Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,budu ráda za vaše názory ![]()
Máme chlapečka-viz metřík.je moc hodný,někdy se taky vztekne..ale co mě trápí?
Adámek se chová jako holčička,hraje si s kuchyňkou,nádbočkem.Pere,žehlí ,uklízí.Utírá prach
Auta ho vůbec neberou,přitom jich doma máme bednu a vezme si je jednou za půl roku.Každý den nám zato vaří,pere v dětské pračce.Chce zapínat myčku,pračku.Očuchává aviváže…Věší se mnou prádlo
Přijde vám to normální?Zkoušeli jsme mu to i zakázat,aby mi v kuchyni nepomáhal,ale on pak tak brečí ![]()
Hele já myslím, že je to relativně normální. Předpokládám, že většinu dne tráví s tebou a tak prostě napodobuje. Třeba až přijde do školky, tak ho ty klučičí hry chytnou.
Myslim že dítě at je to syn a nebo dcera vždy má nevětší vzor ve své mamince a proto se i většina kluku chová jako holčičky tedy jako maminka.Nevidim v tom nic zvláštního. ![]()
Tak to je sen všech feministek
Ne vážně, na tom přece není nic zlého, když napodobuje maminku. Sama si myslím, že příští generace už nebude tolik vnímat rozdíly mezi ženskou a mužskou prací ![]()
Mmch co jsou klučičí hry? Myslíte fotbal? Nebo autíčka?
Příspěvek upraven 19.05.10 v 21:48
Určitě je to tím, že má vzor v tobě a opakuje prostě to co vidí dělat tebe. U nás je to podobné, ale pod námi bydlí rodina kde na rodičovské je tatínek a zatímco náš David ví kde se zapíná myčka, jak podat mámě kolíčky a jak vyválet těsto, tak jejich chlapec pozná všechny značky aut, ví kde má auto karburátor a k čemu to je atd. ![]()
Jéééžišmarjá, hlavně mu nic nezakazujte… přece ho nemůžete nutit, s čím si má hrát a co ho má bavit… Teď je asi hlavně s Tebou, tak má okoukané jen Tvoje chování - nejpozději ve školce se mu obzory rozšíří…
Ahoj, potěším tě, taky máme doma hospodyňku
Davču baví domácí práce, vaření apod., čas od času se mi v koupelně v nestřeženém okamžiku namaluje řasenkou, rtěnkou
Prostě musí mít všechno v rukčkách a na sobě vyzkoušet
O výše jmenované dcerka zájem nikdy neměla, ta bude zase radši montovat autíčka ze stavebnice
Předpokládám, že jsou oba úplně normální ![]()
Příspěvek upraven 19.05.10 v 21:50
Prosimtě je to NORMÁLNÍ, mojí mamky synovec to taky dělal a ještě se ktomu navíc maloval rtěnkou a chodil s kabelkou a bral holkám kočárky
a vyrostl z toho, je z něj uplně normální dospělěj chlap!
Vůbec se toho neboj můj starší to samé . Auta fotbal , hokej nezájem.Dnes je mu 14 je na gymplu a úplně normální kluk . Dokonce když mu byli 3 tak si vyndal rybičku z akvárka a vozil jí v kočárku. Ryba samozřejmě chcípla a Fífa řval asi 2 dny. Měla jsem tenkrát strach jestli je to normální. Bylo mi řečeno nic nezakazovat.To bude ok. uvidíš.
Holky díky.
Měprávě dostává,že si natáhne psí vodítko přes celý obývák-takový to vysovací a věší na to prádlo(chňapky,utěrku,prostírání atd.Pak to žehlí dětskou žehličkou
![]()
Je fakt že do školky chodí a tam prý taky pořád uklízí a všechno po všech srovnává.nebo jde za tátou a řekne mu že má špinavý ponožky aby si je převlíknul(to má fakt ode mě)
![]()
rubberbear píše:
Prosimtě je to NORMÁLNÍ, mojí mamky synovec to taky dělal a ještě se ktomu navíc maloval rtěnkou a chodil s kabelkou a bral holkám kočárky![]()
a vyrostl z toho, je z něj uplně normální dospělěj chlap!
Si pamatuju, že ve školce nás jeden chlapeček kousal, když jsme mu nechtěli pujčit kočárek ![]()
Teď jsem si vzpomněla, jak můj mladší bratr obklopen samými sestrami také toužil po tom se naučit domácí práce. Tak pletení a háčkování mu docela šlo, ale když došlo na vyšívání, tak si přišil dečku ke kalhotám, co měl na sobě
a bylo po „hospodyňce“
Dneska je to velmi všestranný mladý muž ![]()
verenika píše:
Holky díky.Měprávě dostává,že si natáhne psí vodítko přes celý obývák-takový to vysovací a věší na to prádlo(chňapky,utěrku,prostírání atd.Pak to žehlí dětskou žehličkou
Je fakt že do školky chodí a tam prý taky pořád uklízí a všechno po všech srovnává.nebo jde za tátou a řekne mu že má špinavý ponožky aby si je převlíknul(to má fakt ode mě)![]()
![]()
Jestli mu to vydrží, tak ti jednou budoucí snacha možná poděkuje. ![]()
Já si vzpoměla jak můj bráška do 5 let pořád vozil kočárek a krmil panenky.pak nastal zlom a s kočárku si udělal tank a panenky přejížděl tankem ![]()
Dneska Mates poprve sam zapnul mycku. Jak ja byla pysna ![]()
Zkratka ho to bavi, jsou chlapi puntickari, kteri surujou jak divy a zensky bordelarky, kterym sroubovak nepada z ruky (treba me
Kdo si dneska prisrouboval detskou pojistku na skrinku? Ja.
Kdo tu svincik temer prehazuje vidlema? Zase ja.
)