Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
obracím se na Vás o radu. Máte některá doma 4-kolku - sporťák/golfky s ruční brzdou a nejlépe nějaký lehký, jednoduše složitelný s cenou do 5000,– (max 7000).
Nebo nevíte jestli se na normální golfky dá přidělat ruční brzda?
Díky moc za informace.
Ahojky to bohužel neznám,myslela jsem že to se přestalo vyrábět před 30 lety,ale zajímalo by mě na co je ta ruční brzda dobrá?Díky a mrknu na net když něco najdu hodim odkaz
Ahoj, to proč chci ruční brzdu je z toho důvodu, že při sjezdu do sklepa mám problém kočárek udržet (ja jdu pod kočárkem). Mám 110kg a klasický kočárek. Bohužel i přes mou váhu se mi teď stalo, že když jsem sjížděla dolů, tak mě kočárek vysloveně přetlačil a odhodil…kočárek pak sjel a vyvrátil se na boudičku /malému se nic nestalo, ale bylo to tak tak - sjel hlavičkou v kočárku tak, že s ni přes tenké polstrování skoro narazil na beton/ bohužel ta klasická spodní brzdy je v takovémto případě nepoužitelná…
Co jsem bohužel zatím našla jsou buď trojkolky s ruční brzdou - ale s těma po tom sjezdu už vůbec nesjedu a navíc jsou těžké. A nebo 4kolky, které jsou v 3-kombinaci a cena se pohybuje od 16tis výš.
Vzhledem k tomu, že malý má necelých 6 měsíců, tak ještě budu muset ty schody s ním sjíždět tak půl roku až rok než bude capkat sám.
Ještě že se nic nestalo
![]()
Koukala jsem že opravdu žádné takové už asi nejsou a tak mě napadlo co to nechat udělat?
Prodávaj takové brzdy http://www.tym.automm.cz/?… a třeba v nějakém krámu s kolama by někdo takovou věc zvládnul ![]()
A já také takovej sjezd sjíždím u mami a mám 48kg a malej 10 a kočárek také tak 10 a udržím to ale je lepší sjíždět opačně to je normálně klasicky nejdřív kočárek a až pak ty.Dá to sice fušku ale kočár máš pod kontrolou a nesjede na tebe ![]()
už se to přihlásilo
![]()
a ještě mě napadl mimibazar kdyby ti nevadil už ojetej tak tam se vybrat dá,ale spíše zase tříkolky ale já mám tříkolku a nevyměnila bych za nic
tady čtyřkolka
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
tříkolka
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ahojky Kamčo,
díky za tip…s tím přimontováním brzdy to zkusím nějak pozjišťovat.
Jinak co se týče trojkolky, a opravdu s tim nemáš problém? Jakou máš? Je fakt, že trojkolky maj tu výhodu, že tam dělají velké kolečka.
Ale vzhledem k tomu, že mám hrozně často zablokované záda (i tehdy, když jsem sjížděla do toho sklepa), tak mě trochu odrazuje, že bych na sjezdech musela ten kočárek naklopit na sebe…přijde mi to, že takhle bych snad na 100% na ten kočár spadla. Navíc když bych jezdila po zadních, tak ta ruční brzda nemá smysl (je na přední) takže bych se aspoň dostala do reálných požadavků na kočár.
Případně nestává se ti, že by ti dítko strkalo nohy do toho předního kola nebo, že by se mu blbě nastupovalo?
Jinak z druhé ruky mi nevadí…ten Hermes je nádherný…bohužel, po včerejším rozhovoru mi manžel rozpočet skrouhl na 3-4tis. takže se obávám, že tu moje veškeré naděje skončili a nakonec koupím chicca Multiwaye a bude.
Ahoj.
Mám quni buzz 2007 a pak mám golfky bugster.Obojí sice patří mezi drahé ale vyplatilo se to
.problém opravdu nemám.Dá se snadno obojí ovládat jednou rukou a dítě samozřejmě do kola nedosáhne,to tak jedině za 5 let
![]()
S tím sjezdem klasicky to skus,ale nejdřív někoho popros a zkus to bez mimča uvidíš že to zvládneš.Já takle sjíždím i do podchodu kde je třeba tak 50 schodu a uplně v pohodě ![]()
Ahoj Jamap, já mám 3kolku a sjíždím a i vyjíždím 2× denně 28 schodů. Díky velkým kolečkům je to pohoda a díky 3kole je to o něco lehčí než 4kola. Mám Bebe confort - je trochu dražší. Kamarádka má Icoo 4 kolku a tu jsme museli vynést, když přišla na návštěvu. Těžkej kočár a kolečka menší průměr, takže se ty schody nedaly vyjet a při sjíždění kočár hrozně drncal.
jamap, já mám třeba 3kolku s brzdou na zadní kola. při sjezdech - u obchodu máme schody s kolejnicema, docela dlouhý… - brzdím ručkou. jdu za kočárem.
quinny speedi ![]()