4m mimi v bazéně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
4m mimi v bazéně
zdravím,
chtěla jsem se zeptat jestli jste někdo s takle malým miminkem (4měs) chodili do bazénu sami (nemyslím kurz)?My se teď do kurzu (vaničky) už nevešli a chtěla bych ho seznámit s prostorama bazénu co nejdříve aby z toho pak později (kdybychom chodili do kurzu „plavani kojenců“) neměl strach.děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pavli ráda bych, ale třeba u nás děti do jednoho roku do klasickýho veřejnýho bazénu nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás taky děti do 1 roku na veřejný bazén nesmí, v plavacím centru můžou do bazénku až děti od 6 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pavli ja bych to do normalniho bazenu taky neriskla…tam nikdy nevis, co muze chytit. Minimalne by mel mit zakladni ockovani, coz jeste nemate
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my plavat nechodili kvuli AE a ani jsem moc nechtela chodit nekam ven, takze jsem si nekdy v 6 mesicich nasla plavaci tetu, co chodila az domu. 1× tydne jsme doma napustili vanu vody a plavalo se
Bylo to cca 350-400 Kc za tu hodinu, ted presne nevim..
Pres Vanoce jsme nejak vynechali, ale bylo to strasne jednoduchy, takze co jsme se naucili, tak to jsem praktikovala sama, nejake to vznaseni a plavani a masirovani briska a tak..
Teoreticky muzes zkusit 1-2 hodiny, jestli je u Vas ta moznost a pak si doma plavat taky sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lentilka:no taky jsem se tu dočetla diskuzi o tom zákazu do 1 roku..u nás je to povoleno navíc je tam slaná voda tak si myslím že by to bylo lepší než chlor ![]()
yvush:no já mslela spíš smočit si nožky v tom malém bazénku jak jsou prckové..do velkého bych taky nešla bála bych se aby mi někde nespadl nebo tak.No nevím nám to právě dr. povolil jenže víš jak to s naším dr je
je trochu jinej mi přijde
zelvi:no to jsem tady taky zjišťovala ale žádnou cvičitelku jsem nesehnala..:( bydlíme na malém městečku je tu prd
Ale jinak po krátké instruktáži od kamarádky insturktorky plavčení,jsme taky zkoušeli doma trochu plavčit..jenže máme docela úzskou vanu a maxík se chytá okrajů což je prý na prd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jednak většina veřejných bazénů je studených - my chodímě do 29°C a po 20 min. i tak vetšina miminek klepe zubama. Náš tomíno teda ne, je špekatej.
ale klasické bazény mají okolo 26 a to si nedovedu představit. Obvykle se do bazénů může od roka, ale jak kde.
- Citovat
- Upravit
zrovna jsem četla článek do pediatra který dětské plavání velicew „doporučoval“ jak se tam dětičky nadýchají výparů z chlóru který způsobu astma a pod. taky jsem chtěla chodit ale rychle jsem si to rozmysela, ted plaveme samy ve vaně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzka.mamka píše:
zrovna jsem četla článek do pediatra který dětské plavání velicew „doporučoval“ jak se tam dětičky nadýchají výparů z chlóru který způsobu astma a pod. taky jsem chtěla chodit ale rychle jsem si to rozmysela, ted plaveme samy ve vaně
Tam ten chlor neni… ![]()
- Citovat
- Upravit
no tak rozhodně je to velký rozdíl i mě dospelého člověka po bazénu dost pálí v nose, samozřejmě je to na každém, my prostě nechodíme, a zatím chodit nebudeme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodili jsme na kurz do letňanského Lagoonu a zašli jsme tam normálně i mimo kurz, v hodinách pro veřejnost. Jediný drobný problém byl v tom, že na kurzu jsme plavali v menším bazénu a když jsme pak šli normálně do velkého, byl studenější… Takže to malé nebylo moc příjemné. To je myslím obecný problém u normálních velkých bazénů… miminkům je zima, nejsou-li na tuto teplotu otužována.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Resila jsem stejnou otazku,nas pediatr mi rekl to stejny o tom chloru,ze to je na astma. a ze to plavani je jen pro to,aby si mamy pokecaly.coz me zarazil,protoze jsem myslela,ze plavani je zdrave a stale si to myslim.asi bych chodila na plavani pro mimca,ale bohuzel tady v anglii delaji sice kurzy taky,ale je to v chlorovane vode,jeste nam to dokonce rikala zdrav.sestra,ze muzeme chodit uz od 3.mesicu, protoze ten chlor zabije bacily…coz se zase nelibi me,takze plavat jeste nechodime
coz me mrzi.
- Citovat
- Upravit
Taky si myslim,ze plavani je pro deti motoricky prospesne a i to lecktery pediatr naopak doporuci.Ze je to jen o tom,aby si mamy pokecaly,je nazor zas nejakyho zaujatce
..za chvili se s detma nebude moct vubec nic.Radeji ani ven nechodit,protoze by se mohly nadychat splodin z aut a z kominu
.
Od pul roka bych s miminem plavat sla.
Příspěvek upraven 29.05.10 v 18:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leni:tak to je blbý tedy že to máte takle s tím plavčem
mě to zase právě dr. doporučoval už někdy před měsícem ať natáhneme plavky a jdeme do bazénu vůbec nic o chloru či tak nebyla řeč
eemii:jop co dr. to asi jiný názor jen mě udivuje že jsou dr. buď striktně proti tomu a nebo 100%ně pro
ještě jsem se nesetkala že by dr. řekl můžete ale je to na vás třeba nebo tak.buď dr. je z toho našenej a cpe tam člověka(viz ten náš) a nebo naopak to hrozně haní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My s malým plavat nechodíme. Pediatr nám to vyloženě nevymlouval, nicméně říkal, že ho máme brát jen do malého dětského bazénku, kde je prý chloru míň, poprvé sledovat, zda bude mít nějakou reakci na chlor..
Byli jsme plavat v aquaparku sami asi dvakrát. Malý byl nadšený, jenže teplota vody i vzduchu byla pro něj moc nízká, každou chvíli byl celý promodralý zimou ![]()
S tak malým miminkem bych počkala minimálně do půl roka.
- Citovat
- Upravit