4měsíční mimčo řádí

551
26.6.06 15:02

4měsíční mimčo řádí

Ahoj holky, já už poslední dobou nevím co s malým, mám pocit, že si ze mě vyloženě dělá srandu a to je mu necelých 5 měsíců… Do nedávna jsem ho chovala vždycky když zaplakal, vždycky jsem přiběhla a všechno šlo stranou, jenže malej poslední dny pláče víc a víc, nepláče, řve, vyloženě to vytlačuje, nepomáhá chování, hraní, nic… Respektive pomáhá, ale chvilku.

Např. Malej začne plakat, tak za ním jdu, hrkám mu, dám mu hrazdičku, pod kolotoč… nic nepomůže až ho teda pochovám, ale to musím chodit, nejlíp poskakovat, ztiší na chvilku, za chvilku začne hrozně mrčet a zase zkouším spoustu věcí a nakonec zabere třeba hrkávka, ale zase na chvilku… No myslím, že nemusím říkat, že je to unavný, 6,5kg se fakt nedá nosit dlouho, taky musím občas uvařitm poklidit… Do teď plakal malinko, je zlatej i docela hodnej, až na ty poslední dny, spí mi 2krát denně, i když to už taky snížil, dřív i 2krát 2h teď maximálně hodinu.

Myslím, že ho nic nebolí, možná, že by mu lezly zoubky??? Ale nic tomu nenasvědčuje, horko ani zima mu není, je v suchu… Možná je protivnej tím horkem, ale fakt nevím, mám ho na ruce prakticky od rána do večera, už je mám jak gorila… Nevím co ho trápí, pomůže třeba jako první hrkávka, tak na pár minut, pak zse hrazdička, která se mu prvně nelíbila, nebo naopak, chování je hrozný, nemůžu sedět, musím s ním jen poskakovat a plácat ho přes zadeček…

Je tohle normální, pořád si říkám, že přece nemůže být rozmazlenej, přece ještě není tak vyčůranej aby mě zkoušel co vydržím… Nevím jestli mi někdo poradíte, ale fakt nevím co s ním, asi jsem to napsala zmatečně, ale jsem úplně vysílená, když usne, spí maximálně 2h (v noci) a je vzhůru třeba na hodinu a má dobrou náladu, směje se, tak myslím, že žádná bolístka ho netrápí…

Tak doufám, že někdo poradí… :? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
26.6.06 15:10

ahoj Popilio,

nic si z toho nedělej.malej je ve věku,kdy chce víc koukat a komunikovat.Náš mladej taky začal pěkně vyžadovat koukání v náručí po bytě:-)
proto jsem si udělala takovej malej program-když ho nakrmím,dám ho pak na deku,tak si hraje pod hrazdičkou.pak když už ho to neba,tak ho otočím na bříško.potom po chvilce jde třeba do lehátka a když mám co dělat v kuchyni,on kouká a nepláče.až poslední možnost je ho vzít na ruku.u mně je to asi jednodušší,že když už nemůžu ani já,tak ho nakojím :-) a je pak zase chvilku klid.ale jak je teď to vedro,tak je taky víc protivnej.a na úklid se vykašli,kdybys to viděla u nás doma… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.6.06 15:12

No, je otázka.
Může být dost nevrlej z toho horka. To už jsem i já, natož malá. Beru v úvahu, že i doma máš horko, takže si nemůžeš bejt jistá, jestli mu je OK nebo ne.
No a ve vašem věku jsou dost možný i ty zoubky a to je něco. Nevěřila jsem, že to může být takové, dokud nezačaly osmičky růst mě. Byla jsem protivná, nic jsem nevydržela, na nic nálada, nic mě neuspokojilo. A to si můžu říct, co mi je. Jenže miminko bohužel ne. POkud si myslíš, že jinak je OK a nic mu není, že by to mohly být zoubky, zkusila bych mu dát něco na bolest. Nemyslim pořád jako lék na pláč, ale zas taky nemůžeš odhadnout, jak moc ho to bolí. Minimálně ti to napoví, pokud ho to uklidní. Ale může to být i bolest hlavy z horka, cokoliv…
Je fakt, že kydž s malou už nebylo k vydržení, taky jsem jí na noc výjimečně lupla nurofen. No a teď jí leze pětka a je to hukot.

Zrovna tak - a tady se mnou asi hodně holek nebude souhlasit, ale je to jen můj názor - si myslím, že není dobrý učit prcka, že zaheká a ty hned poletíš. Pokud si myslíš, že je OK a prostě něco dělat musíš, tak ho zkus chvíli nechat. Neříkám nevšímat si, ale…jak to říct, aby to nevyznělo blbě - nechat se pomalu otročit. A to slovo teď nemyslim doslova, spíš obrazně. I takhle malej prcek může být vyčůranej.

Ale jak řikam, dost lidí nebude souhlasit, navíc je potíž, že mimčo ti neřekne.

Asi jsem moc nepomohla

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.6.06 15:17

ahoj

taky si vzpomínám že v tomto období to bylo s Michalem blbý.uměl se přetočit na břicho a myslím že i zpět. ale to ho moc neuspokojovalo. V kočárku se nudil, doma se nudil… vesměs jsem nosila v šátku. a nejhorší byly večery to mě řvaním terorizoval klidně až do 22-23 hodin, kdy už jsem konečně ukládala do postýlky spícího kojence… Bylo to náročný, umručený a ubrblaný období. Skončilo přibližně kolem 6-6,5 měsíce věku, kdy se konečně začal píďalkovat a dostal se kam chtěl. Potom se situace výrazně zlepšila..... neříkám že je to váš případ, ale u nás to takto bylo

tak brzké zlepšení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
26.6.06 15:17

No tak to nechtěj vidět u nás… Já fakt někdy za celej den ani neumyju nádobí, ani neuvařím a co víc ani se nenajím… Jsou dny kdy vůbec nespí, kdy nepomůže ani poloha na zádech, bříšku, ani lehátko… Vždycky když ho dám třeba na bříškop, nebo do lehátka či autosedačky, tak stichne jak kdyby zkoumal jestli se mu tak líbí a většinou zjistí, že asi nelíbí… Připadá si jak hrozná matky, často jsem na něj i protivná a to vážně nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
26.6.06 15:26

Popilio,to fakt znám…taky jsem někdy na děti protivná,zrovna dneska mě vytáhli oba dva v 5 ráno,protože byli vyhajaný,mladší už ve 4.fakt bomba.

a jestli je malýmu vedro,tak ho zkus třeba vykoupat,jestli má rád vodu.on se ochladí a třeba i usne z toho osvěžení:-) my doma taky zkoušíme všechno možný,jak děti zabavit :-)

a nám taky pomáhaly procházky venku,ale ve vedru je to pasé.takže už nevim :-)

a taky si myslim,jestli už není na to chování trochu naučenej ..:-)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
26.6.06 15:43

Ahoj,
tak já skoro v tvém popisu poznala našeho malého :? jen s tím rozdílem, že je o necelý měsíc starší. U nás to trvá asi už 14 dní- Jiříček nevydrží ani vteřinu sám…pořád ho musím tahat ( má skoro 9 kg), jak ho na chvíli položím třeba na deku, do postýlky nebo lehátka, začne se napínat a skučet. Když ihned nepřiběhnu, začne brečet a ječet, z očí se mu řinou slzy a nepřestane, dokud ho nevezmu. Ale jakmile ho vezmu, je okamžitě samý úsměv. Nevím, kde jsme udělali chybu, třeba je to jen takové období, doufám :? :! .
Moc jsem neporadila, ale aspoň víš, že v tom nejste sami.
Berča a Jiříček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.6.06 16:27

Ahojka popilio,

tak přesně to jsme měla s Jájou doma. Ne že by vysloveně řval, ale prostě začal brečet, nevydržel pomalu 5 min. „sám“ ..... nevím, možná to bylo opravdu těma zubama - vylezly nám 2 naráz, až jsem koukala, a je pracda že od tý doby je klidnější. Když už začne hulákat, tak je už unavenej, nebo si opravdu nechce hrát sám …
U jáji pomohlo jen blbnutí - lechtání, drncání, prdění na krk a pupík … a samo že chování…
Víc neporadím, u nás fakt asi ty zuby :wink:
Andělka

• Citovat
  • Upravit
11332
26.6.06 19:02

Cca od 3 do 4 mesicu mel Honzik obdobi, kdy chtel porad jenom nosit. Ve 4 mesicich se naucil prevracet na brisko a v 4,5 mesicich se zacal plazit, takze to uz se zabavil sam. Jo a pokud si dobre vzpominam, tak kdyz uz jsem nemohla, tak jsem kojila, to byl taky zticha. A taky jsme chodili denne asi 4× na prochazku, i kdyz byla zima (coz chapu, ze ted moc nejde).

Smir se s tim, ze proste budes uklizet jenom o vikendu, kdyz si bude na nosice hrat manzel (nebo kdyz malej spi) a neboj, za cas to bude jine (nerikam lepsi, protoze az polezete, tak zase budes muset davat porad pozor:) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.6.06 19:44

Taky jsem to zažila, dcera ječela jak tur, nespala mi vůbec přes den, vstala v 8 a do 11 večer nespala, mimino novorozené. Já skoro nejdela, když jsem sedla k jídlu, začla ječet. Nosili jsme na střídačku, houpali, klidná byla v koupacím kbelíku, seděla tam i 30 minut a pohoda.
Pak sjem ji dávala do autosedačky, aby měla přehled, před TV, to ji bavilo, vím, že se to nemá, ale já už nevěděla co s ní.
Dokonce jsem zjistila, že je moc mazaná, zabečela, já přiběhla, pochovala, uklidnila, odešla, a zase, tak už jsem jen mrkla a nechovala a ona začla kašlat, normálně simulovala a to jsem letěla vždycky, bála jsem se, jsou mazaný, čertíci naši, ale pak to přešlo, jak se začla plazit .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
26.6.06 22:46

Ahoj,
něco podobného jsem měla poslední 4 dny doma v bleděmodrém. Natálka se přetáčí sama na břicho. Tam vydržela 15 min v klidu a pak řev. Otočím jí na záda a řev ještě větší. To dělá do jídla, pak se nají usne na hodku a pak znovu pase a za chvíli řev a otočím na břicho, protože se mi zdá, že už tu hlavu neunese a zase řev. No dneska už to bylo v pohodě. Už i tu hlavu drží dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová