Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám po 3 porodech klasicky bez komplikací teď mne čeká 4 ale je mi 39let a u lékařů všude slýchávám že to bude bez problému ale mám obavy jestli to bude opět přirozeně nebo jestli to při vyšším věku automaticky rodí císařem máte někdo zkušenosti předem děkuji
Kolegyně (42), 3tí dítě rodila teď v lednu a normálně. Myslím, že vyloženě věk nebude indikací k CS
Moje máma má 6 dětí, poslední rodila ve 42 letech, všechny přirozeně ![]()
Vubec nemej strach, to pujde jak po masle! ja rodila ve 36 letech ctvrte dite hodinu a pul a pate ve 38 letech bylo behem 3/4 hodinky po vsem -to byl teda trochu sok. nervni bylo jen to, ze jsem posledni 3 deti 14 dni prenasela a myslela, ze uz fakt neodrodim…
@hadjan neboj se, bude to v pohodě… ve čtyřiceti jsem porodila své čtvrté dítě… na císaře mě nehnali ani kvůli věku… takže pokud bude vše v pořádku, tak určitě porodíš přirozeně a myslím, že to zvládneš levou zadní ![]()
Já tedy rodila druhé, bylo mi 36 a naprosto pohodový rychlý normální porod.
@hadjan Ahojik,pokud jsi zdravá 4to rodička bez komplikací tak si myslím, že normální porod je mnohem lepší. Přeji Ti pokojný závěr, hladký porod, klidné miminko a brzký návrat k rodině
.
Mám za s sebou 4tý porod v 38letech, CS pro preeklampsii a velikost syna.(Neplánuju další těhu, ale to vzpamatovávání se po CS už nikdy nechci zažít).
Měla jsem 4. porod v jednačtyřiceti, ůplně bez problému, dítě 4 kila, bylo to za chvilku a ani mě nestříhli…Ty tři předtím taky ok a snadné.