4leté dítě, kolik váží?

jjelena
21.5.10 08:41

4leté dítě, kolik váží?

Ahoj holky, naše starší dcera byla vždycky drobnější jak do výšky, tak do váhy. V poslední době se hodně vytáhla azesílila, což jsem samozřejmě ráda, ale šokovalo mě, že když jsem jí včera vážila, měla 18,2kg jen v tričku a mě to přijde hrozně moc. Rozhodně není nijak tlustá. Měla bych to řešit s dr? K tý jdeme až na 5letou prohlídku a zatím nikdy nic neříkala.

Zajímalo by mě, kolk váží vaše děti, hlavně holčičky kolem toho 4. roku. Ještě dodám, že má cca 106cm.
Děkuju vám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
93
21.5.10 08:54

Ahoj,

budu to brat ciste teoreticky. Dcera ma take 4 roky (o mesic mladsi nez tvoje), vazi skoro 15 kg a je klasifikovana jako velmi hubena a ve skolce je nejlehci i kdyz jsou tam i o rok mladsi deti. 106 cm ma take. Takze mi 18 kg prijde jeste OK. Pokud nema nejak faldiky, tak bych to neresila a byla v klidu, pripadne bych zkusila zdravejsi stravu.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11346
21.5.10 08:55

Syn má 116 cm a 17,5 kg. Je vyloženě vyzáblý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
21.5.10 09:12

Ahoj,
pokud není baculka s faldíkama, tak to neřeš! To se ti stejně vytáhne. Některé děti rostou skokově. Nejdřív nabírají „do šířky“ a pak hupsnou do délky.
My jsme malí máme 110 a 18kg- ale 6let! Velikostně zapadáme mezi 4leté děti.
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.5.10 09:13

Holky díky, no vyzáblá už není a tlustá taky ne, jen já mám od dětství problémy s váhou, tak proto mě to děsí. Ještě doplním, že měla v 18m 1Okg a ve 3 letech 15, tak se mi zdálo, jestli nepřibvrala najednou nějak moc rychle. Ale předtím se mi nelíbilo, že je hubená a nepřibírá, ted zase že přibírá moc… asi nevím, co chci, ale děkuju moc za uklidnění.

Ted jsem jukla ještě do tabulek a vypadá to na 75. percentil, tak to snad ještě ení žádná tragédie :roll:

Příspěvek upraven 21.05.10 v 09:17

• Citovat
  • Upravit
21.5.10 09:15

Tak můj syn má 4,5 a váží asi 21kg a měří asi nějakých 115cm a nemá jediný faldík, dr vždy říká že je v normě. Narodil se 4,36kg ale i jako mimčo se z toho hned nějak vytáhnul. Je pravda že mu hlídám stravu, necpe se sladkým, má pravidelnou stravu 5× denně ale popravdě nechápu pokud své dítě stravujete normálně proč řešit v takovém věku jestli je 18kg moc a jestli není „tlustá“ pak se můžeme divit že tu holčičky drží diety už v 10ti letech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10766
21.5.10 09:18

Ahojky,
syn má 108 cm a 17 kg. V roce měl 13 kg, takže nepřibírá už moc, ale dr to neřeší. Je akorát hubenější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.5.10 09:19

Angelino, jéžiš to mě vůbec nenapadlo jí nasadit dietu, jen se ptám, jak sjou na tom jiný děti. Jak jsem psala v druhým příspěvku, zdá se mi, že jen přibrala strašně rycle proti tomu jak přibírala doted. Dietu at si drží, až bude dospělá a bude mít potřebu být anorektička. Faldíky nemá ani není tlustá a konečně začíná být zaoblená a nemá trčící kosti.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
21.5.10 09:23

No ještě dodám, že ve školce se konečně pořádně rozjedla, tak to bude asi tím, do tý doby snědla třeba jen 3 lžičky jídla. Jí pravidelně ted už i doma a myslím, že zdravě. Sladkosti jí dáváme spíš jen za odměnu a ne celý pytel bonbonu. Takže to už neřeším a nebudu se užírat.

Ale nechci, aby to vyznělo, že já jí považuju za tlustou, to vůbec né, tlustá není,a ni ty faldíky nemá. Jen já vím, jaký to je se celý život potýkat s váhou, tak proto bych byla ráda, kdyby se jí to vyhnulo. :-D

• Citovat
  • Upravit
3432
21.5.10 09:24

Tak naše Miška měla ve 4 letech 110 cm a 19 kg, takže přibližně stejně jako tvoje holčička, jen je vyšší. Není to žádné tintítko, ale ani tlustá není, má pevnější kostru, pak má hodně husté a těžké vlasy, tak si říkám, že i ty můžou tak půl kila udělat, hihi. :lol:
Já jsem byla taky do nějakých 10ti let spíš baculatější a ve 14ti skončila s podezřením na ment. anorexii v nemocnici, kdy jsem měla při výšce 175 cm jen 47kg, protože jsem se během roku strašně vytáhla.
A pokud se ti i přesto zdá, že je baculatější, tak omezit sladkosti a hodně se hýbat, ale to ti nemusím říkat, to víš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.5.10 09:25

A ještě pro odlehčení dodám, že mladší dcera má téměř ve 2,5 letech 10,20kg, takže zase problém opačný, ale tu doktorka hlídá a přeměřuje a převažuje pravidleně.

No hlavně, že jsou všechy ty naše dětičky zdravý, co? :-D

• Citovat
  • Upravit
21.5.10 09:29

tak jestli chceš aby se obezitě vyhnula tak pokud není opravdu důvod, tak to s ní hlavně neřeš, jak ti jednou spadne do diet tak jí to určitě čeká.. podle mě zbytečně stresuješ a jediný co pro ní asi můžeš udělat je víc pohybu, to prospěje každému ale co víc když je zdravá a jak píšeš vlastně akorát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.5.10 09:36

ahoj holky, muj syn mel na 5ti lete prohlidce: 110cm a 16,5 kg; je hubeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
21.5.10 09:37

Ne vždy je vysoká váha známkou obezity..Vítek se narodil jako 4,5 kilový,v roce 12,5 a teď ve 2 letech 16,5. A tlustý není,tvrdí to i jeho dr.,která je jinak na kila pes :lol: :lol: Má obr kostru a už v porodnici mi řekli,že má tak široká ramínka,že měli problém jej přes ně vytáhnout.A to šel císařem :roll:
Mám to celý život stejně,jednou jsem se musela před sestrou dokonce převážit,protože mi tvrdila že musím mít o 10 kg méně,než jí hlásím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
21.5.10 09:49

Ahoj, mám kluka 3r3m, což znamená zhruba o rok mladšího a má 107 cm a 18.5 kg. Je takový mohutný, na břichu nemá jediný špek, zato stehna a zadek má svalnatý po tatínkovi :-). Podle mne jí vyváženě (kromě sladkého pití), takže z něj máme radost… Resut

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML