Čtyřletá držkuje u jídla

30857
16.7.15 14:40

4 letá držkuje u jídla

Ahoj všem, dcera 4roky, vždycky jedla dobře a slušně. Posledního půl roku je to na pěst - ke všemu jídlu má hrozné řeči - to nechce, to jí nechutná, to nemá ráda. Z polívky nechce nudle, mrkev, hrášek, petržel, chce jen vodu - pak zase jinak, chce jen nudle a to ostatní ne. Nechce omáčku, jen suchou přílohu, nechce maso - příště zase chce jen maso…Chce jen kuře, jiné maso nechce. Vařím to, co normálně jí a vždycky jedla.
Strašlivě mě tu řeči vytáčí, pořád je to dokolečka, upozorňuju jí, at nejdřív ochutná, než řekne, že jí to nechutná, že to není dobré.
Bez keců sní jen pečené kuře a topinky ve vajíčku.
Zkouším i ten oběd prostě nedat, když to jíst nebude, upozorním že svačina je za 3h. Všechno odkýve a pak už za hodinu škemrá, že má hlad a kdy už bude svačina. Nepovolím a svačina je opravdu za ty 3h, tu zbouchá a u večeře už zase držkuje.
Vždycky jedla téměř všechno kromě jogurtu a sladkých jídel. Nedávám jí ani nijak výrazně moc sušenek nebo bonbonů.
Vím, že to může souviset s malou sestrou kterou má a kterou krmím, protože když bych jí nakrmila, tak by to jídlo minimálně z poloviny snědla. Ale na to prostě nemám kapacity a ani to popravdě moc dělat nechci.
Jinak hubená není, takže nejíst jí neuškodí, má 108cm a 16kg. Naštěstí neříká nic o tom že by jídlo bylo fuj nebo hnusné, to ne -ale prostě pokaždé že nechce, nechutná jí, není to dobré - dělá to všude i u babiček. Ve školce ne.
Nemáte nějakou radu jak jí zbavit těch řečí u jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
16.7.15 14:43

Dcera mi dělá to samé, taky nepovolím, jako bonus nedostane ani žádnou sladkost. Maso jí ale nenutím, beru to jako období, nechám jí většinou jídlo na talíři a sní ho třeba o něco později a klidně studené, to už je na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
16.7.15 14:48

Vydrzela bych do dalsi kontroly a tam se domluvila na zadance ma Orl, vetsinou byva zvetsena nosni mandle, ktera prave meni ty tlakove pomery ve stredousi…tam ti to dosetri, promeri a domluvi se na dalsim postupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
16.7.15 14:48

Je pardon, skocilo me to do jine diskuze :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5002
16.7.15 14:49

Jakoby se psalo o té naší cácorce, máme doma to samé v bleděmodrém provedení, i ty naměřené parametry včetně věku odpovídají. Ona ta naše občas ale držkuje celý den a u všeho, nejenom u jídla. Všude jí najednou něco vadí. Držím vám palec, ať to přežijete. Ta protivnost je snad jenom vývojová. Důsledností ještě nikdo nic nezkazil, a myslím, že k ní přistupujete naprosto férově. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2489
16.7.15 14:50

No, tak to znám velice dobře :mrgreen: :lol: Dcera 4,5 roků „némlichtosamé“ :P :mrgreen: Zabít je nemůžeme :pocitac:, krmit taky nechci :poblion:, tak holt vydržet, sebrat a nenechat se přemluvit. Nejvíc mne vytáčí, že mi řekne, že nikdy nejedla palačinky, tak proč jí je dávám, když to přece vím :pocitac: :zed: :pocitac: a to i s ostatním jídlem.
Ptala jsem se, proč ve školce jí téměř vše a doma skoro nic… Její odpověď mne dostala… „Mami, pochop, to nemůžeš srovnávat, jídlo ve školce je přece něco úplně jinýho, než doma“ :evil: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
16.7.15 14:51

Starší syn toto také zkoušel a ještě to vylepšil, že když jsem mu to jídlo chtěla sebrat, když to nechce, tak spustil zas scénu, že to chce, byl u toho schopný sedět hodinu, aniž by to jedl, pak někdy snědl, někdy ne, nic jiného nedostal. Krmení také fungovalo, že to byl schopný sníst pak vše. Přiznám se, že já (nebo manžel) většinou podlehla a nakrmila ho, protože pro mě v tu chvíli byl větší benefit to, aby snědl „normální“ jídlo. Je fakt, že on byl odjakživa rád krmen a ještě teď, v 5 letech, se s gustem nechá nakrmit. Ani mu to nikdy nepřišlo trapné, že jeho mladší bráška jí od nějakých 14 měsíců sám :mrgreen:. Ale pro útěchu, to nejhorší období vzteků u jídla už přešlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26457
16.7.15 14:51

Toleruju jedno jídlo, které dítěti nechutná - to se stává, já taky některá jídla nesnáším. Ale pokud vím, že ono jídlo bývalo konzumováno bez potíží, tak smůla. Nechceš jíst, nejez, ale až do dalšího jídla nic nedostaneš. Držkuješ u stolu? Odchod, nejíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
16.7.15 14:53
@lucije28 píše:
No, tak to znám velice dobře :mrgreen: :lol: Dcera 4,5 roků „némlichtosamé“ :P :mrgreen: Zabít je nemůžeme :pocitac:, krmit taky nechci :poblion:, tak holt vydržet, sebrat a nenechat se přemluvit. Nejvíc mne vytáčí, že mi řekne, že nikdy nejedla palačinky, tak proč jí je dávám, když to přece vím :pocitac: :zed: :pocitac: a to i s ostatním jídlem.
Ptala jsem se, proč ve školce jí téměř vše a doma skoro nic… Její odpověď mne dostala… „Mami, pochop, to nemůžeš srovnávat, jídlo ve školce je přece něco úplně jinýho, než doma“ :evil: :twisted:
:mrgreen: slušná hláška - jako řečí „proč mi to dáváš, když víš, že to nejím“, toho jsem se ještě nedočkala alespoň že tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
16.7.15 14:54
@neumisa píše:
Toleruju jedno jídlo, které dítěti nechutná - to se stává, já taky některá jídla nesnáším. Ale pokud vím, že ono jídlo bývalo konzumováno bez potíží, tak smůla. Nechceš jíst, nejez, ale až do dalšího jídla nic nedostaneš. Držkuješ u stolu? Odchod, nejíš.

taky nenutím jíst, co vím, že nejí. No jo, ale tohle u nás nezabírá - už x-krát proběhlo a poučení z toho žádné, u dalšího jídla zase kecy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2489
16.7.15 14:56
@acimedaca píše: :mrgreen: slušná hláška - jako řečí „proč mi to dáváš, když víš, že to nejím“, toho jsem se ještě nedočkala alespoň že tak

Víš jak, ale ona ty palačinky jedla, to mne vytáčí úplně snad nejvíc :mrgreen: :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2157
16.7.15 14:56

To je jako ta nase pres kopirak, ale ona nejadla nikdy moc dobre obedy, pokud to neni vylozene jeji oblibene jidlo. Pokud ji budu krmit sni to, ale uz je to pod tlakem. Prijde mi, ze tyto kecy si prinesla ze wkolky a zkousi jestli to bude fungovat doma. Chce to vydrzet a nepovolit. Nekdy to delam tak, ze to dostane znova po odpocivani, at si nemysli, ze z toho vyklouzla. :cert: A samo se to i odrazi na maplscich- nemas misto na jidlo tak ani na bonbony. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
16.7.15 14:57
@lucije28 píše:
Víš jak, ale ona ty palačinky jedla, to mne vytáčí úplně snad nejvíc :mrgreen: :lol: :D

jasný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26457
16.7.15 14:58
@acimedaca píše:
taky nenutím jíst, co vím, že nejí. No jo, ale tohle u nás nezabírá - už x-krát proběhlo a poučení z toho žádné, u dalšího jídla zase kecy

já jsem nepoučovala - jednou jsem upozornila, pak jsem sebrala talíř a dítě švihalo do pokojíku. Po několika takových pokusech mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
16.7.15 14:58
@Delko píše:
To je jako ta nase pres kopirak, ale ona nejadla nikdy moc dobre obedy, pokud to neni vylozene jeji oblibene jidlo. Pokud ji budu krmit sni to, ale uz je to pod tlakem. Prijde mi, ze tyto kecy si prinesla ze wkolky a zkousi jestli to bude fungovat doma. Chce to vydrzet a nepovolit. Nekdy to delam tak, ze to dostane znova po odpocivani, at si nemysli, ze z toho vyklouzla. :cert: A samo se to i odrazi na maplscich- nemas misto na jidlo tak ani na bonbony. :mrgreen:

u nás naštěstí bonbony nijak extra nejedou, takže takhle vydíračka by stejně moc nezabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí