4týdenní mimi spí na bříšku

2667
1.2.12 20:32

4. týdenní mimi spí na bříšku

Mám dotaz. Můj 4 týdenní syn spí nejraději na břiše. Jakmile ho dám na bok, hned se vzbudí. Na zádech spí jedině v kočárku. Můžu ho takto nechat spát? Vydrží i 4 hodiny v kuse.Mám samozřejmě strach, ale mám zapnutý monitor.
Máte to někdo stejně, nebo ho mám přeci jen otáčet?
Děkuju za reakce,ať budou jakékoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
1.2.12 20:36

můj syn tak od narození do konce šestinedělí spal taky,oni ty malinký mimča jsou zmnrzlý a na bříšku jim je teplíčko tak proto…je to naprosto normální, chce to jen ten monitor. i já jsem pak v klidu spala nebo cokoli dělala, aniž bych nad ním stála se zrcátkem jako to dělaly naše mámy :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.2.12 20:37

mně malá ze začátku taky spala jenom na bříšku, zapínala jsem monitor a nechala ji. Časem pak začala spát na zádech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673

Nechávala jsem malou jen přes den,chodila jsem na ni pořád koukat.Taky tak spala nejradši.Na noc jsem ji pevně zavinovala a byla spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar

pokud mu to tak vyhovuje a ty mas zapnuty monitor dechu s neblinkacim ditkem, tak bych si to s kapkou nervu asi riskla. Pokud se jinak nevyspi, tak si to rozhodl sam… Max. jsme jeste delali to, ze jsme ho zapreli na tom boku polstarema v takove mezipozici.

Tak je problem v tom, ze mimca si nedokazou poradit s tim, kdyby zacali zvracet a meli v tom oblicej, mohl by si toho loknout a bylo by zle. Ale jak rikam, neblinkaci s monitorem, proc ne… 8)

• Citovat
  • Upravit
857
1.2.12 20:42

No já monitor dechu neměla a malý si taky neustále vyžadoval spát na bříšku. Já se natolik bála,že to nezkousla a neustále dávala na bok..podkládala jsem ho zezadu plínečkou srolovanou do válečku a musím říct,že to vydrželo a dnes mi usíná jedině na boku. Ale já ho zase dávala na bok pernamentně od narození. Milovala jsme když přijela tchýně a rvala mi ho na bříško i v kočárku..holky já neustále kontrolovala jestli dýchá :mrgreen: mám z této polohy hrozný strach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
1.2.12 20:43

Děkuju, já ho taky právě nejprve zavinovala a opírala o šprušle aby byl na boku.
Neříkám, že je to neblinkací mimi, určitě si ublinkne každé,ale nic extrémního.
Nervy samozřejmě mám, také ho chodím často kontrlovat,ale tojsem chodila i toho prvního, který spal na boku bez monitoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
1.2.12 20:49

Malý spal jen na boku nebo břiše, zavinovačku nesnášel. Dost ublinkával (z toho jsem měla strach) ale prostě nechtěl spát jinak. Měla jsem monitor, takže jsem byla klidnější. Hlavně bylo důležité boky střídat (kvůli tvaru hlavičky). Takže u nás bez monitoru ani ránu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
1.2.12 21:03

Dcera spí na bříšku cca od 1 měsíce (do té doby na boku v zavinovačce)…jinak spát prostě neumí a to doteď…vždycky jsme měli zapnutý monitor, bez něj bych se bála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.2.12 21:13

Syn spal na břiše prakticky od narození a nikdy jsem ho na záda nebo bok prostě neukecala. Pořád řval, řval, jakmile jsem ho dala na břicho, tak usnul. Nejdřív jsem z toho měla fakt vítr, i dětská říkala, že dávat na bříško na dvě-tři minutky a JEN pod dozorem. Ale on prostě jinak spát nechtěl. Monitor to jistil. Později i v kočáře chtěl být na břiše…bylo léto, on pásl koníčky a přitom koukal skrz síťku dopředu kam jedeme :lol: Na podzim a v zimě, když měl utrum, prořval vždycky celou cestu :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
1.2.12 21:56

přesně jak píší holky,pokud máte monitor tak se toho nebojte,já jako malá jinak nespala a jsem zdravá a spokojená:-))a těch dětí je hodně nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
1.2.12 22:03

ahojky

no s tim spanim na brise po kazdy rikaji neco jinyho ja rodila v cr dvakrat a jednou to bylo pravidelne koupat ve stejny cas a spat jen na boku a po druhy to bylo koupat ne kazdy den a jeste po kazdy v jinou dobu a spat na brise no proste oni sami nevi … jinak moje deti spi zasadne na brisku a mam senzor a teda muzu rict ze bych mela senzor i kdyby spaly na boku nebo na zadech … protoze stat se to muze v kazdy poloze …a hlavne ted ten muj nejmladsi spi na brisku asi od ctvrtyho dne co mu uupadl pupicek :palec: a nedky spi v noci i 8 hodin v kuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
1.2.12 23:29

me detska rikala, ze nechape tu hororovou manii co se ted deje kolem spani na brise, ze nase generace tak spala porad a ze zadna spojitost s nahlym umrtim kojencu nebyla vysledovana :nevim:
kamaradka v nemocnici rikala, ze oni tak davaji miminka spinkat, ale ze maminkam maji „prikazano“ rikat, ze davat spinkat na bok......no a spinkani na boku, je zase nevhodna poloha kvuli kyclim :nevim:

az budou nase miminka dospeli a budou mit svoje deti, bude to zase jinak, cert se v tom vyznej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.2.12 05:26

Když je na chůvičce, tak bych se nebála. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danus18
2.2.12 08:23

Můj syn spí cca od prvního měsíce do teď (10 měsíců) na břiše. Jinak neusne. Občas v kočárku na zádech, ale když přestanu vozit, probudí se. Monitor dechu nemám. Z polohy na břiše strach nemám. plně souhlasím s maminkou (pandicka). Je to přesně tak. Dřív bylo normální spát na břiše. Tato teorie se už změnila několikrát za těch pár let. To samé je s kravským mlíkem. Teď je vhodné ho podávat až od 12 měsíců. Dříve se podávalo normálně dříve.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510