4letý syn odmítá poslouchat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16210
12.2.17 22:52

@Tamtama Jenomže právě to „nakonec uklidil, tak palačinku dostal“ je podle mě zásadní chyba, on neposlechl (to, že to udělal až po sérii jiných prohřešků a trestů prostě není poslechnutí - až bude dělat domácí úkoly ve škole, tak taky nedostane razítko nebo jedničku za to, že „nakonec úkol donesl“ druhý den). Naučí se, že tě poslechne jen v případě, že se sám rozhodne dostat slíbenou odměnu (takže když zrovna nebude mít chuť např. na lentilky tak se budeš moct jít vycpat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
12.2.17 22:57

@Tamtama Ten chleba je jenom příklad, klidně třeba brambory. Prostě byl drzý, tak nevidím důvod proč by měl mít palačinky. Já mám děti tři a taky to na mě zkouší ale kdyby se každý takhle choval, tak by to bylo jak v blázinci. Podle mě děti potřebují lásku ale taky důslednost.

• Citovat
  • Upravit
17472
12.2.17 23:03

Pro mě to třeba poslechnutí je, ještě nedávno by si tady prostě sedl a nedonutila bych ho uklízet za nic na světě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
12.2.17 23:09
@Tamtama píše:
@Borůvka1990 u nás je tohle období už třetí rok, scény s oblékáním jsou na denním pořádku.. nasekat na holou už jsem taky zkusila, ani to s ním nehnulo a scény pokračují..
Dneska například chtěl k večeři palačinky. Říkám, že klidně, ale že je tu velký nepořádek, tak že on bude uklízet v pokoji a já v kuchyni, aby se palačinky nepřipálily. Odsouhlasil, já začala vařit a uklízet, on si sedl na gauč a koukal, jak uklízím. Tak jsem mu řekla, že pokud nebude uklizeno, nedostane večeři. A on na mě začal ječet, že to je můj úkol, uklízet hračky, že on tu o víkendu nebyl a všechno jsem to vytahala já. Nakonec se ještě počůral na gauč. :cert:

Tyjo, to tě lituju. Takový chování bych nezkousla. Hračky by letěly pod zámek, tv pod heslo. A vězeňský režim :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.2.17 23:19

@Borůvka1990 hračky pod zámek? Vesele mi mával, když jsem je šla vyhodit do kontejneru. :nevim: A pak jsem akorát dostala vynadáno od mamky (vlastně i od zbytku rodiny), že ona mu koupí hračku a já mu ji nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
12.2.17 23:28
@Tamtama píše:
@Borůvka1990 hračky pod zámek? Vesele mi mával, když jsem je šla vyhodit do kontejneru. :nevim: A pak jsem akorát dostala vynadáno od mamky (vlastně i od zbytku rodiny), že ona mu koupí hračku a já mu ji nedám. [/citace
]a psychologická poradna? Byly jste? Tohle mi nepřijde moc normální :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.2.17 23:31

@Borůvka1990 jdeme na konci dubna, ale kvůli počůrávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
12.2.17 23:34
@Tamtama píše:
@Borůvka1990 jdeme na konci dubna, ale kvůli počůrávání

Ale proč jsi neřešila už dřív synovo chování? Vždyť čím dýl necháš syna takhle se chovat, tím hůř se budou odstraňovat následky, resp zvyky v jeho chování… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.2.17 09:47

@Borůvka1990 jsem si vždycky myslela, že je jen rapl vzteklý a já neschopná matka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
13.2.17 13:10
@Tamtama píše:
@Borůvka1990 jsem si vždycky myslela, že je jen rapl vzteklý a já neschopná matka..

Mě třeba přijde zvláštní, že tomuhle může někdo věřit :nevim: Já když si nevím rady, nechám si poradit :nevim: Jasně, většina dětí má období vzteku a vzdoru, ale to trvá jen určitou dobu, určitě né třeba rok, dva… A týká se to především malých dětí, né těch, co už jsou ve věku 4 let, to už je něco špatně, když čtyřleťák neposlouchá. Mě nikdy nenapadlo že mám doma rapla, nebo nezvladatelný dítě, ale že jsem neschopná matka jsem mě taky napadlo, hlavně v začátcích, když kluk trpěl na koliky a já už unavená brečela s ním a nebyla jsem schopná mu pomoct, utišit ho. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
13.2.17 13:17
@Tamtama píše:
Pro mě to třeba poslechnutí je, ještě nedávno by si tady prostě sedl a nedonutila bych ho uklízet za nic na světě..

Jenze to poslechnuti nebylo. Byl drzy a jeste se pocural na gauc. Takze veceri by ode me dostal (za odmenu), ale ne palacinky (za trest).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.2.17 13:29
@blumen píše:
Jenze to poslechnuti nebylo. Byl drzy a jeste se pocural na gauc. Takze veceri by ode me dostal (za odmenu), ale ne palacinky (za trest).

tak on se počůrává normálně, takže to už nějak neřeším.. ale je to zajímavý úhel pohledu, budu to muset aplikovat v praxi :lol:
@Borůvka1990 kohokoliv jsem se zeptala, dostala jsem odpověď, že tohle neznají, a že jsem neschopná a mám ho pořádně zmlátit, aby mě začal poslouchat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
13.2.17 13:33
@Tamtama píše:
tak on se počůrává normálně, takže to už nějak neřeším.. ale je to zajímavý úhel pohledu, budu to muset aplikovat v praxi :lol:
@Borůvka1990 kohokoliv jsem se zeptala, dostala jsem odpověď, že tohle neznají, a že jsem neschopná a mám ho pořádně zmlátit, aby mě začal poslouchat..

Ja si myslim, ze na tyhle deti tresty, obzvlast telesne neplati. Aspon u nas to jen zhorsi situaci. Ja sama si pamatuju, ze kdyz me chteli zmlatit, tak mi to v ten okamzik bylo jedno, spis me tim vic rozcilili :lol: vysvetlovani a domlouvani a ignorace by u me bylo lepsi, opravdu (ted mam doma svoji kopii, tak si uzivame :roll: :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
13.2.17 13:51
@Tamtama píše:
@Borůvka1990 hračky pod zámek? Vesele mi mával, když jsem je šla vyhodit do kontejneru. :nevim: A pak jsem akorát dostala vynadáno od mamky (vlastně i od zbytku rodiny), že ona mu koupí hračku a já mu ji nedám.

Ja bych nevyhrozovala kontejnerem. Ja v těchto případech vzala velkej pytel, hračky tam nahazela a odnesla do sklepa. Pak jsem mu je dávala postupně, když byl hodný.

Maminka je teda taky třída… takhle te podsekavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.2.17 15:47

@kdochcekam necháš čtyřletý dítě samotný před obchodem? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie