Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, školka, kde se synovi moc líbí, nabízí možnost poslat na přelomu února a března děti do školky v přírodě na týden. Pojede velká část třídy, většinou starších děti, s nimiž si syn rozumí. Chce jet, a asi ví, co ho tam čeká. Byly mu před nedávnem 4 roky. Cena je velice rozumná. Pro úplnost ještě dodám, že je zvyklý být beze mě (ale u známých lidí) a je velice sociální. Pustili byste ho tam? Jaké jsou Vaše zkušenosti z podobných akcí u stejně starých dětí? Původně jsme myslela, že něco takového začnu praktikovat až od 1. třídy.
Díky moc za názory. ![]()
Příspěvek upraven 23.01.14 v 23:48
U ctyrletaka bych do toho nesla
Neco jineho je tyden u babicky a tohle. No ale ty ho znas nejlip, vis jaky je, co jak zvlada.
Záleží jak daleko od domova by jeli. Abych v případě potřeby pro něj mohla bezproblémů zajet. Ale asi bych pustila, když se mu tam chce.
Záleží jak je na tom tvůj syn. U nás ve školce se taky jezdilo - jezdily děti 4 i 5leté. Moje děti jely v 5letech. Starší dítko mělo jet ve 4 letech, ale onemocnělo, mladší by to ve 4 letech nedalo.
U nas ve skolce se to ted taky zavedlo.ale jen pro predskolaky,4lete deti jsou na to jeste male.je fakt ze u babicky je to o necem jinem..
Taky jsem to kdysi odmítala, pak mi učitelka ve školce řekla, že to v pohodě zvládne. Přijel nadšenej, spokojenej, mnohem lépe začleněný v kolektivu, s velkým kamarádem. Moje kamarádka, která je taková víc od rány a u dětí všechno neřeší, mi řekla, že kdyby něco, za hodinu jsme u něho a odvezeme si ho domů. A měla pravdu. Byly mu rovné 4 roky a letos na podzim ve 4 a půl jel znovu. Strašně se na to těsil. Třída se na to připravovala několik týdnů dopředu, jeli jako námořníci. Ony ty učitelky s nimi provádějí takový blbiny, že ani při odjezdu u nikoho nepadla ani slza ( vyjma maminek).
Dcera jezdila na školku v přírodě už od 4 let a byla nadšená. a jedou přece po čechách, takže kdyby byly problémy, tak si pro syna zajedeš.
Syn jezdil taky od 4 let a taky byl nadšený. Tak nějak „povyrostl“ ![]()
Náš pojede na školku v přírodě v červnu )pokud se přihlásí dost dětí) a bude mu necelých 2a3/4 roku. Jedou asi jen 5 km, takže budeme furt nastartovaní. Ať to zkusí.
Příspěvek upraven 30.07.14 v 14:25
@Chawa to je individuální, dcerka byla, ale bylo to jen na tři dny, uplně nejlepčejší školka co jsem kdy viděla, učitelky maminky, no bomba
teď budou malému 4 roky a jeho bych nepustila, každé děcko je jiné, povahově. Rozhodnout se musíš sama ![]()
@Chawa Záleží na povaze dítěte. Můj čtyřletý syn tehdy na školku v přírodě jel. Byl úplně v pohodě a brečela jsem jenom já. Obzvlášť, když jsem volala po večerech kamarádce učitelce, která mi vždycky líčila, jaký je prcek pohodář a na mě si ani nevzpomene
.
Dceři je šest, teď jede prvně na týden na hory se školou a sice se fakt těší, ale mám z toho docela hrůzu ![]()
@Chawa Ptala ses učitelek ve školce, jak to hodnotí? My měli možnost dát do školky v přírodě už od nejmenších. Nechtěla jsem malou ošidit, ale na druhou stranu jsem si říkala, že je malá, tak jsem se zeptala učitelek, jestli by to malé doporučily a nebo ne. A ty mi řekly, že jen kdyby jela s nějakou kamarádkou, ale i tak že by radši počkali. Tak jsem jí nepřihlásila. A to je malá taky sociálně zdatná. Ale bez nás nikde ještě nebyla (babičku nepočítám), tak jsem jim nechtěla přidělávat starosti a malou stresovat.
Syn jezdil od 4 let s MŠ na školku v přírodě, jezdili na podzim a pak v zimě a byl vždy spokojený, většinou se dětem domů ani nechtělo
Ve školce byl spokojený, p. učitelky a ředitelka báječné. Neměli ani problém s tím, že v té době jako astmatik a alergik bral léky a měl dietni omezení.
Pokud je spokojený ve školce, nemá problém bez maminky vydržet déle, má tam kamarády a s učitelkama vycházíš, pustila bych ho, určitě si ten týden užije ![]()
Já bych kluka nedala, jelikož by nechtěl jet ani za zlaté prase ![]()