šla na akutní sekci - praskla mi jizva po předchozím císařském řezu. Chlap to pochopil, že mě v tom nechal samotnou. Od té doby funguje neuvěřitelně. Ale museli jsme dostat takovou lekci. Ten strach o mě a dítě byl hrozný. Teď jsem potřetí těhotná. Únava šílená :D fungovat musím. Ale manžel funguje neuvěřitelně. Hrozně mi pomáhá. Moc se změnil. Dřív to opravdu bylo jak u vás. Vždyť si takto neužije ani první dítě. Zkuste to změnit. Po porodu budeš pomoc moc potřebovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
17.1.23 20:33

Az sebou seknes niekde a decko zostane same na nejaku dobu, tak az potom si asi uvedomite kde su priority…Ked chlap takto maka, tak laskavo at zaplati jednu pani k tebe na vypomoc s cimkoli. Inak by som peniaze na ukor zdravia velice rada ozelela a vlastne tvoje dieta nezna tatu…a ano stolica je taka po zelezu normalna, mam celozivotnu anemiu, ked berem zelezo, tiez ju mam taku. Neviem ake rady chces pocut, keby existovala nejaka pilulka, aby clovek nemusel spat, to by bolo…a ty este tehotna, neriskovala by som teda, a este sa poradila s gynekologickou o tomto, ale unava v tehu je proste normalna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
17.1.23 20:54

Mám to podobný, zaplatila jsem soukromou školku na dopoledne :andel: a chrnela jsem, pak přišlo dítko domu, šlo spinkat šla jsem sním. Večer chodilo spát na 7 hod. Já šla na 8-9. Takže jsem vlastně byla vzhůru tak 5hod denně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
17.1.23 21:03

Ja mela dite starsi ve skolce a uzivala jsem si doma valeni na gauci. Pritel je v praci nejak dlouho, ne? Ani to sve prvni dite nevidi, tak by se melo neco zmenit, kdy s nim teda traci cas? Pak se nediv, ze jsi unavena, no. Ja posledni tri mesice v noci spala prerusovane 3 hodiny a jinak jsem trpela nespavpsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
17.1.23 23:50

V posledním trimestru - rodila jsem loni v březnu - mě zachraňoval společný dvouhodinový poobědový spánek se starším kouskem. Ale ven jsme chodili, čerstvý vzduch mi dělal dobře, rozhodně líp jak bordel doma.
A jako předřečnice nechápu, proč si to děláš? Když muž tolik pracuje, musíte mít peníze na výpomoc v domácnosti i s dítětem. Tvé zbytečné domnělé hrdinství stejně nikdo neocení. Takže muž se buď bude starat o dítě, domácnost a taky o tebe, nebo bude solit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí