4 vaječné těstoviny pro 11,5měsíčního

eevcca
25.2.13 12:02

4 vaječné těstoviny pro 11,5 měsíčního

Ahoj, mamka mi přinesla pro prcka 4 vaječné těstiviny (tarhonya) jsou to právě malinké kostečky těstovin, chtěla mi ušetřit práci s mačkáním. Může už skoro roční dítě takové těstoviny? Na obalu je napsané, že obsahují alergeny gluten a 20% čerstvých slepičích vajec. Naši mi furt nadávají, že všechno moc řeším, moje mudr je zase proti uuuplně všemu, ta by dala lepek až od 2 let, proto se ptám vás…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101618
25.2.13 12:06

Roční dítě už může jíst defacto všechno, samozřejmě nebudu mu dávat něco slaného, s glutámátem, nebo ostrého… A lepek se má naopak podle nejnovějších studií začít dávat ideálně někdy mezi 4 - 6 měsícem, tedy je dost možné, že za rok budou zas jiné studie, takže já souhlasím v vašima, moc to neřešit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.2.13 12:08

Vajecne testoviny nedavam, mam i domaci nudle jen se zloutkem bez bilku :kytka: testoviny pouzivam jen panzani ze semolinove mouky, nic vic v tom neni, vajecne testoviny nepouzivam ani pro sebe. Malymu ted bude 11mes.

Na reci se vykasli, je to tvoje dite :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
25.2.13 12:22

@eevcca malý neměl ještě piškot nebo obilnou (ovesnou kaši nebo z krupice)? Jak píše jani doporučení se mění nejnovější jsou tato http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/ Já se řídila tak nějak vlastní hlavou, necpala mu vše, ale taky nebránila. Lepek měl na 5M (na příkrmech od 4M, UM mu nestačilo, byl velký), vajíčko na 6M, na 7M jogurt, na 8M rybu a i celé vajíčko. Po ničem reakci neměl, takže v těstovinách problém nevidím. Já tedy upřednostňuju z tvrdé pšenice nebo pohankouvé, bílé mouce se snažím vyhýbat (i když jí taky dostává, ale ne moc).

Příspěvek upraven 25.02.13 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
25.2.13 12:25

@jowana Všechno měl… mě jde jen o ten alergen tam je, ne o mouku.

• Citovat
  • Upravit
9578
25.2.13 12:34

@eevcca gluten je lepek - tedy už ho měl, tak bych neřešila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.2.13 12:36

A v rodině nějak trpíte alergiemi? Vejce ani lepek nemá ve stravě? Já bych dala v klidu a klidně i mladšímu, pokud nemá s ostatní stravou problémy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
25.2.13 13:35

@hofka Moje segra ma bezlepkovou dietu, je alergická na lepek.

• Citovat
  • Upravit
eevcca
25.2.13 13:36

@jowana Aha, to jsem nevěděla že je to lepek.

• Citovat
  • Upravit
101618
25.2.13 14:32

@jowana Ten odkaz je zajímavé čtení, jestli to tak trochu není odpověď na otázku, proč je teď tolik alergií :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.2.13 14:45
@j.a.n.i1 píše:
@jowana Ten odkaz je zajímavé čtení, jestli to tak trochu není odpověď na otázku, proč je teď tolik alergií :think:

Je fakt, že doba se teď zase převrací. Co se miminům nedávalo do x měsíců/let věku, teď se cpe co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
25.2.13 14:57

@j.a.n.i1 jojo, on člověk když se začte, tak zjistí různé věci. Ať už jde o jídlo, nebo očkování či jiná doporučení, že není vše tak, jak nám řikají. Já se snažím to „nehrotit“ samozřejmě, že člověk je na pochybách, co je správné, ale vidím, že manžel je uplně v pořádku a to už měl na měsíci š´távu z pomeranče a mléko zahuštěné krupičkou (netvrdím, že to bylo správné), ale zase dnes resp. před cca 5ti lety to byl uplný opak, takže každá doba doporučí něco jiného. Já to zařazuju postupně, ani uplně brzo, ale ani nechci uplně dlouho, tak zkouším. Zatím mu sedlo vše a žádné problémy nemá (doufám, že mu to vydrží). A to jaká je dnešní situace je hrozné, každé druhé dítě má astma, alergie, ekzémy, autoimunitní očkování, kdo ví čím to je :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
25.2.13 15:15

@jowana Tak to já jsem tedy v měsíci šťávu z pomeranče neměla, ale někdy po 3 měsících zeleninovou polívku jo a v půl roce jsem ujídala mámě z talíře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí