Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím o radu, zda někdo máte sporťák nebo golfky, na jejichž konstrukci by si případně mohlo na chvilku na svezení stoupnout starší dítko. Zatím jezdíme s hlubokým kočárkem a baby skejtem, ale až přejdeme na sporťáček, budu malého taky potřebovat občas popovézt.
Párkrát jsem to u maminek venku viděla, ale nikdy jsem nezjistila značku kočárku. Prosím proto o vaše zkušenosti. Děkuji.
Skate se dá přece připojit i ke sporťáku, ne? Já takhle staršího taky vozívala.
Ahojky,
zrovna předevčírem jsem to viděla u kamarádky - má
golfky Inglesina Zippy a popovážela na nich 3,5 letého chlapečka. Je tam „jakoby“ takový „stupátko z umělý hmoty“ - není to stupátko pochopitelně - je to konstrukce golfek a rozhodně není dělaná na vožení dalšího dítěte, ale prej ho občas takhle popoveze a kočárek drží, jen musí hodně držet ty rukojeti, jinak by se ty golfky převážely. Snad jsem to napsala dobře.
Peg Perego Pliko má vzadu opravdu takové jakoby stupátko, Zippy už menší, ale i tak - ani jedno neslouží k tomu, aby na něm stálo druhé dítko. Je to spíš pro lepší najíždění na obrubník. Vvětšina golfek (Zippy určitě) má nosnost 15kg a to se dá dodržet dost těžko, nebo jen když jsou obě děti hodně malé.
Každopádně taky doporučuji skate, jde v pohodě i ke golfkám, jen je třeba najít typ se správným uchycením.
M.
Meduza píše:
Peg Perego Pliko má vzadu opravdu takové jakoby stupátko, Zippy už menší, ale i tak - ani jedno neslouží k tomu, aby na něm stálo druhé dítko. Je to spíš pro lepší najíždění na obrubník. Vvětšina golfek (Zippy určitě) má nosnost 15kg a to se dá dodržet dost těžko, nebo jen když jsou obě děti hodně malé.
Každopádně taky doporučuji skate, jde v pohodě i ke golfkám, jen je třeba najít typ se správným uchycením.M.
Nene, Peg Perego Pliko P3 ma to stupatko vylozene pro druhy dite, uveze tusim 20kg. Mame a stale uzivame
Oproti tomu u Inglesiny Zippy slouzi jenom pro prislapnuti pri vjizdeni na chodnik, urcite neni urceny pro stani ditete.
Aha,
tak vida, měla jsem za to, že to mají nastejno. Já jsem měla Zippy a kamarádka PP Pliko a přišlo mi to stejný, i když je fakt, že ona tam právě druhé dítko vozila. Kočárek ale podle toho pak vypadal a byl šíleně rozvrzanej, špatně zatáčel a tak, tak jsem to přisuzovala přetížení.
Jestli je ale PP do 20kg, tak by to měl zvládnout.
M.
Doplňuji: Tady jsem našla nějaké info, o stupátku je tam skutečně řeč, ale nosnost jen do 15kg!
http://www.babydracek.com/…lassico-2009
No ja to pochopila tak, ze to stupatko je do 20kg (ale mozna i min), uz si to nepamatuju. Kazdopadne vozim holku asi 13kg a obcas kluka cca18kg zaroven a kocarek zvlada i nakup v kosiku k tomu. Jezdime tak uz rok (vaha teda roste
) a rozvrzany neni. Takze nosnost bude mit vetsi nez Zippky, ty jsem mela predtim. Ty PP jsou robustnejsi. Mozna by to slo vyhledat nekde na netu, v shopech to uvedeny nemaji, jen, ze je to pro sourozence.
Nosnost sedacky je do 15kg, jako u vetsiny golfek, kdyz jsem je kupovala, rekli mi, ze stupatko je pocitany zvlast…takze plus tech x kg co si nepamatuju ![]()
Peg Pérego Centro je sportovní kočárek a když mladší sedí, starší se v pohodě veze v zadu na stupátku. Mám ho a docela to využíváme, jinak to mají určitě i Plika. Centro ale už není v nabídkách jako nové
už ho nevyrábí ..
Lasicka píše:
Skate se dá přece připojit i ke sporťáku, ne? Já takhle staršího taky vozívala.
K našemu ne.
Proto hledám nový a takový, aby to šlo bez skatu.
Holky, díky za doporučení. Ten PP je hádám drahý jak prase.
Těším se na další tipy.
Nový PP Centro s nánožníkem a pláštěnkou cca 6 500,–, bazarový kolem 4 tis, Plika jsou dražší, ale dají se pohodově sehnat i bazarová… ![]()